Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 061 tematów w tym forum

1. Jaki ampituner

• 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
    • 84 odpowiedzi
    • 25,3k wyświetleń
  2. Uzyskanie dzwięku 5.1

• 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 12,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  3. Dobór wzmacniacza

• 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
  4. Dali Zensor vs. Magnat Shadow

• 21 odpowiedzi
    • 14,8k wyświetleń
  5. Sonos Playbar

• 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
  6. kabel optyczny - jaki

• 7 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
  7. Kino domowe do 2000 PLN

• 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  8. STEREO CZY KINO?????? 1 2

• 25 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  9. Kolumny

• 6 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  10. Wybór subwoofera

• 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Skoro w przyszłą środę mam spotkanie z Massive Attack 😁, to zmieniam przez najbliższe dni stylistykę i wprowadzam się w lekki trip-hopowy stan 😏. No i takie coś mi tu wpadło... Mam kilka płyt Thievery Corp. ale nie wiedziałem, że ten pan to połowa tego duetu. No ale jak coś jest dobre, to jest i już, niezależnie od szyldu!
    • Zrobiłem kalibrację jeszcze kilka razy i za każdym razem jak mierzyłem aplikacją do mierzenia hałasu na głośności referencyjnej to faktycznie każdy głośnik pokazywal 75 db, ale centralny ok 78-80... Natomiast jak puszczalem filmiki testowe na yt to brzmiało to równo, a gdy zmniejszyłem centralny, żeby na szumach był równy z frontami to potem przy zwykłych dźwiękach był dużo ciszej niż fronty. Wniosek z tego taki, żeby nie sugerować się poziomem szumów tylko zostawić takie poziomy jak kalibracja ustawiła, bo wtedy efekt jest optymalny.  Co do wersji dirac na kompa ogarnąłem to, ale: 1. Co chwile jakieś błędy mi wywalało i to nie dotyczące poziomu sygnału, więc obsługa nieco frustrująca, 2. Zmierzone rezultaty nie różniły się od tych z aplikacji diraca na tel, więc spokojnie można z niej korzystać, jeśli ktoś nie jest zainteresowany bawieniem się w tworzenie profili.    
    • Hej, Na jakim etapie są plany? Liczę na jakiś komentarz bo sam zastanawiam się nad tym modelem. Przekonały mnie funkcje sieciowe, HDMI ARC oraz rewelacyjny stosunek S/N co przy cichym słuchaniu ma zasadnicze znaczenie dla mnie.  Docelowo 60n miałby służyć w sypialni, ale jak okaże się dobrym kompanem do Heresy III to może nawet zostawię do słuchania "z fotela". Jak oni to zrobili, że S/N a-wdt 0dBW jest o prawie 10dB lepszy niż ten prezentowany w PM8006, którego walory wielokrotnie opisywał Jarek @Kraft w zamieszczanych na forum recenzjach kolumn? To inżynierski majstersztyk i zasługuje na uwagę. Pozdrawiam. M  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...