Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 033 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 5,5k wyświetleń
  1. amplituner za ok 500zł

• 0 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  2. Odtwarzac DVD pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  3. co i czy kupic?

• 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
  4. Philips hts 3510

• 0 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  5. Jaki subwoofer??

• 1 odpowiedź
    • 2,8k wyświetleń
  6. Problem z podłączeniem wzmacniacza do tv

• 5 odpowiedzi
    • 18,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  7. Kino domowe i mission

• 3 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  8. co byscie wybrali?

• 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  9. Proszę o pomoc???

• 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  10. YAMAHA DSP-AX757SE

• 3 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  11. Zestaw kina domowego - dylemat

• 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  12. Odtwarzacz Blu-Ray 3D

• 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  13. Wygłuszenie kolumn

• 5 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  14. Płyty DVD-Audio/Video, SACD

• 3 odpowiedzi
    • 8,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Na miejscu klienta, zgłosiłbym to do prokuratury z art. 286 kk. Art. 286. Oszustwo § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Dodatkowo, fakt zastraszania klienta prawnikiem i proponowania mu drogi sądowej, zostawiam bez komentarza.
    • Spróbuj innym kablem ,powinno być lepiej. Najlepiej parą interkonektów, ewentualnie kablem koaksjalnym.
    • Małżeństwo najwyższą, usankcjonowaną prawnie, formą kurewstwa?
    • Zawsze będzie różnica między korekcją a trybem Direct lub pominięciem korekcji, co dla kogo lepsze trzeba samemu ocenić. Ty jeżeli cały czas słuchałeś bez korekcji to teraz potrzebujesz chwili aby się przyzwyczaić. Po korekcji dźwięk jest bardziej wyrównany, to co wzmacniało pomieszczenie jest wyhamowane i można odnieść wrażenie że dźwięk jest przytłumiony. Jak miałem Marantz-a to dźwięk skorygowany przez Audyssey tak mi się nie podobał że miałem go wyłączony. Dirac i tak pozwala na dość swobodne i dokładne regulowanie pasma. Ale można odnosić wrażenie że jest jakby "przytępiony". W tym miejscu właśnie spotykamy się z tym co jest zmierzone i skorygowane (zakładając że wyliczona korekcja jest poprawna) a tym co nam się podoba. Ludzie zmieniają sprzęty jak głośniki, wzmacniacze i każdy z nich gra inaczej ale tylko niektóre spasują się z "stałym" elementem układanki czyli naszym pomieszczeniem i gustem. Tutaj ma pomóc właśnie korekcja tyle że z tym też różnie bywa w odczuciach. No i sporo zależy od pomieszczenia - w pomieszczeniu niezaadaptowanym korekcja przyniesie lepszy rezultat / efekt względem pomieszczenia chociaż w miarę zaadaptowanego, które powiedzmy bez korekcji nie wzbudza zbytnio rezonansów, pogłosu itp. a po korekcji dźwięk może wydawać się bardziej stłumiony, mniej dynamiczny. Najlepiej byłoby zrobić pomiar REW-em, później zrobić Dirac-a i znowu zmierzyć REW-em wtedy widziałbyś przed i po zmierzone, bo sam Dirac pokazuje pomiar i wyliczony efekt po zastosowaniu korekcji co nie znaczy że dokładnie tak jest w rzeczywistości. Ja mam np. nietypowy (nie płaski) sufit 3 przeciwległe skosy pod innym kątem i kawałek płaski równoległy do podłogi więc jestem w 90% przekonany że to co Dirac pokazuje po kalkulacji w rzeczywistości może brzmieć nieco inaczej - raczej do algorytmu brali pod uwagę sześcian a nie "dziwadło" z jedną powierzchnią totalnie "połamaną". Może kiedyś się skuszę i pobawię REW-em, ale gra mi dobrze, jestem zadowolony to co będę sobie robił stres że tu jeszcze górka a tu dołek 🙂.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...