Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 025 tematów w tym forum

1. Zestaw głośników 5.0 do 2000zł Jaki?

• 3 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
  2. IMPEDENCJA NOMINALNA

• 6 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  3. DENON AVR 1508

• 4 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  4. DENON AVR-1708 + DVD-1940

• 9 odpowiedzi
    • 10,3k wyświetleń
  5. Problem z ustawieniem:)

• 2 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3k wyświetleń
  6. problem z podlaczeniem

• 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  7. Onkyo TX-SR506 i Q Acoustics

• 0 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  8. W obronie marki YAMAHA!!!

• 10 odpowiedzi
    • 9,8k wyświetleń
  9. onkyo 805 (Dolby Digital)

• 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
  10. Czy to ma sens?

• 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 25,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
  11. Vardus

• 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  12. Kompletne kino domowe

• 8 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
  13. System vs Zestaw

• 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  14. PIONEER

• 6 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Z tym mogę Cię uspokoić bo ten typ tak ma. Miałem przez jakiś czas Sennheiser Accentum Plus i w nich też te czujniki były na wierzchu do tego stopnia że dotykałem ich uszami.
    • Taki kalkulator nie uwzględnia okien i drzwi, które mają duży wpływ na akustykę. Nawet, gdy są zamknięte. Nie bierze też pod uwagę wpływu mebli. Nic dziwnego, że wyniki są zgrubne.  
    • Momentum na pewno dla mnie nie są zamulone. Basu jest wyraźnie więcej niż w PX7 S2 ale też wydaje on się sprężysty i jest gdzie trzeba. Wokale też jakoś bardziej mi się podobają w M4 choć nie wychodzą one na pierwszy plan. Scena wydaje mi się trochę szersza no i wrażenie koca zniknęło. Jedyne na co zwróciłem uwagę jest to, że słychać delikatny szum przy wyłączonym ANC gdy nic nie gra. Nie wiem właśnie czy to wina mojego egzemplarza czy ten typ tak ma, bo jeśli nikt tego nie potwierdzi to jeszcze mogę oddać w ramach gwarancji. No i jeszcze jedna rzecz zwróciła moją uwagę w M4. Chodzi o to, jakby poduszki były wciśnięte zbyt bardzo przez co widać czujnik obecności słuchawek i też nie wiem czy tak ma być, czy też nie. Jak wrócę z pracy to zrobię zdjęcie i dodam tutaj, może moje objawy są bezpodstawne. Muszę spędzić więcej czasu w tych słuchawkach, żeby napisać coś szerzej. 
    • Cześć, na wstępnie zaznaczę, że jestem zupełnym laikiem, jeżeli chodzi o nawet początkowy sprzęt audio typu miksery, interfejsy audio, etc..  Potrzebuję pomocy, bo zupełnie nie wiem jak zabrać się do ustawienia, które bardzo by mi pomogło w codziennej pracy. Pracuję na dwóch komputerach - PC + laptop. Laptop służbowy, czyli wszelka instalacja dodatkowych rzeczy na nim odpada. Na PC mam możliwość instalacji wszelkiego oprogramowania. Do tej pory używam dwóch zestawów słuchawek z mikrofonem, aby móc pracować zdalnie. Jeżeli mam spotkanie służbowe - korzystam ze słuchawek podpiętych do laptopa. Przy prywatnych rzeczach korzystam ze słuchawek podpiętych do PC. Jest to męczące. Szukam rozwiązania - listy sprzętu + wskazówki jak to podłączyć, które pozwolą mi na: korzystanie z jednego mikrofonu XLR - Audio-Technica AT 875R korzystanie z jednych słuchawek - Beyerdynamic DT 770 PRO X Limited Edition lub coś podobnej jakości Chciałbym, aby na podpiętych do miksera słuchawkach mieć dźwięk jednocześnie z dwóch źródeł (PC i laptop) z możliwością regulacji głośności każdego źródła (raz ciszej laptop, raz ciszej PC). Jeżeli chodzi o mikrofon - nie musi obsługiwać PC i laptopa jednocześnie - może być to zrobione na zasadzie przełączenia przyciskiem, etc.  Ale jeżeli istnieje rozwiązanie, aby z automatu działało to na obu końcówkach - byłoby świetnie. Konfiguracja: Laptop - tu mam założony kaganiec. Mam wejścia USB dostępne oraz combo słuchawkowe PC - obecnie korzystam z HyperX Cloud III + DAC do tego -- czyli w budzie zwykła zintegrowana karta dźwiękowa - ale rozbudowa wchodzi w grę o dowolną potrzebną kartę.   Dodam, że zależy mi na tym, aby dźwięk z mikrofonu był dobrej jakości na laptopie. Na PC bardziej mi zależy na dobrej (ale niekoniecznie audiofilskiej) jakości dźwięku. Gry, filmy i 95% muzyka filmowa. Znajomy amator zaproponował mi taki zestaw: mikser Behringer Xenyx Q1204USB + Focusrite Scarlett SOLO 4th Gen   Za wszelką pomoc w znalezieniu urządzeń, z góry dziękuję. Budżet: 2000zł BONUS: Jeżeli istnieje rozwiązanie (słuchawki, mikser, interfejs audio), który do moich potrzeb doda jeszcze 3 źrodło -- dźwięk z telefonu Bluetooth + obsługa mikrofonu XLR -- budżet mogę zwiększyć do 3000zł.  Wtedy chciałby mieć możliwość, aby na moim zestawie móc odebrać rozmowę telefoniczną. Tu już nie muszę mieć wtedy odsłuchu z pozostałych źródeł.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...