Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 254 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  1. Sony X800 - region free blue ray

• 0 odpowiedzi
    • 532 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 689 wyświetleń
  2. Zestaw 5.1 do 2tyś zł

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 560 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 939 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 690 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  3. Pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  4. Koda CV-65

• 0 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  5. Zestaw Kina Domowego 500 zł

• 0 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  6. Dźwięk przez HDMI

• 0 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  7. Glosniki do tv

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 749 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  8. Dziekuje forumowiczą

• 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Hej. Szykuję się do zakupu sprzętu do rozmawiania na Discordzie, Skype, w grach. Możliwe, że będę nagrywał filmiki z gier na Youtube.  Napiszę co chcę osiągnąć i co posiadam: Posiadam: Słuchawki - Beyerdynamic DT990 Pro 250 Ohm. Na razie są podłączone do zewnętrznego starego wzmacniacza, który był używany do głośników i sprzętu pod TV. Podłączyłem słuchawki do płyty głównej ASRock X670E TAICHI. Czuję różnicę w dźwięku, że jest gorszy i słuchawki nie grają tak głośno i nie mają takiej szczegółowości, dlatego pomyślałem, że połączę 2 rzeczy : Mikrofon i słuchawki i podłączę pod interfejs audio, żeby posiadać dobrą jakość dźwięku mikrofonu oraz napędzić słuchawki 250 Ohm.  Co chcę osiągnać?  Zakupić dobry mikrofon na wejście XLR. Shure MV7X, Shure SM7DB, Rode PodMic bądź inny dynamiczny. Defaultowo out of the box dźwięk mikrofonu nie będzie jakiś dobry dlatego potrzebuję efektów (wtyczek, filtrów) takich jak: noise reduction, noise suppression, limiter, eq, expander, żeby wszystko ustawić pod moje gusta, a także, żeby dźwięk z mikrofonu był już podkręcony. Chcę, aby osoby, z którymi rozmawiam na Discord, w grach itp słyszeli już dźwięk po obróbce z zastosowaniem odpowiednich filtrów. Piszę o takich filtrach, ponieważ obejrzałem poradnik jak ustawić mikrofon. Dlatego kieruję się akurat tymi. Do mikrofonu XLR potrzebuję interfejsu audio. Obejrzałem trochę recenzji i możliwe, że zakupię Audient ID 24 bądź SSL2 Mk2, ale ostatecznie zadecyduję biorąc pod uwagę wasze opinie. Totalnie się nie znam na dźwięku. Jest to dla mnie nowość. Problem w tym, że jak oglądam recenzje to problem wystąpi na poziomie wzmacniacza słuchawkowego w interfejsie audio. Po prostu interfejsy audio są chyba za słabe do słuchawek 250 Ohm i chyba będę musiał zakupić osoby wzmacniacz słuchawkowy. Nie wiem jak to ugryźć. Można przesłać dźwięk z OBS (nie będę streamował) za pomocą wirtualnego kabla: Virtual Cable Audio Device, ale wiele użytkowników narzeka, że po jakimś czasie trzeba restartować OBS, ponieważ zaczynają występować coraz większe opóźnienia w dźwięku przesyłanego z OBS do Discord. Może jest jakiś inny sposób, żeby to rozwiązać? Wiem, że można zakupić osobny sprzęt, ale jednak nie potrzebuję budować studia nagraniowego w domu tylko używać tego do grania :D
    • Tylko to są takie cinkciarskie metody. Zamiast robić normalne i jawne konkretne promocje jak to się robi w cywilizowany sposób na zachodzie to metody jak w minionym ustroju, prawie jak w bramie...
    • No ale dokładnie co chcesz osiągnąć wymieniając op-ampy? Szukasz czegoś bardziej naturalnego? Nie kupuj op-ampów na Ali, bo często są to malowanki. Kup w kraju od zaufanego dostawcy.
    • Jak dla mnie e-260 był jednym z większych moich rozczarowań. Wykonanie piękne, wycieraczki też, ale dźwiękowo słabiutko. Seria 400 za to warta grzechu.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...