Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 080 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 625 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 718 wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  1. 380 SE

• 0 odpowiedzi
    • 506 wyświetleń
  2. Yamaha RX-V396RDS

• 0 odpowiedzi
    • 641 wyświetleń
    • 45 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
  3. Yamaha rn 602

• 21 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  4. Marantz

• 11 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  5. DAC do ~1500 zł

• 1 odpowiedź
    • 632 wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
  6. Co zamiast mini wieży?

• 6 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  7. Kolumny do Yamaha rn 803 1 2 3

• 54 odpowiedzi
    • 8,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  8. Zestaw

• 1 odpowiedź
    • 854 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 576 wyświetleń
  9. Stereo Yamaha R-N 602 +Tesi 261 1 2

• 37 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 774 wyświetleń
    • 33 odpowiedzi
    • 7,8k wyświetleń
  10. Yamaha rn-2000a

• 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 35 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Najwidoczniej jednak nie wiesz. 
    • Bieda idzie Panie. I obawiam się, że to nie kolejny cykl koniunkturalny. od 16 lat pracuję na JDG, ale nie wiem czy za rok, dwa nie trzeba będzie się przebranżowić. Kolega poleca zaczepić się gdzieś w budżetówce, przewalać papiery, nie wychylać się i może bez kokosów, ale z trzynastkami dociągnąć do emerytury. A tymczasem pracuję w i dla przemysłu ciężkiego, odlewy, odkuwki, części maszyn, okrętów, i tego typu klimaty. I to co chcę powiedzieć, to że aby gdzieś tam powstał pieniądz, to coś trzeba produkować lub uprawiać, budować też - to zawsze. Tymczasem, mam wrażenie w Polsce są coraz gorsze warunki do produkcji czegokolwiek. Ja nie chcę być jak ten typowy wujek z huty, ale naprawdę - sektor usług nie pomieści nas wszystkich. I te wszystkie modne knajpy, turystyka, bankowość też to odczują, ale z opóźnieniem. To nie jest tak, żeby coś nierentownego wiecznie dotować, ale... czy pewne dziedziny nie są krytyczne? Jako kraj z takim klimatem powinniśmy się wyżywić. Jako kraj z ciągle świetną edukacją, powinniśmy mieć zaplecze specjalistów od energetyki i w zasadzie wszystkiego. Czy jako kraj powinniśmy dać się uzależniać w inne sposoby? Niebawem, nie kupisz w Polsce kawałka zwykłem stali jeśli Hindus lub Chińczyk tak zdecyduje. Serio. Gdzie są produkowane okucia do okien, które sprzedajesz?  Jestem zły i rozczarowany rządem obecnym (na który głosowałem) i poprzednimi też, za to że w pierwszym dniu kadencji już myślą o kolejnych wyborach. I pod tym kątem podejmowane są decyzje. Jestem wściekły za chyba już najdroższy prąd w Europie (pracuję w przemyśle ciężkim). Ja wiem, że elektrownia atomowa to nie kurnik, ale co się stało przez te ostatnie 25 lat? Jestem zły na to, że nikt nie ruszy systemu zdrowotnego, bo ten kto zrobi reformę nie wygra następnych wyborów. Ani emerytalnego (ZUS a KRUS). Produkcja, to nie tylko ta mistyczna, automatyzacja czy informatyzacja przemysłu. To też w ogromnej mierze koszt dobrego pracownika, a ten jest w naszym kraju po prostu absurdalny. Moim zdaniem, ten nasz dobrobyt rośnie nieco zbyt szybko i sztucznie, a gospodarka przestaje być przez to konkurencyjna.  Do tego - jak piszesz, wieczna wojna ideologiczna, i 25 minut wiadomości o niczym. Liczyłem na rząd technokratyczny. Wiem, jestem naiwny.   
    • Tak z ciekawości zapytałem. Ja od ponad 15 lat na Wolfsonie WM8741 słucham 😇
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...