Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 843 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 76 odpowiedzi
    • 10,9k wyświetleń
  1. radio

• 8 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  2. FLAC przez DLNA

• 14 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
  3. kolumny 25 wat

• 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  4. Używany zestaw stereo

• 1 odpowiedź
    • 720 wyświetleń
  5. Ortofon Blue

• 0 odpowiedzi
    • 853 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 927 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 918 wyświetleń
  6. NAD 1600 mały problem

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  7. Jak podłączyć

• 0 odpowiedzi
    • 894 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  8. Doradztwo przy zakupie

• 0 odpowiedzi
    • 875 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  9. Pomoc przy zakupie

• 0 odpowiedzi
    • 680 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 737 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  10. Podstawki do HK 3490 + HD 980

• 17 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  11. Zestaw stereo do 4-5tyś

• 14 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Marcinmarcin - w odpowiedzi na Twoje pytanie: nie wiem tego, ale przynajmniej możemy wyciągnąć konsekwencje na Forum AUDIO. Pairtick już kilka razy był upominany - teraz po raz kolejny i już na dłużej! Skoro komuś tylko (dokładniej: "głównie") polityka w głowie i nie potrafi tego zmienić oraz przede wszystkim - nie reaguje na wyraźne sugestie i prośby dotyczące pisania na temat, to taki jest efekt. Pozdrawiam
    • Możesz zamiast klasycznych płyt gipsowych zamontować perforowane, mam i polecam. A jak nie to na ściany lamele na filcu, korek dekoracyjny, panele gipsowe 3D itp. Im bardziej materiały miękkie i zróżnicowane kształtem tym lepiej. Na podłogę jakiś podkład pianowy a na to gruba wykładzina.  Tak, gruba ciężka zasłona przed oknem to dobra opcja. Dajesz głośnki LCR inwall, a je przykrywasz ekranem projekcyjnym transparentnym akustycznie. To moim zdaniem najlepsze rozwiązanie, zarówno pod kątem wielkości obrazu jak i magii dźwięku. Mam na myśli przede wszystkim kanał centralny którego źródło by dobiegało ze środka obrazu. Jak napisałem wyżej, inwall/onwall a więc co innego jak wspomniany Quadral. Głośniki sufitowe w układzie x.x.4 montujesz symetrycznie w relacji do widza. Przód/tył, mierząc od głowy wyznaczasz 45 stopni. Magnat spoko głośniki, bdb relacja jakości do ceny. Dla 9.1.4 potrzebujesz amplituner co przetwarza 13 kanałów. Denon 6800H / Marantz Cinema 30 wraz z stereo końcówką mocy to będzie mógł napędzić. Ewentualnie Arcam AVR21, ale do niego trzeba by dołożyć 3 pary końcówek mocy.
    • Cześć, Szukam opinii na temat Klipsch the nines.  Do nagłośnienia salon z aneksem kuchennym ok 30m2. Mam suba Polk Audio HTS 10 z aktualnego zestawu, pewnie podłączę.  Źródło- telewizor. Wykorzystanie do filmów/tv i muzyki. Muzyka mocno zróżnicowana rock, elektronika, hip-hop, pop, lata 80-90. A może Klipsch the sevens czy inne głośniki aktywne będą wystarczające/lepsze. Pozdrawiam 
    • Panowie, ale z kogo 'bazy'? Bo wygląda na to że skorzystaliście ze zdjęcia oszusta/oszustów i nie ma co ich kryć.  Takie jest moje prywatne zdanie. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...