Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 369 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
  1. Rozbudowa Stereo do... KD?

• 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  2. KEF IQ70 vs HECO CELAN 501 xt

• 11 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  3. Kolumny Podstawkowe 1 2

• 30 odpowiedzi
    • 13,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  4. prośba o wycenę

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 11,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  5. Problem z CA 640A

• 8 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  6. Wzmacniacze stereo Koda

• 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  7. kolumny T+A pp120

• 0 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Może i miotam, chociaż dla mnie to ewolucja wyboru. Chcę uzyskać kompromis między jakością dźwięku, a ilością głośników i ich rozmieszczeniem. Dlatego pierwotnie, myślałem, ze da się całość zrobić tylko na sufitowych, wyprowadziliście mnie z tego błędu, dlatego napisałem już o tym 5.1. Zrozumiałem też, że te sufitowe w kwestii atmos mają najmniejszy wpływ na user experience.    Szafka pod TV bedzie wzdlug calosci sciany z wylaczeniem miejsca na suba w rogu pokoju tak jak pierwotnie zaznaczylem. 
    • Cześć! Szukam pierwszego audio do salonu z aneksem (22m2) do kwoty 6-7k. Zakładam zakup zarówno nowych jak i używanych kolumn. Zamieszczam rysunek techniczny, kolumny będą blisko ściany, 1 kolumna będzie w rogu. Mam zasłony, dywan, jakaś tam izolacja jest dźwiękowa. Odsłuchałem kilka kolumn, wymienię swoje ulubione: - Indiana Line Tesi 6 - bardzo mnie zaskoczyły te głośniki. Lekka V'ka ale nie taka, żeby zabijała średnicę. Było dynamicznie, szczegółowo, wszystko na miejscu, może bas trochę za duży. - Indiana Line Diva 6 - Bardzo przyjemne granie, bardziej wyrównane, szersza scena, było mięsiście, lżejszy bas, góra detaliczna, ale nie niszcząca. Słuchałem i jednych i drugich z Yamaha as701, oraz Bluesound Powernode - Dali Oberon 7 - mega mnie zaskoczyły średnicą i sceną, chociaż bas dla mnie trochę za duży, rozległy, niezbyt szybki. Reszta była bardzo ok -Q acoustics 3050c - nowy model i nie powiem też dość wyrównane dość twardy bas, w sensie zwarty bas, reszta pasm wyrównana. Słuchałem również inne zestawy ale mi nie pasowały Klipsch RP-6000F, Pylon Pearl 27, AE309 Szukam czegoś co nie będzie dudniło w salonie (z uwagi na umiejscowienie), raczej wyrównane, ale rozrywkowe granie, mięsiste do elektroniki, rocka, popu, nie szukam analitycznego grania do rozróżniania najmniejszych różnic w muzyce. Będę szukał wzmacniacza ze streamerem do Tidal, będę podłączał telewizor, HDMI byłoby mile widziane, ale optyk może być. Słuchałem all-in-one typu Marantz M1, Wiim amp pro, bluesound powernode i nie powiem, byłem pozytywnie zaskoczony ich możliwościami, chyba kierunek jednak Marantz, Bluesound było rozrywkowo, nie tak analitycznie. Nie odrzucam samego wzmacniacza + np. Wiim Ultra/Bluesound Node. I przechodzimy do ew. używanych propozycji. W sklepie słyszałem nową serię Focal Aria N2... i nie powiem, kopara mi opadła do ziemii, aż się zacząłem uśmiechać. Mam takie opcje: - Focal Aria 926 - zdarzają się czasem w dobrej cenie za 5-6 tysięcy (musiałbym nagiąć bdżet) - Jmlab electra 926 - znalazłem niedaleko siebie, taniej niż te arie, ale to chyba starsze głośniki? Chociaż wyglądają bardzo ciekawie - Pylon Ruby 25mk2 - używane za 3500zł - nie wiem jak to gra, bo żaden sklep ich praktycznie nie ma, widziałem i dobre i złe recenzje Podejrzewam że te 3 propozycje używane wymagają jakiegoś potężnego wzmacniacza? Takie all-in-one pewnie nie będą najlepsze? Może być też coś używanego plus streamer.   Ew. mogę jeszcze czegoś posłuchać jeśli zasugerujecie     Dzięki Pozdrawiam Mateusz      
    • Strasznie się miotasz. Atmos w kinie to super sprawa, szczególnie jak ma się warunki. Jeżeli teraz ogranicza Cię budżet to przynajmniej przygotuj instalację na przyszłość. 2 suby a nie jeden.    Tak, wystarczy.  Wybrałbym coś oddzielnego od zestawu. Jak dla tła muzycznego to po prostu kup sobie jakiś ładny głośnik z BT albo pójdź w jakiegoś Sonosa   To nie jest deal breaker. Ale skoro robisz LCR in-wall to pod jednym (LR) możesz podstawić subwoofer a pod drugim (LR) szafkę na sprzęt. Wtedy nie masz powierzchni od której będzie się odbijał dźwięk z centralnego.   
    • Nie na opak. Napisalem, ze powinien byc wzmacniacz neutralny, ale juz tak nie jest. A wprowadzenie jeszcze korektora spowoduje TOTALNY ROZJAZD.  No chyba nie tylko przekroj. Materiał, przewodnika i izolatora, kwestia splotu ktory mniej lub bardzie tlumi emi/rfi, ekran i jego wielokrotnosc...  Tego jest raczej wiecej.  wiec korektor jest zbedny wiec korektor jest ponownie zbedny zmieniasz w ten sposob dzwiek zrealizowany przez inzyniera czy realizatora dzwieku i wyjsciowo otrzymujesz fikcje jaka sie tylko tobie podoba. Nie ma to nic wspolnego z zapisanym dzwiekiem.  Nie bede krytykowal jak kto lubi sluchac, jego sprawa. Trzeba sobie tylko odpowiedziec na pytanie czy sluchamy muzyki jak zostala nagrana czy ja dosladzamy.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...