Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 950 tematów w tym forum

• 7 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
  1. opinia

• 9 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  2. Zestaw za 2000 zł.

• 16 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
  3. Czy będzie odtwarzać?

• 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 8,4k wyświetleń
  4. Kolumny do Yamaha RX-V463

• 6 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  5. Audio Technica ATH-AD500

• 2 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  6. 2.0 czy 5.1/7.1 do 2500zl

• 2 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  7. 2000pln na zestaw

• 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  8. Odtwarzanie w DVD

• 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  9. Voyager 350 vs Altus 300

• 11 odpowiedzi
    • 20,6k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  10. Wzmacniacz Pioneer

• 18 odpowiedzi
    • 21,5k wyświetleń
  11. Kolumny i wzmacniacz 1 2 3

• 57 odpowiedzi
    • 14,6k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  12. prosze o pomoc!

• 7 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nie zniechęcaj sie. Jeszcze nie raz wyjdziesz zniesmaczony.  Szczerze zalecam dużo cierpliwości. . Spróbuj  fajnej lampy. Unison Research Performance lub Octave v70. Do tego może Spendor Classic 200 lub Harbethy albo ProAc z serii K. Z tego co piszesz wnioskuję , że szukasz wśród firm powszechnie znanych poza światkiem audio. Zainteresuj się produktami firm uznanych w światku audio a nie kojarzonych przez "laików"  
    • E tam konrowersyjny, suby są obecnie bardzo trendy 😉. 
    • Do tej pory słuchałem niewiele. Dzisiaj Audiolet Astra z B&W 801. Wcześniej denon pma 3000ne i Mcintosh ma8950, Roksan caspian i jakiś marantz. Historia generalnie wyglądała tak że poszedłem do jednego salonu wydać do 15 tysi na wzmak. Po przesłuchaniu kilku tańszych wzmacniaczy byłem zniesmaczony bo nic nie zagrało wyraźnie lepie do wspomnianego zestawu który składałem 8 lat temu, a kosztującego parę tysięcy. Tydzień później umówiłem się na odsłuch maca. No i szczenka opadła. Wtedy zrozumiałem że albo trzeba sobie odpuścić albo wydać znacznie więcej pieniedzy. Po 2 tygodniach myślenia i trawienia tego wszystkiego postanowiłem że posłucham w kolejnym salonie gryphona diablo Accuphase e800, maca ma 12000 i marka levinsona. Wszystko w podobnym pułapie cenowym. Niestety w tamtejszym salonie sprawy nie poszły tak jak się spodziewałem i niestety opuściłem salon w aurze lekkiego wkurwienia i uśmiechu pod nosem. Nie ma co komentować deficytów pewnych osób. Kolejno pochodziłem po następnych salonach już w poszukiwaniu dobrego słowa jak i informacji o kolumnach. Sugerowano mi focale sopra 3. Dzisiaj skierowałem się na wspomniany odsłuch. No i słabo. Znaczy się wszystko niby pięknie ale jak to ktoś tu już pisał. Mało muzyki w muzyce. Mało mięcha. Niby ich najcieplejszy wzmacniacz w ofercie. (Brak lamp). Na chwile obecna wiem ze nie interesuje mnie techniczne suche brzmienie. Niebawem dojdzie do skutku odsłuch Macintosha ma12000 ale usłyszałem od jednego ze sprzedawców że na przykład z bowersami 800 czy 801 będzie mieć za mało mocy by oddać dobrze bas. (Pozdrawiam Pana Mateusza- okazał się do tej pory najbardziej spoko gościem.) tannoye odpadają bo to straszne krowy. Z wysp ich nie ściągnę.  Na koniec. Bardzo mi zależy na Basie. Po prostu lubię w niektórej muzyce pier….cie. Dzisiaj bowersy 8001 na 20m2 to było mało. Takze tak chciałbym do stereo zestaw 2 subow. Wiem ze to tu temat mówiąc delikatnie kontrowersyjny. 
    • czy mozesz Piotr  podac przyklad czegos lepszego  w podobnym budzecie  od onkyo RZ70  w stereo czyli  "zamiennik"  okresu  przejsciowego  na  wstepnym etapie odsluchu muzyki  ?  chce poznac twoje zdanie  dotyczace takiego modelu  ktory moze byc zakupiony jako nowy od dystrybutora?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...