Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 823 tematów w tym forum

1. wpływ maskownic na dźwiek 1 2

• 44 odpowiedzi
    • 26,3k wyświetleń
  2. SA-CD +

• 13 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 8,4k wyświetleń
  3. JVC DR-E34E

• 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  4. głosniki do Denon 2106

• 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  5. problem z CD

• 9 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  6. cdp-990 vs dx-7111

• 3 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 12,4k wyświetleń
  7. Wzmacniacz+kolumny do 2000zł

• 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
  8. Kolumny Diory Polaris 200

• 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
  9. Sprzęt audio do 700 zł

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  10. Stereo do oceny

• 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  11. proste pytanie

• 5 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  12. Wzmak do 400zł

• 6 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  13. Wharfendale Diamond 9.3

• 3 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  14. Teac AX 800 DC

• 2 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
  15. Przedwzmacniacz gramofonowy

• 1 odpowiedź
    • 3,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Tak, zgadzam się. Arcam na pewno nie jest zły i nie to miałem na myśli. Chodziło mi raczej o to, że jednak dla osłuchanych i też w pewnym sensie przyzwyczajonych do jakiegoś tam w miarę wysokiego poziomu stereo może nie spełnić oczekiwań. Co do DL, ja znowu w międzyczasie co nieco poprawiłem w akustyce pomieszczenia i ostatnio obejrzałem kilka filmów bez DL (oczywiście po zmianach ponowna kalibracja była zrobiona) i już mnie tak nie zachwyca jak wcześniej. Mam wrażenie jakby słabszej dynamiki i przestrzenności z DL. Nawet dość mocno przyciąłem zakres działania filtrów. Ale to może też dlatego że muzyki słucham bez korekcji i jestem przyzwyczajony do pewnego charakteru brzmienia. Nieważne każdy z nas ma inne upodobania i preferencje. W każdym razie im gorsza akustyka pomieszczenia tym bardziej przydatna korekcja, aczkolwiek DL i tak w porównaniu do innych jest bardzo elastyczny. Prawdę mówiąc mało kto używa go bez ręcznej korekcji filtrów i adaptowaniu różnych krzywych względem tego co zrobi sam od siebie, więc o bliskości oryginalnemu brzmieniu raczej trudno mówić.
    • Podstawowe pytanie czy chcesz by to grało lepiej czy nie chcesz? Bo jeśli zrobisz tak jak ci mówią szafkę ciut przesunąć ,dokupić standy, ja bym jeszcze koniecznie powiesił wtedy na ścianie za kolumnami ze dwa absorbery( bo za dużo u ciebie pustych ściań a stąd pewnie dudnienie i za duży pogłos), i zmienić denona na coś innego. Wtedy poczujesz progres. Na standy i absorbery wydasz około 1500zł a może i mniej jak poszukasz używanych standów.
    • Nie zrozum ,że avr jest kiepski czy coś w tym rodzaju bo nie jest jest bardzo przyzwoity i wcale nie żałuję jego zakupu,na direccie jest wiadomo inaczej ale dirac mnie do siebie przekonał.No wiadomo nie jest to wzmak typowy do stereo i jest jak jest.   
    • Dziękuję kolegom za odpowiedzi. Teraz ja. Za wrażenie „nasycenia”, rzeczywiste wrażenie odpowiada kształt charakterystyki SPL.  Mam taką możliwość w jednym ze swoich ZG. Potrzebuję lutownicy i rzecz jasna instrukcji od konstruktora tychże skrzynek.  Nie wiem czy w czymś pomogłem.    
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...