Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 931 tematów w tym forum

1. Wzmacniacz ?

• 11 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 9,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 9,9k wyświetleń
  2. Prosze o pomoc.

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  3. Jaki sprzęt do 500zł ?

• 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  4. ROGOZ audio

• 10 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,9k wyświetleń
  5. Epos M22i

• 2 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
  6. POSZUKIWANA WIEŻA JVC

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  7. mocny bass

• 9 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  8. Denon DCD 700 AE i sacd

• 3 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  9. Jakie sluchawki do uszu?

• 4 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  10. Jakie kolumny do 4,5 tys

• 10 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  11. jaki sprzet audio?

• 5 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  12. Standy

• 10 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  13. Philips mcm906

• 6 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Widzę, że Warmer kosztuje 2 tyś złotych. Tutaj zatem jego atrakcyjność. Resztę zrobią jutuberzy, funboye no i umysły. Tutaj obłęd i szaleństwo nie ma granic.  I ta cena, to bardzo dobra wiadomość. Bo jeśli nie masz więcej aniżeli te 2 tys, to marzenia o ciepłym, przyjemnym brzmieniu zostaną spełnione.  Zła wiadomość, to taka, że do większości współczesnych nagrań realizatorzy dodają przypraw. Dla właścicieli Warmerów, to będzie oznaczać przesolenie potrawy. Audiofile nazywają to rozmyciem, za co odpowiada za duża saturacja.  Trudno o rzetelne i wiarygodne informacje. Mamy na necie Estrada i Studio. Zachęcam, do lektury. 
    • Dobrze się składa,że ziarno w ekspresie szybko schodzi. Dziś w trakcie porannej rozmowy przy kawie dowiedziałem się,że mamy w naszym miasteczku palarnię . Kawy tam palone są dostępne w miejscowej sieci sklepów dawnego "Społem".  Firma prowadzi też lokal na olsztyńskiej Starówce i ma całkiem profesjonalną stronę w internecie. Będzie więc okazja do próbowania nowych smaków połączona ze wsparciem miejscowego biznesu, świetnie 😁  Firma to Lani Coffee. Może ktoś próbował?
    • Myślę, że @Kraft miał jednak coś innego na myśli pisząc o akustyce, a Ty co innego przytłaczając cytat o sposobie rekonstrukcji dźwięku przez przetworniki. To chyba dwie różne kwestie, choć dopiero łącznie dają końcowy efekt. Dlatego zgadzam się z ogólnym stwierdzeniem o ogarnięciu akustyki w słuchawkach ale i tym, że one nie do końca prawidłowo budują scenę. Oczywiście można ingerować w akustykę sluchawek np zmianami padów (co notorycznie uprawia audiofanatyk na swym blogu) ale sensu w tym dla mnie brak - to trochę jak upychać głośniki fabrycznych kolumn do obudowy innych. Da się ale to są sporty ekstremalne i nie dla każdego. Temat dla mnie akurat żywy, bo chwilowo zostałem bez sensownych kolumn i gram na słuchawkach, odczuwając dosadnie różnice w kreacji dźwięku. Wiadomo, są rzeczy lepsze (np. szczegóły) i gorsze (tu właśnie wrzucam sposób kreacji sceny). Są też płyty lepiej brzmiące tu i lepiej tam. 
    • Witam, zakupiłem takie słuchawki, jest to system bez nakładek. Była promocja i się skusiłem, moje potrzeby są zupełnie inne niż to co te słuchawki oferują, przede wszystkim potrzebuje takich, które mi na siłowni będą trzymać ucha, nie będą wypadać oraz nie będę musiał ich poprawiać, najlepiej również podczas jazdy na rowerze aby spełniały podobną rolę, tak abym ich po krzakach później nie szukał   Teraz już wiem, że te słuchawki nie są dla mnie stworzone więc pytanie moje jest następujące: 1. Czy istnieje jakiś pro tip, który sprawi, że te słuchawki będą 'kleić' się ucha ? 2. Jeśli zaś słuchawki są do wyrzucenia to jakie słuchawki byście polecili do np. 600 zł(bezprzewodowe, bez dodatkowych mocowań za ucho etc.) pytam jako laik
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...