Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 813 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 602 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 602 wyświetleń
  1. Dobór wzmacniacza

• 6 odpowiedzi
    • 602 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 601 wyświetleń
  2. Kondycjoner mocy

• 0 odpowiedzi
    • 599 wyświetleń
  3. Dobór kolumn

• 1 odpowiedź
    • 599 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 599 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 599 wyświetleń
  4. wzmacniacz

• 2 odpowiedzi
    • 598 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 598 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 597 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 597 wyświetleń
  5. Kolumny fohhn linea lt - 100

• 0 odpowiedzi
    • 597 wyświetleń
  6. Monitor Audio

• 1 odpowiedź
    • 597 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 596 wyświetleń
  7. Quadral Tornado 40

• 0 odpowiedzi
    • 596 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 596 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 595 wyświetleń
  8. cos do salonu

• 4 odpowiedzi
    • 595 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 594 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 594 wyświetleń
  9. Cambridge Audio CXN

• 1 odpowiedź
    • 594 wyświetleń
  10. Stereo

• 0 odpowiedzi
    • 593 wyświetleń
  11. Jaki DAC

• 15 odpowiedzi
    • 593 wyświetleń
  12. Marantz pm 6010 ki

• 1 odpowiedź
    • 593 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Witam, odpowiadam pomimo że temat był dawno, ale uważam, że jest ciekawy 😉...E11 miałem kilkanaście lat temu, M2si jeszcze rok temu, obecnie gram na A3.2.  Wszystkie modele osobiście tunningowałem, bo są wyjątkowo wdzięczne i podatne. A więc myślę tak- M2si to już współczesne granie, mniej ocieplone z bardziej zwartym, zdyscyplinowanym basem z "cieńszą kreską", mniej pastelowe, jednak ciągle i na szczęście nadal musicalowe, firmowe. M2si wydaje się też mieć lepszą wydajność prądową i jeszcze lepszą przejrzystość 
    • o kable podpytywał w innym wątku nowy forumowicz. Kilku z nas zaproponowało KLOTZA LY 225S
    • Chciałem kupić jako daca ifi zen się dac i używać go tylko jako daca czy funkcja podbicia basów działa na dacu czyli przy podłączeniu do cinch ?
    • Do 46 roku życia nie miałem zestawu audio. Od kiedy tylko pamiętam, od pierwszych szkolnych wycieczek do szkoły muzycznej/koncerty, brzmienie instrumentów smyczkowych znalazło swoje miejsce gdzieś tam w mojej głowie. Ta nieskończona i nie do opisania barwa brzmienia. Przeszywa, koi, leczy, rajcuje, pobudza i czasem irytuje.  Interesuje mnie tylko ich brzmienie. Nie miałem nigdy potrzeby, by rozmieniać tego na info odnośnie tych instrumentów, kompozytorów, artystów itp  Słucham na żywo od zawsze. Także i w domu/córka i żona. 3 godziny audio w tygodniu od 6 lat w 95% smyczki, w małych składach. Słucham powoli/1 płytę po 3-6 razy, z maksymalną uważnością i zasłuchaniem. Często średnio głośno, w ciągu dnia glośno.  A poza tym wszystko inne, zwłaszcza r’n’b, śpiewające kobiety, rap, gdzie gęsto i bogato na „basie”. Nie znoszę brzmienia gitar elektrycznych, poezji śpiewanej i Chylińskiej i podobnemu tego brzmieniu.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...