Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 080 tematów w tym forum

1. 380 SE

• 0 odpowiedzi
    • 507 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 356 wyświetleń
  2. B&w 802 matrix s2 + Nad S300?

• 0 odpowiedzi
    • 367 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  3. Audio do 600zł

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Już kiedyś pisałem , trwa wojna producencka , mamy nadprodukcje, a właśnie uciął się eksport, bo tam też trwa kryzys. Wszyscy rzucili się na rynek krajowy. Ale jak tu utrzymać załogę, sprostać rosnącym kosztom , spłacać kredyt za maszyny i być konkurencyjnym. To właśnie rodzi patologię. 
    • @tomek4446 to by było nawet fajnie, gdyby wrócił taki plankton w gospodarce- małe firemki, robiące tanio i solidnie dla zwykłego Kowalskiego. Obawiam się jednak,że ze względu na koszta,o których mówiliśmy,zostanie z tego tylko garaż i różne " kompromisy" ,które pozwolą zaoferować niższą cenę.
    • O , to już waży i tanie nie jest. Zakładałem takie dwa aluminiowe ostatnio na strychu w Przedszkolu. Złapałem na samochodzie aby wysunąć , a to bydle nawet nie drgnęło  Firm produkujących okna PCV i aluminiowe  powstała gigantyczna ilość , bo można to robić nawet w piwnicy. Byłem w grudniu na takim nie oficjalnym spotkaniu właścicieli dużych fabryk produkujących stolarkę aluminiową. Dowiedziałem się tego o czym wcześniej pisałeś , prognozy na 2026 nie są optymistyczne. Wszyscy mieli pretensje do producentów profili , że sprzedają każdemu jak leci. Sam wyceniałem w trzech fabrykach aluminiowe drzwi do sklepu dla klienta , najmniejsza cena jaką dostałem to 7 tysięcy netto bez montażu. Znalazłem ogłoszenie na Allegro , że ktoś robi taką stolarkę pod Łodzią. Pojechałem , duży garaż , na środku duży stół i nic więcej. Zamówiłem. Cała firma to trzech facetów , złożyli drzwi na tym stole i pojechali zamontować. Cena 3 200 zł brutto z montażem. A najlepsze , że na tych samych profilach i panelu Aluprofa co te za 7 tys. Małe koszty własne , zero jakiegokolwiek biura , technologów ..... Te drzwi ok. ale już do większej roboty to bym ich nie wziął , za duże ryzyko.  
    • Dzisiaj po raz pierwszy słucham Tangerine Dream, konkretnie Phaedra i Rubycon. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Jak zwykle cieszą mnie pierwsze wydania na CD. 😀
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...