hyde Napisano 13 kwietnia Udostępnij Napisano 13 kwietnia Witam. Co powiecie o tym kablu i jak się ma do tańszego odpowiednika tej firmy https://avstore.pl/kabel-zasilajacy-audio-hifi-wzmacniacz/taga-harmony-stpc-ts-silver-line-kabel-przewod-zasilajacy-schuko-iec-c13-1m.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 kwietnia Udostępnij Napisano 13 kwietnia (edytowany) 5 godzin temu, hyde napisał: Co powiecie o tym kablu i jak się ma do tańszego odpowiednika tej firmy Tego nie znam i nie mialem okazji macać, ale mam zwykłe miedziane chyba te tańsze Tagi. Tylko, że w drugim pokoju do listwy zasilajacej Taga i od listwy drugi do zasilania telewizora. Kiedyś pokusilo mnie, żeby sprawdzić w systemie audio, no i cóż powiedzieć....hmmm, wrócił szybko tam gdzie był do TV i listwy zasilajacej drugi dekoder i telewizor. Może zamiast zwyklaka z kartonu jakiś progres przynieść, na tle tych co mam w systemie, wypada raczej blado. Sprawdzić nie zaszkodzi, opinie o kablach zasilających bywają różne różniste, zwłaszcza tutaj ... Edytowano 13 kwietnia przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 13 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia ....ale dają w moim systemie ku mojemu zdziwieniu bardzo duży progres. Dziękuję za odpowiedź 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 kwietnia Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2 minuty temu, hyde napisał: ....ale dają w moim systemie ku mojemu zdziwieniu bardzo duży progres. Dziękuję za odpowiedź Wpięte zamiast jakich? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 13 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia Oryginalnych 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 kwietnia Udostępnij Napisano 13 kwietnia Czyli tych z kartonu sprzętu. Tak jak pisalem wcześniej 😉 14 minut temu, DiBatonio napisał: Może zamiast zwyklaka z kartonu jakiś progres przynieść Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 13 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia A co posiadasz jeśli wolno spytać? I czemu tak drogo😉? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 kwietnia Udostępnij Napisano 13 kwietnia 1 godzinę temu, hyde napisał: A co posiadasz jeśli wolno spytać? Nie wiem o co pytasz 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 14 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 6 godzin temu, DiBatonio napisał: Nie wiem o co pytasz 🤭 Jak w temacie. Kable zasilające 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia 14 godzin temu, hyde napisał: Jak w temacie. Kable zasilające 🙂 Japońce i jeden Enerr przerobione troszkę 😁 Tylko, że w nich jedna wtyczka droższa niż ta Taga w całości 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 17 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia Czy ktoś próbował wymieniać kabel zasilający w odtwarzaczu cd Pioneer czy Onkyo gdzie nie ma wtyczki na zewnątrz urządzenia.? Jakieś rezultaty polepszenia dźwięku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia (edytowany) 11 godzin temu, hyde napisał: Czy ktoś próbował wymieniać kabel zasilający w odtwarzaczu cd Pioneer czy Onkyo gdzie nie ma wtyczki na zewnątrz urządzenia.? Masz tam tyle miejsca, że można pokusić sie o montaż gniazda IEC, albo ósemki. Pytanie, czy jest sens? Edytowano 17 kwietnia przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano Piątek o 01:48 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 01:48 Dlatego pytam czy ktoś ma doświadczenie Z drugiej strony widziałem wnętrze takiego odtwarzacza gdzie kabel był wymieniony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano Piątek o 08:15 Udostępnij Napisano Piątek o 08:15 Kiedyś spiąłem kaseciaka AZ6 Technics (który ma gniazdo ósemkowe) kablem Audioquest`a ..... nic to nie dało ale to innej klasy sprzęt niż cdplayer obecnie ten kabel użyłem do Denon Ceol ale czy cos zmienia? nawet nie szukałem różnic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano Piątek o 16:32 Udostępnij Napisano Piątek o 16:32 Dnia 17.04.2025 o 02:49, hyde napisał: Czy ktoś próbował wymieniać kabel zasilający w odtwarzaczu cd Pioneer czy Onkyo gdzie nie ma wtyczki na zewnątrz urządzenia.? Dorobilem w CD Marantz gniazdo z filtrem. Trzeba trochę rękodzieła odstawić z pilnikiem, ale warto. Na zdjęciu jeszcze bez podłączonych przewodów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Piątek o 18:02 Udostępnij Napisano Piątek o 18:02 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Dorobilem w CD Marantz gniazdo z filtrem Tu masz prostą sprawę z wlutowaniem przewodów w plytke PCB. W Onkyo na zdjeciu kolegi jest kostka z pinami, po rozpięciu między pinami jest niewiele miejsca, trzeba by ten odcinek od kostki ciachnąć i podlutować do IEC, albo ten odcinek podmienić na jakiś super duper kabelek hook up Neotecha 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano Sobota o 07:43 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 07:43 Zawsze myślałem że gołe kable bez wtyczek i innych grać będzie lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano Sobota o 12:43 Udostępnij Napisano Sobota o 12:43 Część starszych sprzętów typu np. wyższych modeli japońskich wzmacniaczy, np. Luxman miało zamontowane na stałe porządne kable zasilające. Bez gniazd i podwójnych wtyków po drodze. Jak można aktualnie doczytać choćby w wątku o Sansui, nadal nie warto ich wymieniać na wypinane. Coś w tym jest, może warto wyprowadzić porządny kabel wprost z PCB na zewnątrz. Wtedy mamy tylko jeden wtyk na końcu kabla. Rozwiązanie mniej praktyczne, ale przecież nie przenosimy codziennie sprzętu. A mniej styków, to pewniejszy przepływ prądu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Sobota o 16:47 Udostępnij Napisano Sobota o 16:47 4 godziny temu, michaudio napisał: Część starszych sprzętów typu np. wyższych modeli japońskich wzmacniaczy, np. Luxman miało zamontowane na stałe porządne kable zasilające. Właśnie porządne, a nie kabelek jak od lampki nocnej. Nowe Luxmany mają już gniazda zasilające 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Bez gniazda będzie trochę zachodu z dobraniem odpowiedniego kabla. Chyba, że wiadomo jaki ma być na stałe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 37 minut temu, mariol napisał: Bez gniazda będzie trochę zachodu z dobraniem odpowiedniego kabla. Chyba, że wiadomo jaki ma być na stałe. Nie ma co cudować, jak na stałe, to nie szedłbym wyżej niż Furutech 314Ag na dobrym wtyku schuko. Jak taniej to coś z KacSa lub Supry, ale moim zdaniem szkoda zachodu na te kabelki. Ale jak ktoś chce, to może nawet Melodika założyć 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts