Skocz do zawartości

Kolumny Do As701

Yawimaya

Recommended Posts

Część,

Chcę kupić budżetowe kolumny do yamahy AS701. Pokój 35m2, słuchanie głównie rock, budżet 2000/2200pln.

w tej cenie w mojej okolicy widziałem używane Magnaty Quantum 705, Indiana Nota 550, Indiana Diva 552, Dali zensor 5, Wilsony raptory 7, Roth oli4

Ktoś mógłby podpowiedzieć w którą stronę powinienem zerkać? Jestem oczywiście otwarty również na inne propozycje (Pylon pearl 25/27 z olx?).

Edytowano przez Yawimaya

Do takiego metrażu dobrze sprawdzają się Audiosymptom i8 Carbon, teraz nówki można dostać za około 2500zł. Jest podany numer telefonu gdzie można zadzwonić po specjalną ofertę to pewnie jeszcze taniej można kupić. Parę lat temu miałem Zensor 5 i szukałem czegoś na wymianę i przesłuchiwałem je w ich salonie. Zostawiły lepsze wrażenie niż Zensor 5 ,ale mój metraż to tylko 21,5m2 to musiałem szukać czegoś innego. Można przesłuchać w salonie "Na Temat Audio" w Warszawie na Woronicza. Te Indiany czy Zensor 5 to na mniejszy metraż.

https://natemataudio.pl/audiosymptom-i8.html?gad_source=1&gbraid=0AAAAAoMSbCC0psYGNzG2eMQPHOUcxB0vl&gclid=Cj0KCQjw_JzABhC2ARIsAPe3ynoIaBId4gft8OwpFZpp0h4adF63o9-s76YRqRg09C2Lnt_Rs4QwKj0aApsVEALw_wcB

Edytowano przez Tomasz Kluczynski

17 godzin temu, Yawimaya napisał:

Część,

Chcę kupić budżetowe kolumny do yamahy AS701. Pokój 35m2, słuchanie głównie rock, budżet 2000/2200pln.

w tej cenie w mojej okolicy widziałem używane Magnaty Quantum 705, Indiana Nota 550, Indiana Diva 552, Dali zensor 5, Wilsony raptory 7, Roth oli4

Ktoś mógłby podpowiedzieć w którą stronę powinienem zerkać? Jestem oczywiście otwarty również na inne propozycje (Pylon pearl 25/27 z olx?).

Te Quantumy 705 w porównaniu do reszty tutaj windują jakosc w kosmos.

Serio to kolumny które są porównywalne do Bowersów serii 700. Mając je i ta reszte do wyboru wybór jest oczywisty.

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Te Quantumy 705 w porównaniu do reszty tutaj windują jakosc w kosmos.

Serio to kolumny które są porównywalne do Bowersów serii 700. Mając je i ta reszte do wyboru wybór jest oczywisty.

no i niestety właśnie wyszły, dzwoniłem i się już sprzedały, na razie mi się nie spieszy więc będę przeglądał olx na bieżąco może się coś trafi ciekawego, ale jakieś sugestie na co patrzeć?

19 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Do takiego metrażu dobrze sprawdzają się Audiosymptom i8 Carbon, teraz nówki można dostać za około 2500zł. Jest podany numer telefonu gdzie można zadzwonić po specjalną ofertę to pewnie jeszcze taniej można kupić. Parę lat temu miałem Zensor 5 i szukałem czegoś na wymianę i przesłuchiwałem je w ich salonie. Zostawiły lepsze wrażenie niż Zensor 5 ,ale mój metraż to tylko 21,5m2 to musiałem szukać czegoś innego. Można przesłuchać w salonie "Na Temat Audio" w Warszawie na Woronicza. Te Indiany czy Zensor 5 to na mniejszy metraż.

https://natemataudio.pl/audiosymptom-i8.html?gad_source=1&gbraid=0AAAAAoMSbCC0psYGNzG2eMQPHOUcxB0vl&gclid=Cj0KCQjw_JzABhC2ARIsAPe3ynoIaBId4gft8OwpFZpp0h4adF63o9-s76YRqRg09C2Lnt_Rs4QwKj0aApsVEALw_wcB

dzięki, zwrócę na nie uwagę.

Metraż dość duży więc Nota 550 czy Zensor 5 to zdecydowanie za małe konstrukcje. Jeśli lubisz muzykę rockową, dobrze, że na stanie jest Yamaha bo ona pozwala na większy wybór kolumn, oferując właśnie raczej rockowe brzmienie. Wilson Raptor 7 jak najbardziej wpisują się w poszukiwane brzmienie tak samo jak Dali Zensor 7 (jeśli mogą być używane). Na pewno sprawdzą się też Pylon Pearl 25 lub Pearl 27 - bardzo dobrystosunek jakości do ceny i uniwersalne brzmienie. Jeśli lubisz brzmienie typu V, seria Opal od Pylona też może się sprawdzić. Z Indiana line, jeśli już to Tesi 561 brałbym pod uwage. Kef z serii Q (poza Q950) będą miały mało wypełnienia w niskich tonach więc ryzykownie.