Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Przypadek sprawił, że słuchając Dynaudio X14 „przeskoczyłem” kilka razy na tym samym utworze na słuchawki AA The Composer i zdziwienie. Znacząca różnica to tylko troszkę mocniej zaznaczony bas (lub mod pokoju) i minimalnie cieplejszy wokal z Dynaudio X14.   

Napisano (edytowany)
13 minut temu, kaczadupa napisał:

Rafał, zerknij na pomiary Dynaudio Contour 20 BE a niżej moich ATC SCM 7. Do pewnego momentu są jak dwie krople wódki. 

Rzeczywiście. 20-tki i 20i miały chyba więcej basu. Tutaj może być bliżej grzecznego dołu z Confidence, tyle, że z odrobinę mniejszym zejściem. Dziwię się, że te soprany takie wycofane. To już kojarzy mi się bardziej z 20 / 20i niż z Confidensami. Ale wyższy środek, blisko przełomu z górą znów podbity - bardziej w stylu Confidence niż wcześniejszych Contourów. Ewidentnie biorą naprzemiennie cechy obu modeli. 

Edytowano przez Rafał S
Napisano
18 minut temu, kaczadupa napisał:

W sumie to nawet nie muszę już słuchać. ;)

Ada, weź dwie poprawki. Po pierwsze, sporo większa skrzynka, niżej schodzący bas i do tego BR. Mogą potrzebować więcej miejsca, albo pobudzić jakiś mod pomieszczenia. Po drugie - niższa impedancja. Te 4 omy są zaniżone, ale to jednak trochę trudniejsze paczki niż scm7 - Rega pewnie sobie z tym poradzi, ale efekt końcowy może być przez to nieco inny - np. ciut gorsza kontrola niż z ATC. 

Ale nie słuchaj mojego marudzenia, tylko wypożycz. Będzie się działo. :)