kaczadupa Napisano Niedziela o 15:57 Autor Napisano Niedziela o 15:57 Przypadek sprawił, że słuchając Dynaudio X14 „przeskoczyłem” kilka razy na tym samym utworze na słuchawki AA The Composer i zdziwienie. Znacząca różnica to tylko troszkę mocniej zaznaczony bas (lub mod pokoju) i minimalnie cieplejszy wokal z Dynaudio X14. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano Niedziela o 18:50 Napisano Niedziela o 18:50 (edytowany) Dnia 3.09.2025 o 11:00, kaczadupa napisał: dla mnie słuchawki grają lepiej z DAP-a A&K SR25 jak ze wzmacniacza słuchawkowego Ferrum Oor i Qutesta Może zasługa Qutesta... Edytowano Niedziela o 18:52 przez marcinmarcin Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Niedziela o 19:16 Autor Napisano Niedziela o 19:16 (edytowany) No nic, chwilowo? żegnam się z AA The Composer tym oto kawałkiem. Break on Through Edytowano Niedziela o 19:19 przez kaczadupa Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu @Rafał S Rafał, zerknij na pomiary Dynaudio Contour 20 BE a niżej moich ATC SCM 7. Do pewnego momentu są jak dwie krople wódki. Jak się wzorować to na najlepszych. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 13 minut temu, kaczadupa napisał: Rafał, zerknij na pomiary Dynaudio Contour 20 BE a niżej moich ATC SCM 7. Do pewnego momentu są jak dwie krople wódki. Rzeczywiście. 20-tki i 20i miały chyba więcej basu. Tutaj może być bliżej grzecznego dołu z Confidence, tyle, że z odrobinę mniejszym zejściem. Dziwię się, że te soprany takie wycofane. To już kojarzy mi się bardziej z 20 / 20i niż z Confidensami. Ale wyższy środek, blisko przełomu z górą znów podbity - bardziej w stylu Confidence niż wcześniejszych Contourów. Ewidentnie biorą naprzemiennie cechy obu modeli. Edytowano 2 godziny temu przez Rafał S Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu W sumie to nawet nie muszę już słuchać. Zostaje wygląd, Kolega twierdzi, że na żywo prezentują się obłędnie. Ps. Jarek, nie odsyłaj ATC, znalazłem ich lepszą wersję u Dynaudio. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 18 minut temu, kaczadupa napisał: W sumie to nawet nie muszę już słuchać. Ada, weź dwie poprawki. Po pierwsze, sporo większa skrzynka, niżej schodzący bas i do tego BR. Mogą potrzebować więcej miejsca, albo pobudzić jakiś mod pomieszczenia. Po drugie - niższa impedancja. Te 4 omy są zaniżone, ale to jednak trochę trudniejsze paczki niż scm7 - Rega pewnie sobie z tym poradzi, ale efekt końcowy może być przez to nieco inny - np. ciut gorsza kontrola niż z ATC. Ale nie słuchaj mojego marudzenia, tylko wypożycz. Będzie się działo. Odpisz, cytując
Recommended Posts