pairtick Napisano Środa o 08:34 Napisano Środa o 08:34 https://x.com/GoniecPL/status/1947744798963613980 RgqvAv0mgXGubgqO.mp4 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Piątek o 09:38 Napisano Piątek o 09:38 https://x.com/e_wrzosek/status/1948638732644413591 Sienkiewicz, krótko i na temat 👍 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Piątek o 19:34 Napisano Piątek o 19:34 https://bsky.app/profile/nietzschego.bsky.social/post/3lus5ywf75227 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Piątek o 20:21 Napisano Piątek o 20:21 @Tomasz Kluczynski szanuję Twoje wypowiedzi za rzeczowość w kwestiach sprzętu i wyważenie tam, gdzie tematy bywają trudniejsze . Ale tłumaczenia bierności obecnego rządu pułapkami zastawionymi przez PiS nie kupuję. Zwłaszcza od gościa mieszkającego w stolicy,gdzie tylko operatywność i działanie są jedynymi drogami do sukcesu. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano wczoraj o 04:26 Napisano wczoraj o 04:26 @Tomasz Kluczynski ,tak, wpakowałem się z lekką obsuwą,bo niezbyt często zaglądam do popularnego wątku. Odpowiedź dlaczego, masz powyżej. Dawno zrozumiałem, że ludzie mają różne racje,tylko od niektórych wymagam więcej w ich uzasadnieniu. W tym od Ciebie- to komplement ,dla jasności😁. Dla kontrastu,mam w rodzinie babcię, która w sposób bardzo prosty i nieprzekonujący staje murem za Jarkiem i jego ekipą,ale od niej więcej nie wymagam,bo się nie da😁 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 1 godzinę temu, Nowy75 napisał: @Tomasz Kluczynski😁Dla kontrastu,mam w rodzinie babcię, która w sposób bardzo prosty i nieprzekonujący staje murem za Jarkiem i jego ekipą,ale od niej więcej nie wymagam,bo się nie da😁 U mnie podobnie jest z Mamą, która do wyborów 2023r oglądała namiętnie TVP Info, a obecnie TV Republika i też jest wyznawca Jarka. Mama uzasadnia to tym, że cala rodzinę spotkało bardzo wiele przykrości od jak ona to nazywa komuchow. Oprócz osobistych prześladowan, zabrano (to było pod koniec lat piedziesiatych lub na początku szesciedziatych) nam piękna wille z ogrodem w Skolimowie - Konstancinie Jeziornej. To był tak zwany domiar. Choć jak byłem wczoraj to się skarżyła, że za dużo jest w TV Republika próśb o wpłaty pieniężne i z tego powodu powiedziała, że ogląda ja mniej. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu @Tomasz Kluczynski nasza Babcia z kolei ,twierdzi, że co prawda i w PiS zdarzyły się pomyłki/ wbrew woli Jarosława Kaczyńskiego/😁,ale tamci... 1 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 10 godzin temu, Nowy75 napisał: tłumaczenia bierności obecnego rządu pułapkami zastawionymi przez PiS nie kupuję. Widząc co poprzednia ekipa zrobiła bezczelnie doprowadzając do impasu prawnego w głośnych sprawach, wcale się nie zdziwię, jak podobne kukułcze (czy może kacze) jaja zostały napotkane w ministerstwach. Pogubione dokumenty, wprowadzone cichaczem przepisy czy podobne miny. Nie wszystko da się odkręcić od pstryknięcia palcami. Można głośno płakać i narzekać podając przykłady, ale to nic nie da. Przeciwnik będzie to wykorzystywał jako niszczenie dobrego prawa czy praktyk, a beton wyborczy PiS i tak zostanie przekonany przez ukochane media, że nowy rząd właśnie psuje to co ONI tak pięknie dla dobra naszego potworzyli. To było 8 lat dość spokojnego dla PiS rządzenia. Mogli wszystko i podejrzewam, że wykorzystali ten czas bardzo dobrze. Teraz wparuj z nową ekipą i szukaj co przez te 8 lat nakręcono i czy jest jakaś szansa by to odkręcić. Wiem, brzmi jak tania sensacja, ale spodziewam się, że to niestety jest normalne środowisko pracy przez ostatnie półtora roku dla rządu. Myślę, że ta bierność niekoniecznie była biernością. Po prostu sprzątają stajnię Augiasza i nie musza się chwalić codziennie i le nowego gówna w nowym miejscu znaleźli. OK, rządy się weryfikuje po 100 dniach, potem roku. Mają jednak kadencję na to by pokazać co faktycznie mogą (czy też chcą) zrobić. Może po tej rekonstrukcji nabiorą większego rozpędu. Ja ich nie bronię. Ja im daję czas, który od wyborców dostali. Wtedy będę ich rozliczał przy urnie wyborczej. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu @Chmarski z tymi kukułczymi jajami to ja kupuję,nawet w prowincjonalnych urzędach zdarza się,że ktoś zostawia następcy bałagan w kompie,a co dopiero w rządach 😁. I nie jest tak , że przez te miesiące oczekiwałem rewolucji,ale przynajmniej ewolucji. Tymczasem wielkich zmian nie widać,nawet w sprawach tak oczywistych jak zastępowanie pisowskiego TKM, kaowskim TKM. Niezadowolenie wielu zwolenników KO nie wzięło się znikąd. Jak piszesz,poczekamy ,zobaczymy,ale ja tą rekonstrukcję widzę jak pudrowanie pryszczy- problem pozostanie. I nie chodzi tu o mnie osobiście,tylko o czas , który bezpowrotnie tracimy jako społeczeństwo na jakieś wojenki, pozorowane działania its.,a świat biegnie dalej... Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Poprzednie 8 lat PO to tez bylo sprzątanie po poprzednikach? 😁 niestety zostawili po sobie bałagan, zadłużenie, wyprzedany majątek, jednocześnie przy zero socialu... 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 11 minut temu, marcinmarcin napisał: Poprzednie 8 lat PO to tez bylo sprzątanie po poprzednikach? 😁 niestety zostawili po sobie bałagan, zadłużenie, wyprzedany majątek, jednocześnie przy zero socialu... Tak te poprzednie rządy PO nie były dobre i miały dużo wad, ale trzeba być ślepym nie widząc co i w jakim stylu nawyprawiał PIS na przestrzeni 2015-2023. To było jednak dużo gorsze i w dużej części jest praktycznie nieodwracalne. Trzeba być zabetonowanym "Pisowcem" by tego nie widzieć. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) https://natemat.pl/617192,tusk-w-pabianicach-stracil-cierpliwosc-chodzi-o-ponowne-liczenie-glosow Tusk się zupełnie pogubił ☹️ Jeżeli jest uzasadnione podejrzenie popełnienie przestępstwa, to właśnie prokuratura i policja ma to zweryfikować - czyli, w tym przypadku, przeliczyć głosy. Zaprzysiężenie Nawrockiego - zwłaszcza przy braku podstawy prawnej - to przestępstwo. Art. 127. Zamach stanu § 1. Kto, mając na celu pozbawienie niepodległości, oderwanie części obszaru lub zmianę przemocą konstytucyjnego ustroju Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje w porozumieniu z innymi osobami działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 10 albo karze dożywotniego pozbawienia wolności. § 2. Kto czyni przygotowania do popełnienia przestępstwa określonego w § 1, podlega karze pozbawienia wolności od lat 3 do 20. Art. 128. Zamach na organ konstytucyjny RP § 1. Kto, w celu usunięcia przemocą konstytucyjnego organu Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu, podlega karze pozbawienia wolności od lat 3 do 20. § 2. Kto czyni przygotowania do popełnienia przestępstwa określonego w § 1, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 3. Kto przemocą lub groźbą bezprawną wywiera wpływ na czynności urzędowe konstytucyjnego organu Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. Edytowano 13 godzin temu przez pairtick Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Zamachem stanu są wszystkie nieudolne i podłe próby podważenia wyborów ktore wygrał Nawrocki. I próby nacisku na Hołownie. Jak jednak spróbują mogą liczyć na taczki od Narodu... Odpisz, cytując
jale Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, marcinmarcin napisał: Zamachem stanu są wszystkie nieudolne i podłe próby podważenia wyborów ktore wygrał Nawrocki. I próby nacisku na Hołownie. Jak jednak spróbują mogą liczyć na taczki od Narodu... Tak jest. Prawdziwy naród pokaże kto jest zdrajcą, a Duda będzie wieszał. Pierwszych rudego i jego bandę😂 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu O ile rozumiem seniorów, patologie i wieś przekupioną przez PIS bo dla nich tylko pieniądz się liczy + darmowa emerytura przy 4ce dzieci) a nie patriotyzm i demokracja, to za cholery nie pojmuje ludzi rozumnych w kwiecie wieku oczytanych z Internetem, a jak jeszcze pamiętają "komunę" tym bardziej i nie pojmuje ich uwielbienia do formacji PIS i zapędów kaczora na władze absolutną (ponowną komunę), bo chyba maja kłopoty z pamięcią, bo jak można zapomnieć głosowania nocą w sali kolumnowej, gdzie nie ma kamer? jak można nie pamiętać przerwy w obradach "bo przegramy, a co było z ponownym głosowaniem, gdy Kukiza wzięli na rozmowę na zapleczu? i te chowane ustawy daleko w pakietach do przepchnięcia na głosowaniach o lasach czy zabraniu połowy zasiłku rehabilitacyjnego .... bo Covid jest. A co z wjazdem prezesa na cmentarz? i zapewne jeszcze by się inne znalazły. Nie rozumiem, jak można być tak ślepym idiotą w dzisiejszych czasach. Ale są ludzie, którym plują w twarz a On powie, że deszcz pada. No co zrobisz jak nic nie zrobisz z takimi? Sam przyznam ze jestem lekko rozczarowany tak powolnym działaniem koalicji w rozliczaniu przekrętów poprzedników. Ale Jeszcze bardziej jestem rozczarowany wyborem głowy Państwa, czyli kibola i gościa co dziadka chciał wydymać na chatę i nie tylko to, wybrany przez Polaków? co mieli w głowie głosując na człowieka z znikąd? bo prezes go namaścił? ile to mówi o nas jako o narodzie?.......... nic dobrego. 3 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) 17 minut temu, Bogusław 66 napisał: za cholery nie pojmuje ludzi rozumnych w kwiecie wieku oczytanych z Internetem, Boguslaw, no wlaśnie to ten internet namieszał w głowach ludziom bezrefleksyjnym, dzisiaj krótkie rolki na TikToku, FB i innych Instagramach się liczą, po co weryfikować te wykwity "intelektu". A konfederacja i PiSiorki świetnie te media wykorzystują, by dotrzeć na podatny grunt jakim są ci obyci z internetem. Zresztą ilu tutaj popierajacych PiSokonfę pamięta komunę? Edytowano 10 godzin temu przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 30 minut temu, Bogusław 66 napisał: Nie rozumiem, jak można być tak ślepym idiotą w dzisiejszych czasach. Ale są ludzie, którym plują w twarz a On powie, że deszcz pada. No co zrobisz jak nic nie zrobisz z takimi? Nie rozumiem jak można być tak ślepym idiotą i popierać to co się dzieje teraz... mówisz że to deszcz pada? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 28 minut temu, marcinmarcin napisał: mówisz że to deszcz pada? A to Kaczyński pluje Ci w twarz 😛 1 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Dobre pytanie, co się dzieje teraz? gdy PIS prawo pozmieniał? Ja pamiętam jak to ustawa była przegłosowana przez sejm, senat i tego samego dnia podpisana przez prezydenta marionetkę. Teraz to przynajmniej nie widzę jak drewno hurtowo wjeżdża z lasów Piaśnickich, tylko szkoda ze takie prześwity zostały. to chyba taka pamiątka dla przyszłych pokoleń po rządach PISu. 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 godzinę temu, marcinmarcin napisał: Nie rozumiem jak można być tak ślepym idiotą i popierać to co się dzieje teraz... mówisz że to deszcz pada? A co takiego złego się dzieje ? Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, marcinmarcin napisał: Nie rozumiem jak można być tak ślepym idiotą i popierać to co się dzieje teraz... mówisz że to deszcz pada? Marcin Ty naprawdę taki głupi jesteś, czy tylko udajesz? 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 3 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Marcin Ty naprawdę taki głupi jesteś, czy tylko udajesz? a ja Tomasz uważałem Ciebie za inteligentniejszego Odpisz, cytując
pairtick Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 11 minut temu, DiBatonio napisał: A co takiego złego się dzieje ? No właśnie 😉 Szymon Hołownia postanowił wytłumaczyć się ze słów o "zamachu stanu", którego przeprowadzenie rzekomo mu proponowano. Marszałek Sejmu przekazał, że "na wszystkie sugestie odpowiadał jednoznacznie, i zgodnie z prawem". https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,32131143,holownia-tlumaczy-sie-ze-slow-o-zamachu-stanu-polityczna-diagnoza.html Zupełnie mnie nie dziwi, że gość nie uzyskał wyższego wykształcenia. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 18 minut temu, DiBatonio napisał: A co takiego złego się dzieje ? Zasadniczo mamy kontynuację rządów PiS, socjal bez zmian,armia sztucznie pompowana,TKM w państwowych spólkach, dalej burdel w NFZ... tak na szybkiego. Tyle tylko , że odblokowano nam dostęp do forsy , którą PiS pożyczył w naszym imieniu,ale zasady się nie zmieniły -szczekasz jak Bruksela każe,to rzucą ,nie,to tylko spłacasz... . Chłopaki,wskakujecie na Marcina poniekąd słusznie,bo ten PiS to lipa,ale KO różni się głównie światopoglądowo. Odpisz, cytując
Recommended Posts