SzamanXxX Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) Witajcie. mam zestaw NAD m10v2 i glosniki Elac carina 2.43. Pomieszczenie koło 20m2 i słucham rocka. pop, jazz i chciałbym zrobić upgrade głosników. Nie za bardzo czuje aktualny dzwięk. Dorzuciłem nawer sub Svs sb 1000 pro. Chciałbym zmienic glosniki podstawkowe na kolumny. Mozecie mi pomoc z propozycjami? co bedzie pasowac do Nad. Interesuje mnie rynek wtórny i budzet do 10tys. dzieki Edytowano 34 minuty temu przez RoRo Poprawiłem "literówkę" w tytule Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Napisz czego ci brakuje w dźwięku. Co ci się nie podoba lub czego twoim zdaniem brakuje Carina 2.43. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 7 godzin temu, SzamanXxX napisał: Nie za bardzo czuje aktualny dzwięk. (...) Chciałbym zmienic glosniki podstawkowe na kolumny. Te podstawkowe Cariny są dość małe, jak na pokój 20 m2. Można rozważyć podłogówki, ale nie skreślałbym też dużych monitorów - takich z midwooferem 18 cm lub nawet większym. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Zależy jakiego dźwięku szukasz, jest masa super kolumn w tej cenie. Dynaudio S25, Herbatniki SHL5, Klipshe Corwalle, Focale Micro Utopię. Wszystkie świetne, każde grają inaczej, ale każda zagra świetnie na swój sposób. Pytanie jakiego brzmienia szukasz. Są nawet https://www.olx.pl/d/oferta/qln-model-signature-CID99-IDZfrVR.html Kolega z forum ma te kolumny może się wypowie. Edytowano 5 godzin temu przez Wing0 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Wing0 napisał: Zależy jakiego dźwięku szukasz, jest masa super kolumn w tej cenie. Dokładnie tak. Poza tym, chyba niewielu z nas zna tego Nada m10v. Miał go na testach Adam (@kaczadupa) i, o ile pamiętam, trochę mu brakowało soczystości (klasa D). Więc przydałoby się chyba, żeby kolumny były barwne i nasycone. Czyli prawdopodobnie kierunek: Dynaudio, Harbeth, Sonus faber, Xavian itp. Może też ATC? @SzamanXxX Przyłączam się do pytania: czego Ci w tej chwili brakuje, poza oczywiście masą dźwięku. Chciałbyś więcej średnicy, namacalności? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 11 minut temu, Rafał S napisał: trochę mu brakowało soczystości Tak, brakuje naturalności. Kolejny sprzęt hi fi z tych - masz słuchać detalu, precyzji, potknięć realizatora tylko nie samej muzyki. Edytowano 3 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
SzamanXxX Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Właśnie dokładnie tak jak kolega wyżej wspomnial. Bardzo detaliczny i precyzyjny dźwięk ale brakuje mu duszy.... Właśnie takiej namacalności, melodii... Dopiero zaczynam przygodę z stereo i uczę się dźwięków i nie zawsze potrafię opisać co mi się nie podoba ale zgadzam się z tym co piszecie. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dynaudio S25, Herbatniki SHL5 tu bym się zastanowił nad tematem. Pozycja druga to szczególnie przyjemny sprzęt do słuchania muzyki godzinami. Odpisz, cytując
Recommended Posts