Skocz do zawartości

Rega Aethos vs Rega Elex mk4 vs Rega Elicit mk5 i trochę nieśmiały przy całej rodzinie Regi Hegel H95

Recommended Posts

Napisano
38 minut temu, kaczadupa napisał:

Godny rywal dla Elexa mk4, nawet postawiłem go na miejscu Regi a nie na podłodze. Ci z forum, którzy bliżej mnie znają, wiedzą co to znaczy. 

Zaciekawiło mnie czym sobie zasłużył na to miejsce, awans na szafkę przed pierwszym odsłuchem czy dopiero po kilku nutach? :)

Napisano

Jak napiszę, że jedna ćwierćnuta to będziesz zadowolony? ;) 
Przekonać bardziej jak Elex mk4 nie będzie łatwo. Rega Elex mk4 to sprytny gracz, umie wzmacniać pozytywne emocje a nie tylko sygnał ze źródła. 

Napisano
1 godzinę temu, soberowy napisał:

Zaciekawiło mnie czym sobie zasłużył na to miejsce, awans na szafkę przed pierwszym odsłuchem czy dopiero po kilku nutach? :)

Może nie nutach co żenskich wokalach 🤭

50 minut temu, kaczadupa napisał:

Rega Elex mk4 to sprytny gracz, umie wzmacniać pozytywne emocje a nie tylko sygnał ze źródła. 

Oczyyyyywiścieeee, a mówiłem że bedzie jak z ATC 7.

🤭

Napisano
6 minut temu, Vectorinni napisał:

Te Regi to chyba jednak dobrze skonstruowanie klocki są?

Mam od ponad 2 lat Regę Brio. Żadnych trzasków, niepokojących dźwięków w głośnikach czy buczenia trafa, nie doświadczyłem. Ale u mnie w bloku jest dobry prąd, więc być może to sprawia, że nie doświadczam kłopotów jak inni posiadacze wzmacniaczy tej marki. A może po prostu anioł stróż audio nade mną czuwa.

Napisano
16 minut temu, Vectorinni napisał:

Te Regi to chyba jednak dobrze skonstruowanie klocki są?

Tak, bo wszystkie grają tak samo 😁

5 minut temu, KrólKiczu napisał:

A może po prostu anioł stróż audio nade mną czuwa.

Na pewno 😁

Napisano
7 minut temu, DiBatonio napisał:
11 minut temu, KrólKiczu napisał:

samo.

Nie wiem, nie miałem i nie chcę mieć 😁

Na forum było porównanie Marasia z Moonem 250i. Jak dobrze pamiętam brzmiały identycznie. Masz poprawnie skonstruowany wzmacniacz!
Autor porównania poszedł w Rege. :) 

Napisano
1 minutę temu, DiBatonio napisał:

A skąd mam wiedzieć? 

Nie miałem przeca 😁

🙂

Ale nie chcesz mieć bo źle wygląda, ma złe opinie, słyszałeś u kogoś czy może nie chcesz go próbować, bo masz już DOCELOWY WZMACNIACZ?😁

Napisano (edytowany)
8 minut temu, kaczadupa napisał:

Na forum było porównanie Marasia z Moonem 250i. Jak dobrze pamiętam brzmiały identycznie. Masz poprawnie skonstruowany wzmacniacz!
Autor porównania poszedł w Rege. :) 

Nie wiem kto je porównywał i z czym.

Mój nie gra jak fabryczny 😁

Ale jeśli Marantz gra tak jak słyszałem tego Moona u Maćka kiedy wpięliśmy go kabelkiem komputerowym z szuflady, to dziękuję bardzo. 😝

5 minut temu, Vectorinni napisał:

🙂

Ale nie chcesz mieć bo źle wygląda, ma złe opinie, słyszałeś u kogoś czy może nie chcesz go próbować, bo masz już DOCELOWY WZMACNIACZ?😁

Wszystko co napisałeś.

Edytowano przez DiBatonio
Napisano (edytowany)

Żeby nie mieszać (w sumie już namieszałem :) )w ciekawych dyskusjach w wątku o Regach zakładam osobny temat o wzmacniaczu Avid Accent. I oczywiście zapraszam. :) 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano (edytowany)
12 minut temu, DiBatonio napisał:

Adam, ale nie za wcześnie na wnioski skoro ten wzmak ledwo z kortonu dobę temu wyjąłeś?

Michał pytał, kiedy moje wrażenia. Odpowiedź padła pod pytaniem. Zapraszam do osobnego wątku, już jest dostępny. 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
1 minutę temu, kaczadupa napisał:

Michał pytał, kiedy moje wrażenia. Odpowiedź padła pod pytaniem. Zapraszam do osobnego wątku, już jest dostępny. 

Teraz mam szukać po wątku co odpisałeś Michałowi ?🤦