Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
30 minut temu, Mprezi napisał:

Musiałem kupic z mega ekranowaniem. Mam mnóstwo innych kabli za szafką 

Jesteś pewien, że to „ekranowanie” w chordach coś daje, skoro nie ma spływu do uziemienia?

Za szafką to najwięcej sygnałowych, głośnikowe swoją większą część mają ułożoną poza szafką, chyba że masz na myśli jakąś komodę.

Napisano (edytowany)
7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

nie są uniwersalne to się zgodze. Neotecha chyba nie znam? Podeślesz jakiś link.

No i nie byłbym sobą gdybym nie zapytał dlaczego ?:D 

Piotrze ja ma taki 2 x 180cm biwire.

https://www.audionirvana.cz/de/e-shop/neotech-kabel/neotech-nes-3004-ii-up-occ-copper-silver-plated-speaker-cable-biwiring-1628/

Po za takimi najtańszymi kabelkami jakich używałem wcześniej, to pierwsze kupiłem In-akustik posrebrzane, zastąpiłem je Cardas 101, a następne były właśnie Chord Clearvay X. Był jaśniejszy i bardziej detaliczny od 101, następnie kupiłem tego Neotecha i tu jest świetny bas, i kapitalna przestrzeń.

Do zwykłych zastosowań wystarczy ciut tańszy  NES3005 mk2, a do bi-wire lepszy jest NES 3004mk2.

Kolega z sąsiedniego forum ma 3005 i przymierzał się do 3003mk2 ,lepszego ale i droższego.

Tak pisał o swoim 3005mk2 

"Mam NES-3005mk2. W swojej cenie raczej nie ma konkurencji. Dziś z powrotem wpiąłem go w system po testowaniu QED Genesis Silver Spiral. Względem QEDa jest cieplej/neutralniej lepszy detal. Porównywałem go też VDH Revelation (2,5 razy droższy). Dźwiękowo bardzo,bardzo zbliżone, delikatnie na korzyść VDH - jeszcze będę testował jak zmienię wtyki w VDH."

Edytowano przez Tomasz Kluczynski