Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 godziny temu, Kraft napisał:

drugą harmoniczną na poziomie - 40 dB

Co znów potwierdza, że Hi-End nie musi mieć wcale nic wspólnego z Hi-Fi i rządzi się swoimi prawami. Pełna dowolność.

3 godziny temu, DiBatonio napisał:

Nie. Nie po każdym przepinaniu kolumn

Jasna sprawa. Przerysowałem oczywiście temat w tym poście :)

Napisano
31 minut temu, kaczadupa napisał:

noc i Kate Bush :) 

O ile ktoś lubi babooshki. ;) Ale może i słusznie - my też jakoś słabo młodniejemy...

4 godziny temu, kaczadupa napisał:

Nasze ewentualne stanowiska pracy w Q21 

No, nie wiem. Naprawdę myślisz, że da się z ćpunów zrobić dobrych dealerów? ;) 

Napisano
34 minuty temu, kaczadupa napisał:

Tak tylo między nami to najbardziej lubię noc z pewnym Panem, niesamowity głos. Kaśka Krzak musi z tym jakoś żyć. :)

Dla mnie takim męskim wokalem jest Barry White, kilka płytek mam na półce. 😉

Napisano
14 godzin temu, kaczadupa napisał:

D2R (...) O Harbeth już nie wspomnę…

Jak czytam opisy Wojtka, to pod swoim kątem typowałbym raczej Spendory Classic 2/3 (ciemne i surowe) lub Dynaudio Contour 20 (bardziej nasycone od Spendorów ale też z oszczędną górą i lekko wycofanym górnym środkiem). Jedne i drugie z mocną podstawą basową i dolną średnicą. Czuję, że byłoby pięknie. :) 

Napisano (edytowany)

Rafał, zobacz o jakich paczkach my mówimy - Spendor 2/3, ProAc D2R, Harbeth M30.3xd2, Dynaudio Contour 20. Przecież to już jest tak naprawdę koniec drogi, gdy chodzi o monitory. Łaski nie robią, że grają zjawiskowo. To już jest szczyt, wyżej się nie wejdzie. 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
22 minuty temu, kaczadupa napisał:

Rafał, zobacz o jakich paczkach my mówimy

Jarosław Iwaszkiewicz w swej biografii Chopina tłumaczy, że bohater nie mógł się ożenić między innymi dlatego, że za bardzo się wysferzył. Mam wrażenie, że my też się "wysferzyliśmy", co niekoniecznie ułatwia satysfakcjonujący i trwały związek. ;) 

• 3 months later...
Napisano

The Riviera Levante hybrid amplifier is back and ready for auditioning, promising to captivate listeners with its superb timbre and detail. Its sound signature is designed to draw you completely into the music, featuring a natural and saturated midrange, excellent bass control, and a detailed, non-fatiguing treble. The Levante beautifully illustrates the potential for modern recordings to sound analog and emotionally engaging.

This versatile amplifier is built to drive a variety of speakers, offering robust power output: up to 120W into 8 ohms in Class AB or a more delicate 30W into 8 ohms in pure Class A. Its balanced tonal profile ensures suitability across a wide spectrum of audio applications, CamHur, making the Levante a compelling choice for any serious music lover seeking a refined and dynamic listening experience.