Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Prośba o pomoc w doborze sprzętu. 
Otwarty salon 25 m2. 
Chce kupić swoje pierwsze audio które zagra lepiej niż plastikowe głośniczki które używałem do tej pory. 
Słucham sporo muzyki klubowej/ elektronicznej. Do tego lubię obejrzeć dobry film .Opcje Marantz typu streaming muzyki, sterowanie z tv po hdmi bardzo do mnie przemawiają i nie chciał bym z tego zrezygnować. 
Budżet chciałem max 15 tys ale mam już ogromny mentlik w głowie. 
Nie jestem jakimś wytrawnym słuchaczem i nie chce przeinwestowac, gdzie na pewnym etapie pewnie nie będę słyszał różnicy. 
Może dla wielu to będzie dziwne ale zależy mi też na wizualnym aspekcie, z racji że w domu mam sporo bieli i drewna chciałbym pozostaw w takiej stylistyce. 
Zdjęcie salonu, kolumny z prawej i lewej plus fajnie byłoby po prawej stronie zmieścić jeszcze sub 

IMG_9B569C5D-115B-4AB8-B110-F7F5FCD40BDE.jpeg

Edytowano przez Pawelmck
Napisano (edytowany)
3 godziny temu, Pawelmck napisał:

Zdjęcie salonu, kolumny z prawej i lewej plus fajnie byłoby po prawej stronie zmieścić jeszcze sub 

Możesz zaznaczyć miejsca, w których mają stać kolumny i sub? 

Edytowano przez KrólKiczu
Napisano
4 godziny temu, Pawelmck napisał:

Prośba o pomoc w doborze sprzętu. 
Otwarty salon 25 m2. 
Chce kupić swoje pierwsze audio które zagra lepiej niż plastikowe głośniczki które używałem do tej pory. 
Słucham sporo muzyki klubowej/ elektronicznej. Do tego lubię obejrzeć dobry film .Opcje Marantz typu streaming muzyki, sterowanie z tv po hdmi bardzo do mnie przemawiają i nie chciał bym z tego zrezygnować. 
Budżet chciałem max 15 tys ale mam już ogromny mentlik w głowie. 
Nie jestem jakimś wytrawnym słuchaczem i nie chce przeinwestowac, gdzie na pewnym etapie pewnie nie będę słyszał różnicy. 
Może dla wielu to będzie dziwne ale zależy mi też na wizualnym aspekcie, z racji że w domu mam sporo bieli i drewna chciałbym pozostaw w takiej stylistyce. 

Cześć

Domyślam się, że oprócz wizualnych względów, ma być to również nie zbyt duże i przytłaczające :)

Dlatego też moim zdaniem, warto się zainteresować urządzeniem typu all in one, które będzie można wykorzystać do muzyki, podłączyć do TV oraz mieć mnogość różnych połączeń.

Propozycja z naszej strony, to amplituner sieciowy NAD C700v2

https://www.tophifi.pl/nad-c-700-v2.html

oraz głośniki podstawkowe B&W 706s3

https://www.tophifi.pl/bowers-wilkins-706-s3.html

Taki zestaw wypełni dobrze wskazaną przestrzeń, w dodatku nie będzie też potrzebny subwoofer uważam, choć ostatecznie będzie można go podłączyć,

dla przykładu B&W ASW610

https://www.tophifi.pl/bowers-wilkins-asw610.html

Popatrz i zapraszamy na prezentację :)

Napisano
1 godzinę temu, KrólKiczu napisał:

Możesz zaznaczyć miejsca, w których mają stać kolumny i sub? 

Myślałem o czym takim pierwotnie , pomlewej coś się dodatkowo wstawiło niepotrzebnie 12464EEA-5088-465A-879E-906F38FDF080.png.7c2578c9541981d925d00260afa4cf96.png

Napisano
10 godzin temu, Pawelmck napisał:

Myślałem o czym takim pierwotnie , pomlewej coś się dodatkowo wstawiło niepotrzebnie 12464EEA-5088-465A-879E-906F38FDF080.png.7c2578c9541981d925d00260afa4cf96.png

Rozumiem, że chcesz wstawić/powiesić mniejsza szafkę, żeby obok niej wstawić kolumny? 

Jeśli planujesz włączenie suba do zestawu, a kolumny mają być przyklejone do tylnej ściany, może nie zmieniaj obecnej szafki a postaw na niej jakieś niedrogie monitory. Myślę, że efekt będzie podobny. 

Napisano

Cześć :) Przede wszystkim sprawdziłbym na starcie kilka różnie brzmiących opcji. Tak, by wiedzieć, czego szukasz ;) Na pewno wstrzymałbym się na razie z subwooferem, bo zje sporą część budżetu, a może wcale nie będzie konieczny ;) 

Na pewno sprawdziłbym Audiolaba 7000A, Cambridge CXA81 mkII, może Leak Stereo 230, czy Arcam Radia A15 :) Cztery dość różne brzmienia, ale cztery bardzo dobre. Wszystkie mają HDMI, ale przyda się streamer do obsługi sieci. 

Z kolumn KEFy R7 są bardzo solidną opcją jeśli uda się je złapać w tym budżecie. Warto też posłuchać Diamondów 28 mkII od Pylona, Monitor Audio Silver 500 7G, Sonus faber Lumina III, czy Dali Opticon 6 mk2, które mamy w bdb cenie ;) 

Możliwości jest sporo więcej, zapraszam do kontaktu i na odsłuch - podziałamy :) 

Napisano
1 godzinę temu, KrólKiczu napisał:

Rozumiem, że chcesz wstawić/powiesić mniejsza szafkę, żeby obok niej wstawić kolumny? 

No właśnie o to samo chciałem zapytać;) Bo na wizualce szafka jest sporo węższa, niż na Twoim zdjęciu.