il Dottore Napisano Piątek o 22:04 Napisano Piątek o 22:04 Pytanie do znawców techniki analogowej. Sam tu nic nie poradzę, bo czarne płyty skończyłem kręcić w 1985, potem przyszła zgubna fascynacja CD. Więc zero pojęcia o analogu. Pytanie brzmi: chciałbym kupić dobrą wkładkę MM na prezent dla mojego analogowego wujka, nie wydając jednocześnie miliona monet. Tak do 200€ mogę dać. Co kupić w tym budżecie? Ortofon? Nagaoka? Sumiko? Audio Technica? Inne propozycje? Wujek słucha płyt w różnym wieku i w różnym stanie technicznym. Głównie stary pop i rock. Nie słucha raczej jazzu ani klasyki. Ma kilka gramofonów vintage, które nieustannie restauruje i poprawia, choć z mojego laickiego punktu widzenia ich stan jest nienaganny. Wzmacniacz jest lampowy a kolumny PMC TB2+, brzmiące jak nie PMC, czyli łagodnie (niektórzy mówią, że ciemno). Razem gra to ślicznie, jednak gdybym to ja szukał wkładki, poprosiłbym o taką bardziej detaliczną bo na moje ucho to za dużo analogu w tym jego analogu. Odpisz, cytując
Fono Master Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Tak na szybko Ortofon 2M BLUE . Odpisz, cytując
burz Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) Goldring serii 1000, jaki się zmieści w cenie. Rockowe granie edyta: 200 € to raczej nie styknie ;( edyta2: Grado Silver lub Gold. Edytowano 6 godzin temu przez burz Odpisz, cytując
Recommended Posts