MariuszZ Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 1 godzinę temu, AudioTube napisał: mamy Cię złodzieju basu😁 Hej Adam, Nie czuję się okradziony. Nawet bez suba da się słuchać i cieszyć muzyką. Oczywiście koncertów symfonicznych nie da się w pomieszczeniu 14m2 na moich kolumnach odtworzyć by mieć wrażenie obecności w pierwszych rzędach filharmonii. Nie ten kaliber 😉 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu DR w filharmonii jak sobie przypominam jest gigantyczny. Jak to opisać nie wiem, ale walnięcie w kotły wyrywa z fotela. Jeśli komuś się kimnie, to może nabawić się niezłej traumy. Tak sobie kminię, że zależnie od miejsca na sali, tyle różnych wrażeń brzmienia. Potrzebny wielki salon z sufitem, że hoho. Nie do podrobienia Live z filharmonii. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu @tomek4446 Hej, Jak podkręcę głośniej to THD rujnuje bas u mnie. Jest tak jak u Ciebie. Zrobiłem te dwa tony testowe, które wkleiłeś i uchwyciłam Spectroidem spektrum. Ustawienia zobrazowania mniej więcej dostosowałem do Twoich screenów. Wystarczy kilka dB przyciszyć i te harmoniczne znikają. Nie słucham tak głośno. Na Heglu vol na 45 przy wzmocnieniu SW na 12-tej 😉 Pomiar z podłaczonymi Heresy. Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 24 minuty temu, MariuszZ napisał: przy wzmocnieniu SW na 12-tej I to mnie najbardziej zastanawia. Mariusz ja mam dwa kliknięcia od zera , czyli gałka volume suba minimalnie. Na 12-tej rozsadza mi chałupę. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 1 minutę temu, tomek4446 napisał: to mnie najbardziej zastanawia Może spróbuj coaxem. Poczytam o tym Relu Twoim. Ma taką użą czułość na wejściu wysokopoziomowym czy po prostu ma moc i jest do mocnych i glośnych zastosowań? 😉 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 1 minutę temu, MariuszZ napisał: Może spróbuj coaxem. Nie da rady z Luxmana , nie mam wyjścia pre out. Na 12-tej mam LFE z amplitunera KD , z wysokopoziomowego się nie da tak głośno. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Na fb wspominają o odwrotnym przypadku przy wysokopoziomowym podłączeniu do Kefa LSów. W tym odwrotnym przypadku gdzie trzeba dużo kręcić by odpowiednie wzmocnienie było użytkownik sugeruje odłączyć jeden z dwóch przewodów sygnałowych. Teraz kwestia jak Ty masz podłączone. Jeżeli na jednym przewodzie, zwarty z drugim pinem czy nie, możesz pokombinować i podłączyć dwa przewody z L i P gniazd wzmaka. Jest kilka watkow w necie, ale raczej w drugą stronę czyli wiecej klików, mniej mocy. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 3 minuty temu, MariuszZ napisał: Teraz kwestia jak Ty masz podłączone. Po Bożemu , czyli Speacon trzy kable , dwa plusy i masa. Tak samo do zacisków terminali głośnikowych wzmacniacza. Odpisz, cytując
Recommended Posts