lion Napisano wczoraj o 13:20 Napisano wczoraj o 13:20 zgadza się, gdzieś w necie krąży info, że w przypadku Yamahy tylko urządzenia wyprodukowane od 2018 są w stanie wesprzeć format bezstratny w spotify Odpisz, cytując
lpomis Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu No i niezły cyrk z tego wyszedł. Spotify jest bezstratne, ale nie umożliwia odtworzenie plików w bezstratny sposób - z pominięciem systemowych mikserów. Na podobnej zasadzie działa Deezer. Nie zagramy więc w trybie lossless korzystając z urządzeń na systemach Windows, Linux, iOS, Android. Spotify nadal nie zezwala na integrację z zewnętrznymi aplikacjami/serwisami jak USB Audio Player Pro na Androida czy Roon, Audirvana, które mogłyby przejąć kontrolę nad torem audio. W praktyce więc stream przechodzi przez wspomniany wcześniej mikser systemowy, który dokonuje obróbki i resamplingu. Na ten moment jedynym sensownym rozwiązaniem jest zewnętrzny streamer z obsługą Spotify Connect, o ile producent wdroży wsparcie w aktualizacji firmware. Warto jednak pamiętać, że nawet w przypadku funkcji Connect obsługa lossless zależy od tego czy Spotify udostępni nowe API producentom sprzętu. A to nie jest wcale takie oczywiste. Podsumowując. Mamy Spotify lossless, które nie jest lossless. Paradoks Odpisz, cytując
Kraft Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Resampling nie oznacza, że plik przestaje być lossless. Odpisz, cytując
lpomis Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Zgadza się. Ale sprawia, że samo odtwarzanie przestaje być lossless. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Dalej jest lossless. Nie jest jedynie bitperfekt. Odpisz, cytując
jaknb Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 10 godzin temu, lpomis napisał: No i niezły cyrk z tego wyszedł. Spotify jest bezstratne, ale nie umożliwia odtworzenie plików w bezstratny sposób - z pominięciem systemowych mikserów. Na podobnej zasadzie działa Deezer. Nie zagramy więc w trybie lossless korzystając z urządzeń na systemach Windows, Linux, iOS, Android. Spotify nadal nie zezwala na integrację z zewnętrznymi aplikacjami/serwisami jak USB Audio Player Pro na Androida czy Roon, Audirvana, które mogłyby przejąć kontrolę nad torem audio. W praktyce więc stream przechodzi przez wspomniany wcześniej mikser systemowy, który dokonuje obróbki i resamplingu. Na ten moment jedynym sensownym rozwiązaniem jest zewnętrzny streamer z obsługą Spotify Connect, o ile producent wdroży wsparcie w aktualizacji firmware. Warto jednak pamiętać, że nawet w przypadku funkcji Connect obsługa lossless zależy od tego czy Spotify udostępni nowe API producentom sprzętu. A to nie jest wcale takie oczywiste. Podsumowując. Mamy Spotify lossless, które nie jest lossless. Paradoks Z tym "cyrkiem", to bym nie przesadzał. Gram z WiiMa Ultra i mam zaaplikowaną korekcję EQ, która adresuje mody własne pomieszczenia, więc i tak czy siak nie gram bit perfect. Spotify lossless włączyłem i WYDAJE MI SIĘ, że jest lepiej. Tyle mi wystarczy Odpisz, cytując
Tomek05413 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Z audiolob 6000a play za pomocą play fi również nie działa… Odpisz, cytując
michaudio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) To ciekawe, bo moja Yamaha np-s303. (Premiera czerwiec 2017) odtwarza bezstratnie. I wysyła też sygnał cyfrowy na dac Rme. Różnica w brzmieniu robi wrażenie. I fotka z wartością strumienia danych na wejściu Rme. Może warto sprawdzić czy macie najnowszą wersję apki Spotify. Edytowano 6 godzin temu przez michaudio Rozszerzenie treści Odpisz, cytując
Tomek05413 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 7 godzin temu, Tomek05413 napisał: Z audiolob 6000a play za pomocą play fi również nie działa… Wszystko aktualizowane na bierzaca także nie wiem dla czego nie działa… Odpisz, cytując
Tomek05413 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Czy ktoś jeszcze z posiadaczy audiolab 6000a play ma taki problem? Odpisz, cytując
zodlayne Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu I mnie w Tadze włączyło się automatycznie Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 56 minut temu Napisano 56 minut temu 5 godzin temu, michaudio napisał: o ciekawe, bo moja Yamaha np-s303. No to gratuluję. Moja WXC-50 nie odbiera i teraz muszę szukać innego streamera. A że Yamaha nic nie oferuje, to szukam po innych NADach i Cambridgach. Ale teraz dałeś mi do myślenia , może poszukać używanej 303-ki....? Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 23 minuty temu Napisano 23 minuty temu Ale po co kombinować, przecież chłopaki już wszystko obśmiali… Odpisz, cytując
Recommended Posts