Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 34 minuty temu, Rafał S napisał: Jak porównałem górę Classic 2/3 z Operą Callas, to zrezygnowałem z zakupu Spendorów. Skan-Speak D2905/970000 z Opery trzy razy droższy;) https://blackdotaudio.eu/scan-speak-classic-d2905-970000---wysokotonowy,257,10159.html?srsltid=AfmBOoq_ntDQAbeOJCA5QCeu5rN7hy804vmnr2g_a5RlX3LLg4-HST1O 12 minut temu, kaczadupa napisał: Dobra, cena jest dość wysoka ale jeszcze w zasięgu większości. Jarek, sprzedając swoje obecne głośniki możesz już spokojnie nabyć Spendora. Tak czy nie? To nie chodzi o mnie. Jak bym chciał, to bym je kupił. Chodzi o społeczność. Byłoby więcej szczęśliwych ludzi na świecie. W sumie jednak tragedii nie ma. Na szczęście wiele firm* oferuje wspaniałe brzmienie za rozsądniejsze pieniądze, więc mamy na czym słuchać! * a jedną z nich jest ATC;) Edytowano 5 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Cena samych kolumn jest być może wysoka. Ale dedykowane standy to dopiero rozbój. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 4 minuty temu, Slawko69 napisał: Cena samych kolumn jest być może wysoka. Ale dedykowane standy to dopiero rozbój. Mnie zaoferowane dedykowane standy do Classic 2/3 za połowę ceny katalogowej. Wciąż dużo, ale to były b. dobre standy. Stabilność, wygoda regulacji i ustawienia kolumn. O 2 klasy lepsze od Ton Traegera do Harbethów. Edytowano 5 godzin temu przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowany) 16 minut temu, Kraft napisał: W sumie jednak tragedii nie ma. Na szczęście wiele firm* oferuje wspaniałe brzmienie za rozsądniejsze pieniądze, więc mamy na czym słuchać! * a jedną z nich jest ATC;) Nie przypominaj, no nie przypominaj… 6 minut temu, Rafał S napisał: Stabilność, wygoda regulacji i ustawienia kolumn. O 2 klasy lepsze od Ton Traegera do Harbethów. Heloł, mojej żonie bardzo się standy TT podobały. Gdyby Ona decydowała co kupujemy, to już dawno Harbeth i standy TT… Edytowano 5 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 14 godzin temu, Slawko69 napisał: Na ostatnim zlocie w Warszawie grały Classic chyba 2/3 z Octave. I to ma sens. Bo mnie brakowało w tych paczkach większej soczystości wokali w połączeniu z czystym tranzystorem. Surowa barwa. Z szybką lampą to może być to. U kolegi grają z hybrydą Unisona i podobno też jest pięknie. Zauważcie jeszcze jedno. Można się podśmiewać z niedzisiejszego designu niektórych brytyjskich marek. Można komentować, że użyte głośniki odstają od konkurencji. Ale wystarczy rzucić ich nazwą i rozmowa natychmiast się rozkręca. Te klasyczne angielskie paczki (nie mówię tylko o Spendorach) zawsze budzą emocje. Każdy kto ich posłuchał ma jakieś spostrzeżenia i chce się nimi dzielić. 1 Odpisz, cytując
Amarok Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 19 godzin temu, Q21 napisał: . Classic - jak BBC, dojrzałe, ułożone i przyjemne. D - jak 3D, przestrzenne, szczegółowe i konturowe. Każde mają w sobie coś ciekawego, ale to chyba Classic ma to coś "bardziej" Ładne ujęte i podzielam tę opinię. A Classic, no cóż, im wyższy model tym bardziej robi się "klasycznie". Cokolwiek to znaczy. Adam miłych odsłuchów. Edytowano 4 godziny temu przez Amarok 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Klasyczne angielski paczki mają to coś. Oddają emocje towarzyszące muzyce a dla mnie to ważniejsze niż pomiary , równowaga tonalna itp. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: To nie chodzi o mnie. Jak bym chciał, to bym je kupił. Chodzi o społeczność. Byłoby więcej szczęśliwych ludzi na świecie. Tzw. społeczność słucha na 'pchełkach' i jest szczęśliwa. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 26 minut temu Napisano 26 minut temu 17 godzin temu, Rafał S napisał: Tymczasem pewien nasz forumowy kolega (ujawni się, jeśli będzie chciał) kupił w Nautilusie S40, a potem przypadkiem, przejeżdżając niedaleko wpadł ponownie do salonu. Usłyszał Contour 20BE i było pozamiatane. Dopłacił różnicę i jest w siódmym niebie. Tak tylko mówię. Dynaudio wyraźnie na fali: 17 godzin temu, Rafał S napisał: … a potem przypadkiem, przejeżdżając niedaleko wpadł ponownie do salonu. Chyba każdy wie że to nie był przypadek …😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts