Kraft Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) 34 minuty temu, Rafał S napisał: Jak porównałem górę Classic 2/3 z Operą Callas, to zrezygnowałem z zakupu Spendorów. Skan-Speak D2905/970000 z Opery trzy razy droższy;) https://blackdotaudio.eu/scan-speak-classic-d2905-970000---wysokotonowy,257,10159.html?srsltid=AfmBOoq_ntDQAbeOJCA5QCeu5rN7hy804vmnr2g_a5RlX3LLg4-HST1O 12 minut temu, kaczadupa napisał: Dobra, cena jest dość wysoka ale jeszcze w zasięgu większości. Jarek, sprzedając swoje obecne głośniki możesz już spokojnie nabyć Spendora. Tak czy nie? To nie chodzi o mnie. Jak bym chciał, to bym je kupił. Chodzi o społeczność. Byłoby więcej szczęśliwych ludzi na świecie. W sumie jednak tragedii nie ma. Na szczęście wiele firm* oferuje wspaniałe brzmienie za rozsądniejsze pieniądze, więc mamy na czym słuchać! * a jedną z nich jest ATC;) Edytowano 10 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Cena samych kolumn jest być może wysoka. Ale dedykowane standy to dopiero rozbój. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) 4 minuty temu, Slawko69 napisał: Cena samych kolumn jest być może wysoka. Ale dedykowane standy to dopiero rozbój. Mnie zaoferowane dedykowane standy do Classic 2/3 za połowę ceny katalogowej. Wciąż dużo, ale to były b. dobre standy. Stabilność, wygoda regulacji i ustawienia kolumn. O 2 klasy lepsze od Ton Traegera do Harbethów. Edytowano 10 godzin temu przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu (edytowany) 16 minut temu, Kraft napisał: W sumie jednak tragedii nie ma. Na szczęście wiele firm* oferuje wspaniałe brzmienie za rozsądniejsze pieniądze, więc mamy na czym słuchać! * a jedną z nich jest ATC;) Nie przypominaj, no nie przypominaj… 6 minut temu, Rafał S napisał: Stabilność, wygoda regulacji i ustawienia kolumn. O 2 klasy lepsze od Ton Traegera do Harbethów. Heloł, mojej żonie bardzo się standy TT podobały. Gdyby Ona decydowała co kupujemy, to już dawno Harbeth i standy TT… Edytowano 10 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 14 godzin temu, Slawko69 napisał: Na ostatnim zlocie w Warszawie grały Classic chyba 2/3 z Octave. I to ma sens. Bo mnie brakowało w tych paczkach większej soczystości wokali w połączeniu z czystym tranzystorem. Surowa barwa. Z szybką lampą to może być to. U kolegi grają z hybrydą Unisona i podobno też jest pięknie. Zauważcie jeszcze jedno. Można się podśmiewać z niedzisiejszego designu niektórych brytyjskich marek. Można komentować, że użyte głośniki odstają od konkurencji. Ale wystarczy rzucić ich nazwą i rozmowa natychmiast się rozkręca. Te klasyczne angielskie paczki (nie mówię tylko o Spendorach) zawsze budzą emocje. Każdy kto ich posłuchał ma jakieś spostrzeżenia i chce się nimi dzielić. 1 Odpisz, cytując
Amarok Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) 19 godzin temu, Q21 napisał: . Classic - jak BBC, dojrzałe, ułożone i przyjemne. D - jak 3D, przestrzenne, szczegółowe i konturowe. Każde mają w sobie coś ciekawego, ale to chyba Classic ma to coś "bardziej" Ładne ujęte i podzielam tę opinię. A Classic, no cóż, im wyższy model tym bardziej robi się "klasycznie". Cokolwiek to znaczy. Adam miłych odsłuchów. Edytowano 9 godzin temu przez Amarok 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Klasyczne angielski paczki mają to coś. Oddają emocje towarzyszące muzyce a dla mnie to ważniejsze niż pomiary , równowaga tonalna itp. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: To nie chodzi o mnie. Jak bym chciał, to bym je kupił. Chodzi o społeczność. Byłoby więcej szczęśliwych ludzi na świecie. Tzw. społeczność słucha na 'pchełkach' i jest szczęśliwa. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 17 godzin temu, Rafał S napisał: Tymczasem pewien nasz forumowy kolega (ujawni się, jeśli będzie chciał) kupił w Nautilusie S40, a potem przypadkiem, przejeżdżając niedaleko wpadł ponownie do salonu. Usłyszał Contour 20BE i było pozamiatane. Dopłacił różnicę i jest w siódmym niebie. Tak tylko mówię. Dynaudio wyraźnie na fali: 17 godzin temu, Rafał S napisał: … a potem przypadkiem, przejeżdżając niedaleko wpadł ponownie do salonu. Chyba każdy wie że to nie był przypadek …😉 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, majkel74 napisał: przypadkiem, przejeżdżając niedaleko wpadł ponownie do salonu Z tragarzami... 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu dobra, trzeba wrócić do Spendora, głośników jeszcze nie ma, to chociaż niech zdjęcie będzie. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 9 godzin temu, Kraft napisał: Spendor potrafi robić świetne kolumny, ale dlaczego są one aż tak drogie? Jeśli dla kogoś Spendor jest drogi, to co powiedzieć o firmach-krzakach, firmach-efemerydach, bez zaplecza, bez historii, bez tradycji? Spendor to ponad pół wieku R&D, sukcesów i międzynarodowego uznania. Zupełnie jak Unitra! Unitra nawet 7 lat starsza. 7 minut temu, kaczadupa napisał: głośników jeszcze nie ma W międzyczasie warto zadbać o odpowiednią amplifikację! I powinno zagrać... I oczywiście DAC R2R. Edytowano 1 godzinę temu przez il Dottore Odpisz, cytując
Recommended Posts