Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
34 minuty temu, Rafał S napisał:

Jak porównałem górę Classic 2/3 z Operą Callas, to zrezygnowałem z zakupu Spendorów. 

Skan-Speak D2905/970000 z Opery trzy razy droższy;)

https://blackdotaudio.eu/scan-speak-classic-d2905-970000---wysokotonowy,257,10159.html?srsltid=AfmBOoq_ntDQAbeOJCA5QCeu5rN7hy804vmnr2g_a5RlX3LLg4-HST1O

12 minut temu, kaczadupa napisał:

Dobra, cena jest dość wysoka ale jeszcze w zasięgu większości.
Jarek, sprzedając swoje obecne głośniki możesz już spokojnie nabyć Spendora. Tak czy nie? 

To nie chodzi o mnie. Jak bym chciał, to bym je kupił. Chodzi o społeczność. Byłoby więcej szczęśliwych ludzi na świecie.

W sumie jednak tragedii nie ma. Na szczęście wiele firm* oferuje wspaniałe brzmienie za rozsądniejsze pieniądze, więc mamy na czym słuchać!

* a jedną z nich jest ATC;)

Edytowano przez Kraft
Napisano (edytowany)
4 minuty temu, Slawko69 napisał:

Cena samych kolumn jest być może wysoka. Ale dedykowane standy to dopiero rozbój.

Mnie zaoferowane dedykowane standy do Classic 2/3 za połowę ceny katalogowej. Wciąż dużo, ale to były b. dobre standy. Stabilność, wygoda regulacji i ustawienia kolumn. O 2 klasy lepsze od Ton Traegera do Harbethów. :) 

Edytowano przez Rafał S
Napisano (edytowany)
16 minut temu, Kraft napisał:

W sumie jednak tragedii nie ma. Na szczęście wiele firm* oferuje wspaniałe brzmienie za rozsądniejsze pieniądze, więc mamy na czym słuchać!

* a jedną z nich jest ATC;)

Nie przypominaj, no nie przypominaj… 

6 minut temu, Rafał S napisał:

Stabilność, wygoda regulacji i ustawienia kolumn. O 2 klasy lepsze od Ton Traegera do Harbethów. :) 

Heloł, mojej żonie bardzo się standy TT podobały. Gdyby Ona decydowała co kupujemy, to już dawno Harbeth i standy TT…

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
14 godzin temu, Slawko69 napisał:

Na ostatnim zlocie w Warszawie grały Classic chyba 2/3 z Octave. 

I to ma sens. Bo mnie brakowało w tych paczkach większej soczystości wokali w połączeniu z czystym tranzystorem. Surowa barwa. Z szybką lampą to może być to. U kolegi grają z hybrydą Unisona i podobno też jest pięknie. :) 

Zauważcie jeszcze jedno. Można się podśmiewać z niedzisiejszego designu niektórych brytyjskich marek. Można komentować, że użyte głośniki odstają od konkurencji. Ale wystarczy rzucić ich nazwą i rozmowa natychmiast się rozkręca. Te klasyczne angielskie paczki (nie mówię tylko o Spendorach) zawsze budzą emocje. Każdy kto ich posłuchał ma jakieś spostrzeżenia i chce się nimi dzielić. :) 

Napisano (edytowany)
19 godzin temu, Q21 napisał:

. Classic - jak BBC, dojrzałe, ułożone i przyjemne. D - jak 3D, przestrzenne, szczegółowe i konturowe. Każde mają w sobie coś ciekawego, ale to chyba Classic ma to coś "bardziej" 

Ładne ujęte i podzielam tę opinię.

A Classic, no cóż, im wyższy model tym bardziej robi się  "klasycznie".  Cokolwiek to znaczy. 

Adam miłych odsłuchów.

Edytowano przez Amarok
Napisano
1 godzinę temu, Kraft napisał:

To nie chodzi o mnie. Jak bym chciał, to bym je kupił. Chodzi o społeczność. Byłoby więcej szczęśliwych ludzi na świecie.

Tzw. społeczność słucha na 'pchełkach' i jest szczęśliwa. 

tapatalk_1462480971614.png

Napisano
17 godzin temu, Rafał S napisał:

Tymczasem pewien nasz forumowy kolega (ujawni się, jeśli będzie chciał) kupił w Nautilusie S40, a potem przypadkiem, przejeżdżając niedaleko wpadł ponownie do salonu. Usłyszał Contour 20BE i było pozamiatane. Dopłacił różnicę i jest w siódmym niebie. Tak tylko mówię. :) 

Dynaudio wyraźnie na fali: 

image.jpeg.bf762cc69a1d637363d863e44e4b76b2.jpeg

17 godzin temu, Rafał S napisał:

… a potem przypadkiem, przejeżdżając niedaleko wpadł ponownie do salonu. 

Chyba każdy wie że to nie był przypadek …😉

Napisano (edytowany)
9 godzin temu, Kraft napisał:

Spendor potrafi robić świetne kolumny, ale dlaczego są one aż tak drogie?

Jeśli dla kogoś Spendor jest drogi, to co powiedzieć o firmach-krzakach, firmach-efemerydach, bez zaplecza, bez historii, bez tradycji? 

Spendor to ponad pół wieku R&D, sukcesów i międzynarodowego uznania. 

Zupełnie jak Unitra! ;) Unitra nawet 7 lat starsza. 

7 minut temu, kaczadupa napisał:

głośników jeszcze nie ma

W międzyczasie warto zadbać o odpowiednią amplifikację! ;) I powinno zagrać...

I oczywiście DAC R2R. ;)

Edytowano przez il Dottore