kaczadupa Napisano Piątek o 10:56 Autor Napisano Piątek o 10:56 (edytowany) 2 godziny temu, misiekx napisał: Chyba nie zachwycą, będą za duże do Twojego metrażu, ale co ja tam wiem 😉 Przekonałeś mnie. Edytowano Piątek o 10:56 przez kaczadupa Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Piątek o 11:00 Napisano Piątek o 11:00 Kurczę Hrabia Monte Christo ma, w zależności od wydania, 1000 - 1600 stron i nie ma tylu zwrotów akcji co ten wątek na 16 🙂. 6 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Piątek o 11:02 Autor Napisano Piątek o 11:02 Widzowie też nie zawiedli. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano Piątek o 11:06 Napisano Piątek o 11:06 Dzieje się coś przynajmniej 😄 Btw ktoś słyszał PMC 5.22i ? 2 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano Piątek o 11:21 Napisano Piątek o 11:21 Adam @kaczadupa Twoje poszukiwania lepszego rozbijają się o ograniczenia malych monitorów i kubatury pomieszczenia. Kręcisz się w kółko i ciężko będzie sprostać Twoim oczekiwaniom. Może pora na rewolucję? Jesteś gotowy? 😉 Chcesz dobry bas, piękna średnicę to może pora pogadać o konstrukcjach OB. Trojdrożnych. Woofer da Ci sprężysty, konturowy bas. Unikniesz modalnych kłopotów z rezonansem. Na średnicę dasz szerokopasmowego killera znanej marki, a górę wg potrzeb i oczekiwań zbudujesz na jakiejś wstędze lub konkretnym jedwabiu co tam lubisz bardziej. Kwestia kto Ci to poskłada jest do ustalenia. Będziesz miał kolumny na lata jak dobrze przemyślisz co chcesz i przypilnujesz realizacji projektu. Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano Piątek o 15:38 Napisano Piątek o 15:38 Adam jak u Ciebie sytuacja z tak zwanym WAŻ? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Piątek o 15:53 Autor Napisano Piątek o 15:53 Nie gorzej jak u Ciebie. 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Piątek o 17:11 Napisano Piątek o 17:11 6 godzin temu, majkel74 napisał: Dzieje się coś przynajmniej 😄 Btw ktoś słyszał PMC 5.22i ? Ja słuchałem kilka lat temu wersję bez i. Zresztą wtedy zrodziła się moja chęć posiadania PMC. Odpisz, cytując
misiekx Napisano Piątek o 20:08 Napisano Piątek o 20:08 8 godzin temu, stach_s napisał: Neat ładniejsze I chyba lepiej grają 🙂 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano Piątek o 21:23 Napisano Piątek o 21:23 4 godziny temu, KrólKiczu napisał: Ja słuchałem kilka lat temu wersję bez i. Zresztą wtedy zrodziła się moja chęć posiadania PMC. Wziąłem na weekend. Jestem póki co pod ogromnym wrażeniem. Niesłychanie „wyraźny” dźwięk. 3 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano wczoraj o 08:14 Napisano wczoraj o 08:14 10 godzin temu, majkel74 napisał: Wziąłem na weekend. Jestem póki co pod ogromnym wrażeniem. Niesłychanie „wyraźny” dźwięk. Z ogromną przyjemnością przeczytam Twoja opinię. Nawet jeśli będzie równie powściągliwa jak @Krafta, dotycząca ATC 😉. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 08:42 Napisano wczoraj o 08:42 11 godzin temu, majkel74 napisał: Jestem póki co pod ogromnym wrażeniem. Niesłychanie „wyraźny” dźwięk. A jak z dłuższymi odsłuchami i gorszymi nagraniami? Nic nie męczy uszu? (Zwykle jest jakaś druga strona medalu.) Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 09:26 Napisano wczoraj o 09:26 Jeszcze nie miałem możliwości się o tym przekonać, słuchałem póki co jakieś dwie godziny. Model który obecnie mam u siebie to PMC Twenty 5.22i Tak więc to będzie porównanie dwóch modeli na 25-lecie zacnych firm. Spore monitory, choć kubaturowo S25 jednak większe i trochę cięższe. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 09:46 Napisano wczoraj o 09:46 18 minut temu, majkel74 napisał: kubaturowo S25 jednak większe i trochę cięższe. Midwoofery blisko 1.5 raza większe. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 09:51 Napisano wczoraj o 09:51 Średnice zewnętrzne koszy to 18cm vs 20cm. Ten woofer w PMC jest większy niż typowe 16.5. Stosunek powierzchni daje mi przelicznik 1.25 na korzyść S25. Oczywiście czym niżej będziemy schodzić (z resorem, sama membrana) to ten wskaźnik trochę urośnie. 2 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano wczoraj o 10:39 Napisano wczoraj o 10:39 1 godzinę temu, Rafał S napisał: A jak z dłuższymi odsłuchami i gorszymi nagraniami? Nic nie męczy uszu? (Zwykle jest jakaś druga strona medalu.) Ja myślę, że z tą górą w PMC jest jak z basem ATC SCM7 😉. Jak się do niej "przyzwyczaimy" i nie porównujemy bezpośrednio z czymś dużo delikatniejszym, jest ok. A nawet więcej - daje nam wrażenie dużej rozdzielczości i budowania dobrej stereofonii. Ale kiedy zaczynamy nerwowo przełączać z PMC na coś, powiedzmy nawet pokroju SCM7, wysokie tony mogą wydawać się ostre. Oczywiscie można tę górę łagodzić elektroniką, ustawieniem kolumn czy ustrojami ale wg mnie trzeba jednak być fanem takiej prezentacji. 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 12:53 Napisano wczoraj o 12:53 @majkel74 i @KrólKiczu Michał, Seba: wiem już, że PMC to świetna rozdzielcza góra i szybki zróżnicowany bas z linii transmisyjnej. A jak ze średnicą? Rozumiem, że trochę cofnięta, ale co z jej barwą? Nasycona, ma trochę słodyczy (jak np. ProAc) czy też neutralna i nastawiona na maksymalną przejrzystość i wgląd w nagranie (czasem kosztem przyjemności)? Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 12:57 Napisano wczoraj o 12:57 Średnica Rafał jest tu największą niespodzianką - jest kompletna. Naturalna, szczegółowa, sybilanty pod kontrolą. Dla mnie to gra jak Harbeth P3ESR XD tylko w większej skali i z basem. Bardzo dźwięcznie, ciekawie, namacalnie i szybko. Słucham sobie Buena Vista Social Club i uśmiech nie schodzi mi z twarzy. 5 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano wczoraj o 13:34 Napisano wczoraj o 13:34 Bo PMC to lepsze paczki niż ATC 😉, nie żebym był obiektywny🤣 2 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 13:58 Napisano wczoraj o 13:58 Czytałem parę testów w necie, gdzie podkreślane było, że PMC lubią prąd z mocnych tranzystorów (pytanie które monitory nie lubią ;). U mnie grają z najmocniejszą integrą Levinsona No 585 i jest tu jakaś synergia zapewne. Temperatura jest na „zero” , co tylko wspomaga naturalność i bezpośredniość, dźwięk jest czysty, przejrzysty i szybki. Nie ma tego najniższego basu, który jest obecny w S25, generalnie jest trochę mniej basu i więcej wysokich, ale za to bas jest świetnej jakości. Godni siebie rywale. 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 17 godzin temu, majkel74 napisał: U mnie grają z najmocniejszą integrą Levinsona No 585 i jest tu jakaś synergia zapewne. A nie jest przypadkiem tak, że to dla niego łatwizna i Twój Levinson się nudzi? Że czuje się jak rozleniwiony drapieżnik w zoo, który wolałby zapolować i wbić zęby w coś, co naprawdę stawia opór i ocieka świeżą krwią? Może w skrytości swego elektronicznego łebka marzy o niskoskutecznych paczkach schodzących do 2 omów przy 20Hz. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts