jaknb Napisano 17 października Autor Napisano 17 października O, Topping wypuścił DX9 Discrete. Patrząc na moje potrzeby, to postrzegam go jako bardziej przystępnego D900. @Q21 wiecie może kiedy się można go spodziewać w naszych sklepach? Coś czuję, że prędzej się pojawi niż D900 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 17 października Napisano 17 października Na ten moment brak konkretnej daty Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 17 października Napisano 17 października To będzie kosztować pewnie 6500 pln Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 17 października Napisano 17 października (edytowany) 8 minut temu, Mprezi napisał: To będzie kosztować pewnie 6500 pln W Polsce pewnie tak, choć w HiFiGo DX9 jest wyceniony o 500 dolarów mniej niż D900.Cena , która się pokazuje to 1299dolarów lub 4716.09zł. https://hifigo.com/products/topping-dx9-discrete D900 to 1799dolarów lub 6531.37zł. https://hifigo.com/products/topping-d900 Zamawiasz i za tydzień max 10 dni masz u siebie. Sklep bardzo pewny, wysyłka darmowa i brak cła. Edytowano 17 października przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 17 października Napisano 17 października Dnia 16.09.2025 o 14:44, jaknb napisał: Gram aktualnie z WiiMa Ultra bezpośrednio do końcówki mocy w klasie D (Apollon Audio na modułach Purifi Eigentakt). W tej konfiguracji WiiM pełni rolę streamera, DACa i preampa. Chcę ograniczyć jego rolę stricte do transportu i dołożyć zewnętrzny DAC i preamp. Limit budżetu na ten upgrade to jakieś 7k, ale to górna granica. Jeśli stwierdzę, że nie warto, to chętnie wezmę coś tańszego. Co proponujecie stestować? Rozważam póki co: - Aune N7 DAC, dac i preamp w jednym. Niedrogie, a myślę, że poczuję upgrade. - Laiv Harmony µDAC + Aune N7 jako preamp. Kusi ten Laiv, bo same pozytywne recenzje zbiera. Chciałbym sprawdzić tutaj może też Ladder Bach jako preamp, ale nie ma go w PL. - Topping D900, znów dac i preamp w jednym. Wygląda fajnie i podobno w końcu Topping, który nie tylko ma dobre pomiary, ale też brzmi. A co masz za głośniki przyjacielu? Odpisz, cytując
perfektcom Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) Dnia 3.10.2025 o 20:15, il Dottore napisał: . Jeśli nie wierzysz w burn-in to co robisz na tym forum? Można być technicznym abnegatem, ale po co się tym chwalić? Czytam sobie opinie i wymiany zdań i nie wierzę, że ktoś rozumny może napisać to powyżej. Wiara w burn-in, "techniczny abnegat" ja prdl to nawet na żart sie nie nadaje. Wierzyć można w Boga lub Marksa. Można także wierzyć w magiczne kamyczki, bezpieczniki i inne audio voodoo. SMUTNO i samotno sie robi na forum (tym wątku) jak czytam takie opinie j.w. Zostawiam z cytatem Taco Hemmingway, "Następna stacja": "...Jak partyzant w tym smutnym jak pizda mieście" Dnia 3.10.2025 o 20:15, il Dottore napisał: Dnia 3.10.2025 o 20:15, il Dottore napisał: Edytowano 13 godzin temu przez perfektcom Powtórka. Chęć usunięcia Odpisz, cytując
perfektcom Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ja aktualnie gram Wiim Ultra jako streamer => Eversolo DMP-A10 => Audiophonics Mono Purifi 1ET400A. Muszę przyznac, że Wiim Ultra jako streamer daje radę naprawdę dobrze.... Po co są droższe streamery? Ok, większy wyświetlacz to jestem w stanie zrozumieć. OK, wyjście I2S... tutaj mam obejście bo naprawdę używam to tak: Wiim Ultra jako streamer (USB) => SMLS PO100 Pro (Coaxial) > Eversolo DMP-A10 (nie posiada I2S) => Audiophonics Mono Purifi 1ET400A => Kolumny Więc ponawiam pytanie czy droższe streamery (będące tylko komputerem PC z wyświetlaczem lub bez) coś dają? Biżuteria? Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 12 godzin temu, perfektcom napisał: SMUTNO i samotno sie robi na forum Oczywiście można wierzyć w garbate aniołki i nie wierzyć w burn-in. Ja nikomu nie zabraniam. Odpisz, cytując
perfektcom Napisano 51 minut temu Napisano 51 minut temu 8 minut temu, il Dottore napisał: Oczywiście można wierzyć w garbate aniołki i nie wierzyć w burn-in. Ja nikomu nie zabraniam. Tu nie chodzi o to czy masz rację tylko o twój STYL. Nie wiem czy zrozumiesz o czym mówię... może być ciężko (jak wytłumaczyć kolory niewidomemu?). Więc napiszę dużymi literami zdanie typu "Można być technicznym abnegatem..." oznacza dla mnie, że człowiek to piszący jest "SMUTNY jak pizda w mieście". - TH "Następna stacja" "Stale nabuzowany, w starych ubraniach, stale zaspany Jakbym był religijny, to bym poszedł na spowiedź..." Tekst pochodzi z https://www.tekstowo.pl/piosenka,taco_hemingway,nastepna_stacja.html Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 49 minut temu Napisano 49 minut temu 2 minuty temu, perfektcom napisał: Tekst pochodzi z Chyba z kloaki. Weź chłopie wytrzeźwiej. Matka wie, że ćpiesz? Odpisz, cytując
perfektcom Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu 37 minut temu, il Dottore napisał: Chyba z kloaki. Weź chłopie wytrzeźwiej. Matka wie, że ćpiesz? Podaje Ci, że o takich jak Ty to już artyści piszą prześmiewcze teksty... tutaj miałeś Taco... chesz więcej czy nadal nie kumasz swojej ignorancji i... zresztą i tak nic nie zrozumiesz... pisałem o tym "pluń świni w twarz to powie, że deszcz pada." Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu 1 minutę temu, perfektcom napisał: tutaj miałeś Taco. Tacy "artyści" to się w kiblu na ścianie produkują najczęściej. Odpisz, cytując
Recommended Posts