Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Rafał, zachęcam do osobistego posmakowania LS50 Meta. Każdego zachęcam. Warto. 

1 minutę temu, Kraft napisał:

A zdjęcia? Bez fotek się nie liczy!

Dla mnie na żywo nie są urodziwe, tu nawet jabłko nic nie poprawi, przykro mi. :) 

Napisano (edytowany)

Dzięki Misiek. Pamiętaj, że to tylko moje wrażenia. 

Teraz syn słucha, podoba mu się jak grają. 

A ja mam problem z jednym przy KEF LS50 Meta… Człowiek chce je chwalić za to i za to ale na chwilę obecną nie może mi  przejść przez usta słowo - muzykalne. Może mam dzisiaj gorszy dzień. 

Mój młody mówi - grają perfekcyjnie, są świetne. Słuchawkowcy jednak nie znają się na stereo. ;) 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
Dnia 3.12.2025 o 11:12, kaczadupa napisał:

Moja pierwsza wizyta w salonie audio, gdy zaczynałem przygodę z droższym hi fi miała miejsce w salonie audio w Słupsku. 

Słysząc Słupsk, zastrzygłem uszami 😀  Kiedy to było?  Moja przygoda, też w tym salonie zaczęła sie od kupna małych satelitów i dedykowanego do nich suba wszystko firmy Jamo. Z dzisiejszej perspektywy brzmiało to gorzej niż tragicznie. 

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Ogólnie zwinne, bardzo bardzo energetyczne, spójne i jak na rozmiar dynamiczne na basie (nie znam lepszego pod tym względem monitora- tej wielkości oczywiście, niskie tony mogę tylko chwalić!) 

Przyznam szczerze, że zaskoczyłeś mnie tym fragmentem. Raczej nie mogę się z tym zgodzić. Do czegoś tam bym się jednak przyczepił z tym basem :)

45 minut temu, kaczadupa napisał:

na żywo nie są urodziwe

Są specyficzne, to fakt. Sama bryła bardzo niekonwencjonalna. Kilka lat temu miałem u siebie białe/kremowe/perłowe (?). Pamiętam, że byłem zdziwiony, gdy pierwszy raz zobaczyłem je na żywo.

ls50c.jpg.e88160293163609ecedc85f61d17a44b.jpg

Edytowano przez lpomis
Napisano
52 minuty temu, kaczadupa napisał:

Dla mnie na żywo nie są urodziwe, tu nawet jabłko nic nie poprawi, przykro mi. :) 

Będziesz musiał  trochę wypić aby Ci się podobały i nie tylko one 😀 

Napisano (edytowany)
13 minut temu, majkel74 napisał:

To były demówki czy fabrycznie zapakowana para?

Nowe ale dłuugo leżakowane więc dojrzałe :).

Widać po kolorze styropianu/gąbki? i taśmach. 

11 minut temu, MMarek napisał:

Będziesz musiał  trochę wypić aby Ci się podobały i nie tylko one 😀 

Zawsze mówiłem, że jak skończę 50 lat to zacznę pić. Został rok i nie będę miał wyjścia. :)

Edytowano przez kaczadupa