majkel74 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 12 godzin temu, kaczadupa napisał: Niestety wokale nie są tak organiczne, rozwibrowane i naturalne jak z ATC SCM7, są troszkę „plastikowo usztywnione”, trochę na tle ATC suche, uproszczone i spłaszczone Mówisz, że wciąż je rozważasz ? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Tak, zdecydowanie. To nie jest sytuacja jak z Acoustic Energy AE1 40th. 10 minut temu, Kraft napisał: Synowi się podobają, a Gwiazdor tuż, tuż. Młody jest totalnie zauroczony. Dla niego to muzyczne objawienie. Wszystko jest tak jak lubi i uwaga - jak powinno być. A moja żona mówi, że w końcu coś gra z życiem. Jak widać, jestem odosobniony w swojej miłości do ATC. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa 2 Odpisz, cytując
Jaerk P Napisano 46 minut temu Napisano 46 minut temu No to wychodzi, że to ty masz problem ze słuchem;-) Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Jak widać, jestem odosobniony w swojej miłości do ATC. Nie jesteś sam. To kolejna sytuacja, gdy trzymam kciuki za scm7. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 33 minuty temu Autor Napisano 33 minuty temu (edytowany) 4 minuty temu, Rafał S napisał: To kolejna sytuacja, gdy trzymam kciuki za scm7. A dlaczego właściwie? Edytowano 32 minuty temu przez Kraft Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 27 minut temu Napisano 27 minut temu (edytowany) 5 minut temu, Kraft napisał: A dlaczego właściwie? Bo z wyglądu i (to już sobie dopowiadam na podstawie licznych relacji Adama) brzmieniowo są to dla mnie klasyczne, wręcz staroświeckie brytyjskie monitory. A Kefy za bardzo pachną mi nowoczesnością i (mimo brytyjskiego pochodzenia) niemieckim porządkiem. Edytowano 27 minut temu przez Rafał S Odpisz, cytując
Kraft Napisano 22 minuty temu Autor Napisano 22 minuty temu (edytowany) Zapominasz chyba, że ATC to nie jest firma audiofilskia, tylko z rynku pro. Są tak samo rzeczowi, techniczni i pozbawieni sentymentów jak KEF (też z doświadczeniem z pro). Edytowano 12 minut temu przez Kraft Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 12 minut temu Napisano 12 minut temu (edytowany) 10 minut temu, Kraft napisał: Zapominasz chyba, że ATC to nie jest firma audiofilskia, tylko z rynku pro. Nie zapominam. Mam kilkadziesiąt płyt z Telarc Jazz zrealizowanych przy użyciu kolumn ATC (o czym już kilkakrotnie pisałem). To zresztą kolejny powód mojej sympatii do tej marki. Do tego monitory ATC przynajmniej wyglądają klasycznie, gdy tymczasem Kef epatuje estetyką futurystyczną. LS50 Meta mogę zaocznie szanować, ale trudno byłoby mi je polubić. Edytowano 12 minut temu przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 8 minut temu Autor Napisano 8 minut temu 2 minuty temu, Rafał S napisał: Do tego monitory ATC przynajmniej wyglądają klasycznie, gdy tymczasem Kef epatuje estetyką futurystyczną. Ten wpis bardziej pasuje do "Słuchamy oczami", albo do tematu o ślepych testach;). Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 minutę temu Napisano 1 minutę temu 3 minuty temu, Kraft napisał: Ten wpis bardziej pasuje do "Słuchamy oczami" Być może. Ale to nie ja w swoich testach stawiam punkty w kategorii "Wzornictwo/wykonanie/detale". Odpisz, cytując
Recommended Posts