il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 15 minut temu, pairtick napisał: Mogę kupić i za 50k PLN No. Do Tannoya się prosi! Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 24 minuty temu, il Dottore napisał: Na oko to zagra jak O Bosze 🤣🤣🤣, forum audio i audiofil co mu gra na oko 🙈 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Jacch napisał: Tak jak to robiła choćby Cambridge Audio Kto teraz pamięta A500? 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 14 minut temu, Jacch napisał: Szczerze wątpię. Wiele osób przyznaje się że ma Fosi za parę złociszy i nikt po nich nie jeździ. Dziwne dałeś porównanie, dlaczego mieliby jezdzić po kimś kto ma Fosi za niecałe 500zł(i jeszcze mówią, że to dobrze gra, szczególnie jak za tak niską kasę), w porównaniu do ogólnie krytykowanej Unitry za jej szczególnie cenę 20tys zł. Przecież ten hejt, to właśnie nie za to jak gra a za cenę 20tys zł. Edytowano 2 godziny temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Himling napisał: Tak zapytam ...czy uwazasz ze to urzadzenie C.E.C DA5 jest slabej jakosci ze slabym dzwiekiem i mozliwosciami bo wyglada jakby wialo bieda w srodku ? Ta biede mozna kupic nowa za ok 4000 € O, mnie nie jest tak łatwo zaimponować ilością powietrza w środku 😉 Fakt, że używam wyłącznie jako streamer/transport z DAC po coaxialu. https://www.stereoindex.com/hifi/yamaha-np-s303-perfect-entry-level-network-player/ Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, Chmarski napisał: Jak kupujesz wzmacniacz to czy jego walory dźwiękowe są w stanie przesłonić większą trudność z odsprzedaniem (niech będzie, że zdecydowanie dużą trudność), czy jednak decydujesz się na ten, który słabiej zagra, ale łatwiej się go w razie czego pozbędziesz? Kupując swój sprzęt NIGDY nie kierowałem się potencjalną wartością przy odsprzedaży. Ale jak się kupuje mądrze, to np. mój Luxman poszedł po niemal 10 latach użytkowania DROŻEJ, niż go kupiłem. Sugdena sprzedałem po 10 latach w cenie zakupu. A np. głośników PMC nie sprzedałem (z tego co patrzyłem po sieci miałem szansę sprzedać je drożej, niż kupiłem) tylko oddałem wujkowi, bo wolałem, żeby tak dobry głośnik został w rodzinie. Odpisz, cytując
Jacch Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Dziwne dałeś porównanie, dlaczego mieliby jezdzić po kimś kto ma Fosi za niecałe 500zł(i jeszcze mówią, że to dobrze gra, szczególnie jak za tak niską kasę), w porównaniu do ogólnie krytykowanej Unitry za jej szczególnie cenę 20tys zł. Przecież ten hejt, to właśnie nie za to jak gra a za cenę 20tys zł. Raczej o typa co wyśmiewa mi chodziło, ze prędzej wyśmiej sprzęt za 500zł niż Unitrę. Przyznam, ze jakoś hejtu na nabywców konkretnych sprzętów to ja nigdzie nie widzę, bo co kogo obchodzi na co ja, czy ty, wydajemy pieniądze. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 4 minuty temu, Jacch napisał: Raczej o typa co wyśmiewa mi chodziło, ze prędzej wyśmiej sprzęt za 500zł niż Unitrę. Przyznam, ze jakoś hejtu na nabywców konkretnych sprzętów to ja nigdzie nie widzę, bo co kogo obchodzi na co ja, czy ty, wydajemy pieniądze. Ok, ale na Unitrę jest duży hejt. Sporo tego na forach czy fejsie widać, i w zdecydowanej większości piszą ci co nie słyszeli. A co do tych tanich sprzętów to obecnie są bardziej zachwalane niż hejtowane, i nic dziwnego bo choćby te SMLSy za około 1000zł, to grają lepiej niż te nowe wzmacniacze, że tak powiem pełnowymiarowe do 3000zł. Edytowano 2 godziny temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 37 minut temu, Jacch napisał: Znasz kogoś kto ma Unitrę? Bo ja nawet nie znam nikogo, kto ma znajomego który kupił ma Unitrę... Jeśli w 2024 ich przychód wyniósł 2,4 miliona to znaczy, że sprzedali na cały świat 140 wzmacniaczy. A przecież nie tylko wzmacniacze produkują. Jak to się ma np. do skali produkcji Rolls-Royce'a? W 2024 RR sprzedał na cały świat 5712 samochodów. Porównajmy to ze sprzedażą Unitry. Znasz kogoś, kto jeździ Rollsem? 19 minut temu, pairtick napisał: mnie nie jest tak łatwo zaimponować ilością powietrza w środku Wygrałeś!!! Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: Ceny są tak wysokie, bo jest zbyt dużo firm audio. W telewizorach jest pięć na krzyż i dzięki temu te są tanie jak barszcz. Skala produkcji. PS to swoją drogą pokazuje, jaka branża audio jest mało skomplikowana. Wzmacniacz potrafi zrobić dosłownie każdy. TV poza paroma specjalistami nikt. TV to praktycznie jedna płytka. A nawet jeszcze mniej. Moja stara Toshiba 55", od pięciu lat, robi za monitor do Amazon Fire TV Stick 4K Ultra HD. Oczywiście są też drogie telewizory - z tym, że bez wpływu na fabułę 😉 Natomiast w muzyce, no właśnie, jest to trochę inaczej. 53 minuty temu, il Dottore napisał: No. Do Tannoya się prosi! Szczęśliwie, jeszcze słyszę. Samodzielnie 😉 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 23 minuty temu, pairtick napisał: Szczęśliwie, jeszcze słyszę. Samodzielnie 😉 Mam coś dla Ciebie. Do wydajnego Tannoya to jest wymarzony partner. Nie czekaj, bo zycie jest za krótkie. https://www.cloneyaudio.com/store/p/pass-labs-int-25 Just pull the trigger! 😃🖕 I nawet 50 tysi nie wydasz! Edytowano 1 godzinę temu przez il Dottore Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Jak już tak koledzy ciągle wspominacie to powietrze w Unitrze,to przypominam, że bohater wątku, czyli 805 ,to wcale tak dużo tego powietrza nie ma,a te które ma jest wskazane, zważywszy na opcjonalną pracę w klasie A. To po pierwsze. Czy zauważacie jakieś inne istotne braki od strony technicznej? Transformatory dwa,bo dual-mono , kondensatorów też wystarczająco,pobór mocy maks 500, a oferowana moc 123 na kanał zmierzone w naszym Audio,to oznacza 50 procentową sprawność,a nie jakieś kanty w stylu :pobiera 300 i daje 160 na kanał. Czyli nawet z prostych oględzin budowy i pobieżnej znajomości danych nie ma powodów przypuszczać,by to grało źle,bo niby czemu?To po drugie. A czy warte 20 tysi? To proponuję samemu pomacać na żywo, posłuchać przede wszystkim i potem będzie podstawa by pisać,tak lub nie. Ja jestem nastawiony pozytywnie,ale nie wykluczam ,że mógłbym się rozczarować. Nie wydam jednak opinii na podstawie zdjęć i negatywnych wpisów osób,które nie słyszały sprzętu Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 54 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Przecież ten hejt, to właśnie nie za to jak gra a za cenę 20tys zł. Jeżeli chcesz sprzedać Fiata w cenie Rolls-Royce, to czego się spodziewasz? 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, pairtick napisał: Jeżeli chcesz sprzedać Fiata w cenie Rolls-Royce, to czego się spodziewasz? Nie trafione porównanie. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 36 minut temu, il Dottore napisał: Jeśli w 2024 ich przychód wyniósł 2,4 miliona to znaczy, że sprzedali na cały świat 140 wzmacniaczy. Zupełnie niekoniecznie to był przychód ze sprzedaży. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Nie trafione porównanie. Trafione, bo 20 tysi to jest już przedział cenowy tańszych Sugdenów. 1 minutę temu, pairtick napisał: Zupełnie niekoniecznie to był przychód ze sprzedaży. A to już wgl... 10 minut temu, Nowy75 napisał: bohater wątku, czyli 805 ,to wcale tak dużo tego powietrza nie ma Spoko. Patrząc na bebechy to jest dużo lepiej, niż w tym ich DAC.-u. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 20 minut temu, il Dottore napisał: Do wydajnego Tannoya to jest wymarzony partner. https://www.cloneyaudio.com/store/p/pass-labs-int-25 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Circlotron Yamaha już to ogarnęła na MOSFET. http://www.passdiy.com/pdf/Build The Amazing FET Circlotron.pdf Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 12 minut temu, il Dottore napisał: Trafione, bo 20 tysi to jest już przedział cenowy tańszych Sugdenów. A skąd wiesz , że gra gorzej od Sugdena? Słuchałeś? Raczej nie to nie hejtuj, bo tu sami tacy się odzywają. A o porównaniu pisałem nie do Ciebie, to po co się wcinasz? Musisz, bo rączki świerzbią do klawiaturki? Edytowano 1 godzinę temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 21 minut temu, Nowy75 napisał: To proponuję samemu pomacać na żywo, posłuchać przede wszystkim i potem będzie podstawa by pisać,tak lub nie. Ja jestem nastawiony pozytywnie,ale nie wykluczam ,że mógłbym się rozczarować. Nie wydam jednak opinii na podstawie zdjęć i negatywnych wpisów osób,które nie słyszały sprzętu Jak nie ma gdzieś pomacać, to i usłyszeć trudno. Odpisz, cytując
Recommended Posts