Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 godziny temu, emzet napisał:

A wiesz jak to jest 😁 kolumny w drodze zostało 12 na elektronikę. Liczylem ze za tyle kupię używanego nada m33 ale strasznie trzyma cene mimo że za nowego mocno spadła. Szczerze to jeszcze po sklepach za tym nie dzwoniłem ale np takiego arcama sa45 z cena 5000euro sklep w Niemczech mi zawołał 3800€ więc podejrzewam że taki zestaw Onkyo za 12k pln będzie do wyrwania. Tylko zanim zamówię na testy czegoś bym się dowiedział czy w ogóle warto. 

brałeś pod uwagę Cambridge Audio  AXN 100+EXN 100 ?

Napisano
23 minuty temu, shureido napisał:

brałeś pod uwagę Cambridge Audio  AXN 100+EXN 100 ?

Nadal biorę 😉 ale jakoś wizualnie zdecydowanie bardziej leży mi onkyo. Tak czy siak ani jedno ani drugie nie przesłuchane 😉 w grze jeszcze Nad i Arcam.

Napisano

Mi sie nada m33 udało kupić za mniej, od użytkownika z tego forum, całkiem przypadkowo. Ale fakt jest taki, że mało jest ich na rynku wtórnym. Warto szukać i pytać, bo czasami coś się trafi. A cena nowego spadła chyba a dlatego, że wyszla nowa wersja. Wtedy stara przecenili w sklepie.

Napisano
3 minuty temu, Webster.brd napisał:

Mi sie nada m33 udało kupić za mniej, od użytkownika z tego forum, całkiem przypadkowo. Ale fakt jest taki, że mało jest ich na rynku wtórnym. Warto szukać i pytać, bo czasami coś się trafi. A cena nowego spadła chyba a dlatego, że wyszla nowa wersja. Wtedy stara przecenili w sklepie.

W Polsce się uparli na 15k za używane i koniec. W Niemczech można wyrwać za 3000€ ale schodzi w chwilę noi w Niemczech muszę się trochę napocić żeby to dotarło do mnie do domu. Chociaż kolumny też kupiłem w Niemczech i są już w Polsce ;) w czwartek będą u mnie. Dlatego parcie na elektronikę robi się coraz większe. Z ciekawości za ile kupiłeś ?? 😉

Napisano (edytowany)
7 godzin temu, emzet napisał:

Nadal biorę 😉 ale jakoś wizualnie zdecydowanie bardziej leży mi onkyo. Tak czy siak ani jedno ani drugie nie przesłuchane 😉 w grze jeszcze Nad i Arcam.

kwestia gustu jest niedyskutowalna 🫣...

a jak Onkyo radzi sobie z obsługą/stabilnością funkcji sieciowych i komfortem ich obsługi (apka/aktualizacje, itp) ?

Edytowano przez shureido