Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, jestem na etapie planowania systemu, pytanie do użytkowników - czy waszym zdaniem warto inwestować w 5.1.2 atmos czy zrobić 5.1?

Forum czytałem, opinie są rożne, nawet koledzy ze sklepów obecni tu raz piszą że atmos jest przereklamowany i szkoda kasy a w innym poście doradzają. 

Jak jest w praktyce, czy te głośniki na suficie są warte zachodu? Salon duży ok 50m2

Napisano (edytowany)

Nie jest przereklamowany. Każdy ampli ma to na pokładzie, każdy (oprócz ultra budżetowych) ma te 7 kanałów, dwa sufitowe głośniki mogą być tanie. Kable w formie taśmy nawet można zastosować żeby nie kuć.

W każdym razie wyrzeczenie jest żadne, a przepustka do całego formatu jak najbardziej jest. Korzystamy. Rzecz typu „żal nie skorzystać”.

w wielu filmach to nie jest jakiś piorunujący efekt choć potrafi nieźle zaskoczyć (z żoną myśleliśmy że coś kapie z sufitu w trakcie którejś sceny gdzie lecialy kropelki). Wybuch granatu w „Warfare” wzbijajacy kurz i gruz wszędzie.

mialem 5.1 w Sony TA-AN1000 i bylo fajne, ale jak dodałem .2, zrobiłem ponownie kalibrację to sprzęt ożył. Jakby zawsze miał tak grać. 

Edytowano przez Gumowe Ucho