Sundin997 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Co to znaczy audiofilska muzyka,czy też audiofilskie plumkanie? Czego bym nie puscił na YT gdzie stoi drogi sprzęt,to jedynie co słychać to jakiś brzdąkanie lub wokale. Czy na dobrym sprzęcie nie można posłuchać chociażby dla odmiany Lady Gagi? Czytałem forumowe wpisy odnośnie tegorocznego audio show i ktoś napisał,że chciał puszczać na różnych sprzętach jeden dobrze mu znany kawałek,ale większość producentów boi się tego rodzaju muzyki. Czy B&W Nautilus wyłożył by się na muzyce która leci codziennie z radio samochodowego w drodze do pracy? Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu 24 minuty temu, Wing0 napisał: Odgrzewany kotlet To podeślij temat,bo szukałem. 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, Wing0 napisał: Odgrzewany kotlet Gdzieś już o tym było faktycznie🤔 ale jeśli nie można znaleść tego tematu, to chyba nic nie stoi na przeszkodzie, by tu rozwinąć ten temat. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Wpisując "plumkanie" wyskakuje 6 stron z postami, podejrzewam że w nie jednym miejscu temat był poruszany, po każdym AVS powraca w kilka ich było :). 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) https://tidal.com/playlist/4d6d4165-73c0-40a0-acc4-d5f8a012a624 To nie jest audiofilska muzyka, ponieważ tego nie usłyszałem nigdy na audio show. Czy ktoś słyszał? Nie wiem, czy pomogłem. Edytowano 2 godziny temu przez AudioTube 1 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 6 godzin temu, Sundin997 napisał: Co to znaczy audiofilska muzyka,czy też audiofilskie plumkanie? Czego bym nie puscił na YT gdzie stoi drogi sprzęt,to jedynie co słychać to jakiś brzdąkanie lub wokale. Są dobrze zrealizowane nagrania i one powinny brzmieć wszędzie dobrze. W wielu salach na targach, jak posiedzisz odpowiednio długo to będziesz miał już dość słuchania tego samego. Oczywiście są sale gdzie grają bardziej wyszukane kawałki, ale w wielu na serio będzie podobny repertuar. 6 godzin temu, Sundin997 napisał: Czy na dobrym sprzęcie nie można posłuchać chociażby dla odmiany Lady Gagi? Oczywiście, że można. 2 lata temu chyba nawet w kilku miejscach leciała w duecie z Bradleyem Cooperem. 6 godzin temu, Sundin997 napisał: Czy B&W Nautilus wyłożył by się na muzyce która leci codziennie z radio samochodowego w drodze do pracy? Jestem pewien, ze dobry sprzęt się nie wyłoży. Problemem jest to, że dobry sprzęt potrafi beznamiętnie pokazać słabą jakość realizacji, a publika tu ocenia sprzęt i jeśli nie wie, że realizacja jest do bani, to może uznać, że sprzęt za taką kasę gra do bani. Tego wystawcy chcą uniknąć. W sobotę w obu salach AGD w Sobieskim bez problemu puszczali wszystko o co się poprosiło. Nie wiem jak było wcześniej, ale o 19 powiedzieli, że to ostania godzina i grają co chcemy. Dziewczyna poprosiła by jej puścili Blood Sweet and Tears z jej własnego winyla (który pewnie właśnie kupiła na AVS) i nie było problemu - poszło na sprzęcie za jakieś 1.5-1.8mln PLN i zagrało bardzo fajnie. W zeszłym roku biegałem z płytą Harlem "Lustra" i też w kilku miejscach gdy poprosiłem to mi puścili z niej ulubiony kawałek. Chyba tylko w jednym nie chcieli nieznanego wydania puścić. Wszystko kwestią podejścia danego wystawcy. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Chmarski napisał: Są dobrze zrealizowane nagrania i one powinny brzmieć wszędzie dobrze. One mówią dość dużo o realizatorze tego, tych nagrań. Czy np niegłuchy. Ich brzmienie mówi bardzo dużo jak „brzmi” pokój. Z całym tego dobytkiem. Czy będą dobrze brzmieć, mówi miejsce na którym siedzimy. Lista wyżej od Wojtka. Genialne realizacje. Często wracam. Ode mnie muzyka z „Metro”. Na audioshowach kręcą nosem, że to kiepska realizacja jest. Mam całkowicie inne zdanie. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, AudioTube napisał: Ode mnie muzyka z „Metro”. Na audioshowach kręcą nosem, że to kiepska realizacja jest. Mam całkowicie inne zdanie. Tu się nie wypowiem, bo trochę znajomych się przez "Metro" przewinęło artystycznie, więc choćby z racji tego mam podejście zupełnie inne do tej muzyki. A tu lista AGD stosowana przez nich w czasie odsłuchów https://tidal.com/playlist/9afcc407-44f0-411b-99d1-1cb79ce4e86f Odpisz, cytując
Recommended Posts