Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry, 

Chciałam kupić sobie pierwszy lepszy sprzęt do muzyki (stereo) z odtwarzaczem CD bo kupuje oryginalne płyty 

Ale mam jeszcze kilka wymagań: 

Obsługa pełna z pilota lub pilotów 

Obsługa Tidal 

Radio internetowe 

Radio FM 

Czytelny wyświetlacz 

Obsługa bez telewizora i bez aplikacji na telefon

Standardy jakościowe (chyba HI RES) 

Dwie kolumny podstawkowe z dźwiękiem ciepłym szczegółowym z mocniejszym basem. Bardziej pasuje mi charakter Sonus Faber niż B&W 

barwa wzmacniacza podkreślająca charakter kolumn 

kable aby podłączyć wszystko razem 

Bardziej zależy mi na jakości niż na taniości ale żeby to nie kosztowało bardzo dużo;) 

Szczerze nie mam pojęcia jak to ugryźć. Czy iść w wzmacniacz i coś do tidala i radia czy od razu w amplituner ? 

Szukam też sprzętu który zamówię z neta od ręki. Aby działał wygodnie nie lagował na tidalu. Aby łatwo dało się śmigać miedzy stacjami radiowymi z WiFi 

W sprzęcie nie lubię jak słuchając sobie cicho zanikają mi dźwięki. Wyszperałam że trzeba kupić sprzęt większej mocy aby cicho słuchając słyszeć wszystko. Nie wiem czy to prawda. 

Słuchając po salonach bw wydawały mi się zbyt metaliczne i lekko sztuczne ale bez takiego zamulenia co ma sonus faber ale znowu sonusy grały naturalniej milej 

Zawsze fantazjowałam że najlepiej było by postawić po lewej sonus i obok bw I po prawej też sonus i bw I podłączyć jednocześnie 

Bo zawsze jedne uzupełniały drugie w moim odczuciu. Także widzicie ... ;)

Pomożecie? ... 

sprzęt nowy, dostępny online od ręki 

pokój sredni 3 na 4 metry