BlaBla Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: zgadzam się. Mówisz o nowych czy poprzedniej serii? Bardzo udane konstrukcję. Bardzo A Ty @Piotr Sonido masz na myśli nowe goldy 100 czy poprzednie? bo już się gubię Edytowano 16 godzin temu przez BlaBla Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 10 godzin temu, il Dottore napisał: Obiecują, że zagra jeszcze czyściej. Co to znaczy? Jeszcze bardziej sucho? Jeszcze bardziej bezdusznie? Czyli lepiej brudniej? Wtedy będzie wilgotno i z duszą 😄 1 1 Odpisz, cytując
d00 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Ja mam MA Silver 200 7G obecnie (małe podłogówki), które zastąpiły DALI Oberon 5 i jestem bardzo zadowolony. Podoba mi się ta punktowość w tych kolumnach. W sensie, że fajnie słychać, z którego dokładnie kanału dany instrument gra (jak został zmiksowany). Pisali, że to cienkie granie, niedociążone, analityczne. Tak, jest analityczne, ale absolutnie nie jest chude. Jest dociążone i naturalne. Obstawiam, że w Goldach 100 jest to o klasę wyżej. MA to świetne kolumny i teraz to widzę. Próbowałem też Polk R500, ale nie podeszły. Po zbudowaniu domu (budowa się zaczyna) będę chciał pójść właśnie w Gold 300. Ale to za 2-3 lata. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, Adi777 napisał: Czyli lepiej brudniej? Wtedy będzie wilgotno i z duszą 😄 Zdecydowanie lepiej. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, d00 napisał: fajnie słychać, z którego dokładnie kanału dany instrument gra (jak został zmiksowany) (...) Tak, jest analityczne.... no i o to właśnie mi chodzi! samo sedno. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 3 godziny temu, d00 napisał: Obstawiam, że w Goldach 100 jest to o klasę wyżej. Porównywałem kiedyś w swoim systemie - jeszcze z Haiku SOL-em II - Silver 100 6g i Gold 1005g. Goldy faktycznie ciekawsze. Też po jasnej stronie, ale góra przyjemniejsza (słodsza?) i średnica bardziej barwna. Całościowo łagodniej (w dobrym tego słowa znaczeniu), ale wciąż b. szczegółowo i podobne proporcje tzn. środek lekko cofnięty w stosunku do skrajów. Dobre realizacje brzmiały bajecznie, natomiast rockowe remastery już trochę chudo (instrumenty rysowane cienką kreską). Ostatecznie wybrałem wtedy paczki z grubszą średnicą, choć niekoniecznie lepsze. Gold 100 5g b. miło wspominam i jestem ciekaw, jak grają 3-drożne 6g. Odpisz, cytując
d00 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) 16 minut temu, Rafał S napisał: Porównywałem kiedyś w swoim systemie - jeszcze z Haiku SOL-em II - Silver 100 6g i Gold 1005g. Goldy faktycznie ciekawsze. Też po jasnej stronie, ale góra przyjemniejsza (słodsza?) i średnica bardziej barwna. Całościowo łagodniej (w dobrym tego słowa znaczeniu), ale wciąż b. szczegółowo i podobne proporcje tzn. środek lekko cofnięty w stosunku do skrajów. Dobre realizacje brzmiały bajecznie, natomiast rockowe remastery już trochę chudo (instrumenty rysowane cienką kreską). Ostatecznie wybrałem wtedy paczki z grubszą średnicą, choć niekoniecznie lepsze. Gold 100 5g b. miło wspominam i jestem ciekaw, jak grają 3-drożne 6g. Ja tu w tych Silver 200 lubię naturalność. Z basem schodzą dość nisko. Słyszę, że ten bas tu jest, nie czuję go, ale nigdy nie było to moim pożądaniem, aby bas czuć. Np. w Polk R500 było basu za dużo. Polk mam wrażenie fajnie by pokazał te rockowe remastery, o których piszesz, natomiast dla mnie za mało naturalne to było. Chcę realizmu, powietrza, jasności, separacji. W MA to mam. A rocka też słucham dużo i w MA również nie brzmi to źle. Natomiast klimatów hard rock, metal etc. nie słucham w ogóle, więc nawet nie wiem jak to brzmi w tych gatunkach. Edytowano 12 godzin temu przez d00 1 Odpisz, cytując
edmundo Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Cześć przeczytałem wątek, myślę że kolumny BMN mogłyby Cię zaciekawić, spróbuj napisać do właściciela, na pewno doradzi, wypożyczy, jak dla mnie to jest brzmienie wybitne, bas nie męczy na pewno, jest wyraźnie, ale nie krzykliwie, ja polecam. Odpisz, cytując
Recommended Posts