Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
29 minut temu, mateolo2 napisał:

Ok, ale były to sprzęty lampowe? Każda lampa potrzebuje czasu na wygrzanie. To powszechna wiedza w świecie audio. I też za bardzo przez nikogo nie podważana. Dyskutować można o wygrzewaniu zwykłego sprzętu audio, ale nie lamp. 

Sorry masz rację ...zapomniałem że to klocek na lampach - mój błąd 😁

Napisano
3 minuty temu, mateolo2 napisał:

Szkoda, że fiio nie zrobił tak, że te 4 lampy wystają na górze obudowy. Raz, żeby wyglądałoby to zaiebiscie z tymi wycieraczkami, a dwa ze nie byłoby problemu z temperaturami. 

I ewentualną wymianą...

Napisano

Ale mam jeszcze jedno spostrzeżenie i komplement dla warmera. Od niepamiętnych czasów jak kupowałem nowy wzmacniacz to wkurzało mnie że przez górne otwory wentylacyjne wpadał kurz do środka. Zawsze kombinowałem, żeby kupić jakąś siateczkę metalową i zamontować w pokrywie wzmacniacza. No i proszę Fiio Warmer - pierwsze urządzenie audio, w którym ktoś o tym pomyślał, zwiększył koszt i założył siateczki przeciwkurzowe! Można! 

Napisano (edytowany)
3 minuty temu, mateolo2 napisał:

No leci też w dół. Ja jak je popycham do góry to się rusza. Może tka ma byc

Nie przesadzaj, wszystko jest ok. 

Edytowano przez tmnich
Napisano
Przed chwilą, MacieQ napisał:

Panowie ...ale w czym problem ??? Wystarczy coś podłożyć pod wtyk USB i po kłopocie bo mam wrażenie że z czasem to gniazdo może ulec uszkodzeniu

No też mnie to zastanawia

Napisano (edytowany)

Kuna, za 1250zł nawet jak któregoś dnia gniazdo wyciągniecie razem z kablem to chyba nikt nie powinien mieć pretensji do producenta. Kupi się drugiego Warmera za tysiaczka i po problemie.

Wycieraczki na cały front są? Są! Podświetlenie jest? Jest i to nawet na stałe! Ogrzewa pokój w zimę? Ogrzewa!

A w gratisie anielsko brzmią kolędy i w końcu jest niski bas, którego nie mają inne przetworniki. O tym, że w końcu pojawiła się przestrzeń, której innej przetworniki nie mają już nie wspomnę.

Nie szukajcie minusów na siłę. Producent swój sprzęt hi fi po kosztach rozdaje a dalej coś nie pasuje…

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
13 minut temu, kaczadupa napisał:

Kuna, za 1250zł nawet jak któregoś dnia gniazdo wyciągniecie razem z kablem to chyba nikt nie powinien mieć pretensji do producenta. Kupi się drugiego Warmera za tysiaczka i po problemie.

Wycieraczki na cały front są? Są! Podświetlenie jest? Jest i to nawet na stałe! Ogrzewa pokój w zimę? Ogrzewa!

A w gratisie anielsko brzmią kolędy i w końcu jest niski bas, którego nie mają inne przetworniki. O tym, że w końcu pojawiła się przestrzeń, której innej przetworniki nie mają już nie wspomnę.

Nie szukajcie minusów na siłę. Producent swój sprzęt hi fi po kosztach rozdaje a dalej coś nie pasuje…

Masz racje 

Napisano (edytowany)
23 minuty temu, kaczadupa napisał:

Na fejsie ludzie dzielą się linkami, gdzie  kupili nowego Warmera za 1100zł. Widać, że trzeba dobrze poszukać bo cena 1250zl nie jest najniższą. 

Zapłaciłem około 1100, może nawet mniej 🙂

image.png.3d417cdde6abfc73bb1b3370297aa127.png
i niech jeszcze Fiio wyda s13 bo s15 był dramat w styczniu tego roku.

image.png.d98ee6f55cf6e02653b4b5fd30267241.png

Edytowano przez tmnich
Napisano
2 godziny temu, kaczadupa napisał:

Zgadza się. Za tą cenę nie ma co narzekać. A propos wtyczek - czytałem że w Qutestach ponoć RCA czasem słabo kontaktują... ;) 

https://www.head-fi.org/threads/chord-electronics-qutest-dac-official-thread.869417/page-471