Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
5 minut temu, Nowy75 napisał:

To już wiem ,do kogo podrzucić Tagę na upgrade 😎

Dwie sprawy. Najpierw na Twoim miejscu bym sprawdził jaką masz zdolność kredytową. Opcja z ręcznikiem na tanią nie wygląda , a i sam ręczniczek może być dodatkowo płatny. I z tego co widzę na zdjęciach @Wito76 to zorientuj się, czy masz jakieś 2m2 wolnej przestrzeni , bo tyle możesz potrzebować na Tagę po upradzie. :)

Napisano
13 minut temu, Jarosław Szostak napisał:

Hej, czy może ktoś z Was podać średnicę nożki Fiio warmer r2r ?

Raczej nikt Ci tego nie poda bo te nóżki nie są okrągłe tylko o przekroju kwadratowym. 😀 Dodatkowo to taki ostrosłup ze ściętym czubkiem o boku ok. 9mm

19 minut temu, Jarosław Szostak napisał:

krążki z gumy 2,5cm pod jego nóżki

o co aż tyle? To raczej nie będzie fajnie wyglądać.

Napisano
12 godzin temu, Jarosław Szostak napisał:

Hej, czy może ktoś z Was podać średnicę nożki Fiio warmer r2r ? Będę bardzo wdzięczny. Za kilka dni bede miał ten sprzęcik. Chcę sobie wyprasować krążki z gumy 2,5cm pod jego nóżki :)

Ja zastąpiłem takimi z ali ( 20 x 14 mm ) i jest dobrze, pasują i wyglądają, nie są przesadnie za duże

2026-02-13 08.52.18 pl.aliexpress.com bfa3a295d26b.jpg

Napisano (edytowany)
47 minut temu, JACEK HABRAJSKI napisał:

Ja zastąpiłem takimi z ali ( 20 x 14 mm ) i jest dobrze, pasują i wyglądają, nie są przesadnie za duże

2026-02-13 08.52.18 pl.aliexpress.com bfa3a295d26b.jpg

Ok. Czyli nóżki nie są okrągłe :) Podaj proszę linka do tej ofertki ;) Zastąpiłeś czyli rozumiem że oryginalne odkreciłeś.

Edytowano przez Jarosław Szostak
Napisano
3 minuty temu, Jarosław Szostak napisał:

Ok. Czyli nóżki nie są okrągłe :) Podaj proszę linka do tej ofertki ;) Zastąpiłeś czyli rozumiem że oryginalne odkreciłeś.

są przyklejone, tak jak te nowe - jest ich 20 szt. za ok 23zł / mam parę na zbyciu, mogę wysłać 4 lub 8 po 1zł za sztukę plus wybrana przesyłka lub podaję link ( https://pl.aliexpress.com/item/32956132478.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.29.21ef1c24y53IeX&gatewayAdapt=glo2pol )

Są też aluminiowe, ale te do przykręcania. Można je przykleić taśmą dwustronną. Niestety te mniejsze mają 10mm wysokości, większe 20mm ale wg. mnie są za duże ... 

2026-02-13 09.57.18 www.aliexpress.com 9c78f889dbdb.jpg

2026-02-13 10.00.16 pl.aliexpress.com 62baa0cc03f8.jpg

Napisano

W końcu i ja mogę co nieco napisać o tytułowym Fiio. Na razie pierwsze wrażenie bo słuchałem dwa wieczory i jeden ranek ale dostałem egzemplarz wygrzany bo z drugich rąk. Transakcja z hifigo nie doszła do skutku bo ją anulowałem. Dwa dni i pieniądze miałem spowrotem. Nie ma tego złego bo zamówiłem Gustarda dr70 który już do mnie leci. Odnośnie Warmera to po moich odsłuchach byłem zaskoczony co usłyszałem. Naczytałem się różnych opinii  i chcąc niechcący spodziewałem się czegoś innego. Zacznę od basu co niby Fiio go dodaje. U mnie zdziwko bo dźwięk ma mniej masy niż na vmv d1se. Niskie tony są jakby mniej zróżnicowane. Średnica jest mniej dociążona co sprawia wrażenie dźwięku bardziej lekkiego z większą ilością powietrza. To się może podobać natomiast ja swój tor budowałem długo i starannie więc wolę vmv. Oczywiście są niższe zejścia jeśli utwór takie posiada ale ogólnie jest jak dla mnie za szczupło a ponoć r2r miał być ciemniejszy od DS. Wokale są świetne ale u mnie również takie są. Fiio je podaje delikatnie głośniej przez co bardziej wychodzą na pierwszy plan. Dla mnie optymalnie jest z vmv. Góra pasma jest dźwięczna, ładnie błyszczy ale słychać delikatne zapiaszczenie i tu zdziwienie nr dwa bo spodziewałem się że r2r jest gładki na górze. Jeśli chodzi o szerokość i głębokość sceny to moje uszy nie odnotowały różnic. Jest jak lubię, dźwięk oderwany od kolumn. Jak już wspominałem to mój pierwszy DAC na drabince i z opinii wyczytanych że DS nigdy nie zagra jak r2r powiem tylko że w ślepym teście bardziej stawiałbym że vmv jest na drabince. Więcej masy i gładka góra by mnie zmyliły. Fiio jest tanie i dobre ale ja nie doznałem żadnej magii r2r. Jestem rozczarowany. Posłucham go jeszcze do przybycia Gustarda. Porównam i zobaczymy jakie będą różnice. Dodam że słuchane było na kolumnach Pylon Audio Emerald 25 z laptopa i TIDAL. Podsumowując R2R vs DS 0-1

Dodam jeszcze że to jest moja subiektywna opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać. 

IMG_0917.jpeg

Napisano
18 minut temu, Artur Charicki napisał:

vmv d1se

Powinieneś jeszcze dodać dla jasności że ten vs DS 0-1 jest ponad dwukrotnie droższy.

25 minut temu, Artur Charicki napisał:

Jestem rozczarowany.

Kurna. Czarny fajniej wygląda niż srebrny. Będziesz sprzedawał? 😉

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Jarosław Szostak napisał:

Dziękuję za info. A napisz jeszcze ile cm masz finalnie wyżej po wymianie na te czarne ?

Edytowano przez Jarosław Szostak
Napisano

@Palmos Nie da się ukryć. Ale kilka stron wcześniej kolega tez porównywał z vmv i wg niego było odwrotnie. Jest też mnóstwo opinii że nie ważne jakie r2r gra od razu lepiej niż DS. Ja swój tor znam doskonale. Wszystko mi w nim pasuje i absolutnie nic nie uwiera dlatego nie wiem co musialoby się stać żebym zmienił np DAC. Po prostu nigdy nie miałem r2r i chciałem spróbować. Zaraz przyjdzie DR70 i jeśli nie będzie przełomu to podejdę do jakiegoś Laiva albo Denafripsa czy AudioGd i wtedy zobaczymy te lepsze przetworniki. 

14 minut temu, Palmos napisał:

Kurna. Czarny fajniej wygląda niż srebrny. Będziesz sprzedawał? 😉

Heh jeszcze nie teraz. Dam mu trochę czasu, porównam bezpośrednio z Guciem. Spokojnie to nie piekarnia 😎

Napisano
1 godzinę temu, Jarosław Szostak napisał:

Dziękuję za info. A napisz jeszcze ile cm masz finalnie wyżej po wymianie na te czarne ?

10mm / org. ma 5mm wys. Wg mnie to wystarczy, poprawia wentylację. Można dać wyższe, większe ale wygląda to pokracznie. Te, które dałem wygladaja jak oryginał i pasują.