Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, bartleby napisał:

Oferują mi kupony i jakieś punkty, ale DR70 nie mają w żadnym kolorze i nie wiedzą kiedy będą.

Widać sukces przerósł możliwości produkcyjne firmy. Przypomina mi to czasy bumu w mojej branży / początki inflacji / gdy na drzwi czekało się 20 tygodni. A swoją drogą to miłe czytać , że czegoś nie można kupić we współczesnym świecie , gdzie wydawałoby się , że jest wszystko. 

Kibicuję by się jednak udało. 

Napisano

Produkcja to jedno. Niestety sytuacja na Bliskim Wschodzie nie pozostanie bez wpływu na dostawy z Azji do Europy nawet te realizowane drogą morską. O transporcie lotniczym nie ma nawet co mówić. Moje płyty utknęły w Japonii...

No ale ludzie mają poważniejsze problemy więc nie ma co biadolić.

Napisano

Dla mnie takim małym szokiem był mój lutowy zakup kondensatorów w sklepie Mouser. Firma jest z USA i stamtąd wysyła, nie z magazynu w Europie. 4 dni i paczka u mnie. Z Phoenix w USA na wieś w centrum Polski. Chłopaki z sąsiedniego forum pisali, że tak szybko idzie, ale niedowierzałem. Potwierdzam. Mają jakiś priorytet czy coś. Pan z FedExa przyjechał, pieprznął paczkę i mam. 

Dnia 27.02.2026 o 12:54, Artur Charicki napisał:

Chciałem najpierw ifi power x ale jednak zdecydowałem się na klasyczny LPS z transformatorem. 

Mały offtop. Pisałem o Studerze, ale mam i tego Ifi iPower X. Latami pazurami broniłem się przed zasilaczem impulsowym, ale w końcu mam. Szumy około 1uV, w testach nawet poniżej czyli dużo lepiej niż te wszystkie nasze audiofilskie Muzg, Tomanek, Shanti i inne uznane klasyczne LPS. Polecam, bardzo dobry zasilacz. Mam między innymi nakładkę DigiOne Signature, którą zasilam tym co najlepsze czyli z akumulatorków i tylko Ifi zbliżyło się do jakości akumulatorków. Każdy, nawet mój najlepszy na papierze niskoszumowy zasilacz to był krok w tył. 

IMG_20260302_110739.jpg

Napisano
1 godzinę temu, BlaBla napisał:

Niestety sytuacja na Bliskim Wschodzie nie pozostanie bez wpływu na dostawy z Azji do Europy nawet te realizowane drogą morską. O transporcie lotniczym nie ma nawet co mówić. Moje płyty utknęły w Japonii...

Sugerujecie że CAŁY transport z Japonii czy też z Chin do Europy będzie wstrzymany? Nie wydaje mi się - no chyba że ten morski na razie.

27 minut temu, Wito76 napisał:

Ifi iPower X

Właśnie takiego Ifi proponuje się na forach do np. Fiio K11 R2R. I z tego co Witk pisze - nie bezpodstawnie.

Napisano (edytowany)

Chińczycy mogą wysyłać kontenery do europy koleją, czas podobny, jak przy transporcie morskim. Tyle że kontenery które już są na statkach mogą utknąć.

Edytowano przez michaudio
Rozszerzenie treści
Napisano (edytowany)

Sprzęt z ali i z hifigo lata do nas samolotami nad Rosją, Kazachstanem itd. Z ciekawostek - Oura Ring dotarł do mnie do Wrocławia z Holandii DHL-em na następny dzień po wysłaniu. Szwankował mi stary ring, dawno po gwarancji i przysłali nowy 😁

Edytowano przez bartleby
Napisano
11 minut temu, Palmos napisał:

No ale płyty czy inna drobnica to raczej leci samolotem - wystarczy sprawdzić czas dostawy.

Płyty z Japonii latają do mnie DHL-em via Hongkong - Dubaj - Lipsk, od wysyłki z Osaki do odbioru w podpoznańskiej centrali DHL - dwa dni! Obecnie bez szans.

Co do zmiany sposobu transportu (np kolej zamiast statku), to nie jest taka prosta sprawa. Jeśli chodzi o dostawy dla europejskich dystrybutorów, to mówimy tu raczej o przesyłkach liczonych w tonach i w kontenerach, a nie paczkach kurierskich. Tego typu kontrakty są po prostu zawierane długoterminowo oraz rozliczane trochę inaczej, niż nasze przesyłki detaliczne, często już po prostu są dawno opłacone (formą ryczałtu, abonamentu itp) i nikt nie będzie drugi raz płacił  innemu przewoźnikowi, z którym w dodatku trzeba ponegocjować warunki, terminy i wiele takich tam.... Gdy chodzi o przesyłki detaliczne jak np moje płyty albo ze sklepów internetowych w Azji, to tu już może być różnie ale wątpię. Raczej będą czekać na otwarcie normalnych kanałów transportowych, a nie walczyć za wszelką cenę o przetarcie nowego szlaku, żeby jakiemuś kolesiowi w Poznaniu doręczyć płyty na czas. Mają już zapłacone za towar, a przesyłkę w DHL już opłaconą, więc będą sobie czekać. 

Napisano

Zamawianie czegokolwiek z Azji to teraz loteria.

Mój Warmer szedł od 8.02 do 20.02 a kupiłem 16 Stycznia. Czytam, że niektórzy nadal czekają, może sposobem jest pisanie maili co 3 dni czy już mają towar😅 Ja tak robiłem grzecznie na każde ich czekamy do marca kwietnia po czasie pytałem o update i nagle się znalazł jakiś.

Natomiast paczka z Tajwanu nadana 26 Lutego ma dojść 3 Kwietnia - 5 maj. U nich chyba mają odpowiednik poczty polskiej i do tego kryzys na bliskim wschodzie. Nie rozumiem tylko miesiąca różnych od do.

Screenshot_20260302_122530_eBay.jpg

Napisano
1 godzinę temu, Wito76 napisał:

Ifi iPower X. Latami pazurami broniłem się przed zasilaczem impulsowym, ale w końcu mam

Niepotrzebnie.

Nie wiem, czy czasem Amir nie mierzył, ale na jakimś zachodnim forum ktoś poczynił pomiary i wypadały świetnie.

Mój pierwszy był MuzgAudio, ale drugi do modemu iFi Power X właśnie.

1 godzinę temu, Palmos napisał:

Właśnie takiego Ifi proponuje się na forach do np. Fiio K11 R2R.

A od kiedy je proponują? bo u mnie od dość dawna w jednym miejscu, a w kolejnym od zeszłego roku.

Nie potrzebowałem do tego forum, a znam takich co ich nie przekonasz jak przeczytają, że to impulsowy zasilacz (niskoszumny).

Napisano
2 godziny temu, Wito76 napisał:

w sklepie Mouser. Firma jest z USA i stamtąd wysyła, nie z magazynu w Europie. 4 dni i paczka u mnie. Z Phoenix w USA na wieś w centrum Polski.

Przebije Cię. Zamawiałem trzy razy  filtry Schaffnera z Mousera ze strony czeskiej / z polskiej było drożej nie wiedząc czemu/. W trzy dni miałem je w Łodzi . Jak śledziłem przesyłkę to nie wierzyłem jak to się odbywa , praktycznie przerzut z samolotu na samolot ze Stanów do Hamburga i jak zwykle na Okęciu paczka była najdłużej :) 

Napisano (edytowany)

A ja tam swojego Warmera sobie stuninguje. Kondensatory, rezystory, stabilizator napięcia, diody prostownicze, opampy i lampy - kubeł. Około 1000 zł wydam. Oczywiście wszystko będę robił sam tak jak ostatnie projekty. Za te pieniądze będzie grał po wszystkim jak klocek za 10k pln. Chińczyki mają zajebiste projekty niestety wkładają tam gówniane podzespoły. A to urządzenie ma ogromny potencjał. Ten przetwornik jest zajebisty. 

Edytowano przez Jarosław Szostak
Napisano
1 godzinę temu, Jarosław Szostak napisał:

A ja tam swojego Warmera sobie stuninguje. Kondensatory, rezystory, stabilizator napięcia, diody prostownicze, opampy i lampy - kubeł. Około 1000 zł wydam. Oczywiście wszystko będę robił sam tak jak ostatnie projekty. Za te pieniądze będzie grał po wszystkim jak klocek za 10k pln. Chińczyki mają zajebiste projekty niestety wkładają tam gówniane podzespoły. A to urządzenie ma ogromny potencjał. Ten przetwornik jest zajebisty. 

O super, jak skończysz, napisz jaki efekt!

Napisano
1 minutę temu, Hubertrs6. napisał:

Panowie, lenistwo się kłania, przyszły mi lampki ale na razie będę wymieniał tylko dwie od RCA, ktoś wie które to są??

mając wyświetlacz do siebie od lewej do prawej masz

L-L+  i R-R+ do RCA wymieniasz 2 i 4 lampę L+R+ 

Napisano
21 minut temu, Rado napisał:

mając wyświetlacz do siebie od lewej do prawej masz

L-L+  i R-R+ do RCA wymieniasz 2 i 4 lampę L+R+ 

dzieki, raczej nie dało się chyba zle zinterpretować twojego wyjaśnienia ale na wszelki wypadek na zdjęciu zaznaczyłem które wymieniłem

Screenshot 2026-03-02 at 20.29.38.jpg

Napisano
1 godzinę temu, Hubertrs6. napisał:

Panowie, lenistwo się kłania, przyszły mi lampki ale na razie będę wymieniał tylko dwie od RCA, ktoś wie które to są??

Wyjmij wszystkie i sprawdź, które działają przy RCA.

Napisano

Rca to 2 i 4 od lewej patrząc od przodu. Tak jak zaznaczyłeś na 100%.

1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

W instrukcji iFi Warmera nie ma takiej informacji?

Instrukcje są dla "cieniasow" 😁

Napisano
2 godziny temu, Hubertrs6. napisał:

Opowiedz jeszcze jakie to lampki. No i wszystkim ślina cieknie na opis co się zmieniło. Rozczarowanie, wow, czy takie "coś jakby, chyba, wydaje mi się że jest trochę lepiej"?