MarcKrawczyk Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 14 godzin temu, DiBatonio napisał: Dziś to wygląda inaczej na pohybel krytykantom. 😉 Oj tak, klepki zastąpił chińskimi płytkami i nieźle za to kosi… a brzmienie, no cóż na avs d… nie urywało… 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 51 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Oj tak, klepki zastąpił chińskimi płytkami i nieźle za to kosi Marcin , ja tam podziwiam faceta. Trzeba mieć jaja , by pójść w w wąski z racji cenowej sprzętu target. Pokazuje to też jaki jest ten świat. Cena dla większości ludzi jest wyznacznikiem jakości lub czegoś wyjątkowego. I to nie tylko w audio. Słuchałem Lampizatora na AVS od kilku lat , nie odbiegał dla mnie dźwiękowo od innych klocków. Nie był ani lepszy ani gorszy. Zaryzykował i udało mu się. Tylko podziwiać. 2 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu @tomek4446 zgadzam się. Fajnie że mu sie udało z jednej strony, z drugiej? Niefajnie że w swietle prawa oszujuje tylu ludzi sprzedając sprzet wart 3-5 tysiecy zł za 60-80 tyś :). Ale tak juz odbiegając. Trochę to boli że często ten high end to taki szajs. Powinny tam byc specjalnie nawijane trafa pod tego producenta, najwyzszej klasy kondensatory, rezystory japonskie, selekcjonowane lamy na płytkach robionych na zamówienie. Lorelei MarkowaMarkowi produkt który tam lata temu miałem od Witka kurde... trafa Markow sam nawijał, druty, gniazda srebro, płytki sam projektował, nie wiem gdzie jest kupował, ale ścieżki jak autostrada, kondy wyśmienite, lampy genialne. Używane można kupić było za 10-12 tyś w topowych wersjach to uważam za high end pod względem budowy (choc może nie tak pięknej jak seryjne produkcje(). Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 16 minut temu, Wing0 napisał: Niefajnie że w swietle prawa oszujuje tylu ludzi sprzedając sprzet wart 3-5 tysiecy zł za 60-80 tyś :). Wiesz , ze jak byśmy rozłożyli na czynniki pierwsze Dan D'Agostino , Gryphona , czy nawet Tenora to nie ma to prawa tyle kosztować ? 20 minut temu, Wing0 napisał: Lorelei Markowa Słuchałem , wybitny projekt. Wykonanie jak na pracach ręcznych w przedszkolu , za to jak grał. Obecnie w hi endzie najdroższa jest obudowa Odpisz, cytując
jackov15 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 46 minut temu, tomek4446 napisał: Wiesz , ze jak byśmy rozłożyli na czynniki pierwsze Dan D'Agostino , Gryphona , czy nawet Tenora to nie ma to prawa tyle kosztować ? Słuchałem , wybitny projekt. Wykonanie jak na pracach ręcznych w przedszkolu , za to jak grał. Obecnie w hi endzie najdroższa jest obudowa Generalnie w sprzęcie elektronicznym raczej nie należy przeliczać wartości całego sprzętu do poszczególnych komponentów. Coś na wzór tej przypowieści z amerykańskiej fabryki Forda… 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 57 minut temu, tomek4446 napisał: Wykonanie jak na pracach ręcznych w przedszkolu Tego bym nie powiedział i to stanowczo heheh. Tam na serio było bardzo wiele rozwiązań autorkich, wiele elementów wykonanych samodzielnie na świetnej klasy podzespołach. Co do Gryphona jasne tez cena przegięta ale budowa wewnętrzna w porównaniu o fiskusa to jak Chiny obecne do Białorusi porównać:). Na obecnym etapie wrócił bym z chęcią do Lorki. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Marcin , ja tam podziwiam faceta. Trzeba mieć jaja , by pójść w w wąski z racji cenowej sprzętu target. Z tą półką cenową, to bym jednak nie przesadzał, bo zaczynał od bufora lampowego do Squeezebox Duet w szufladzie 🤦♀️ Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Oj tak, klepki zastąpił chińskimi płytkami i nieźle za to kosi… a brzmienie, no cóż na avs d… nie urywało… AVS to targi do ogladania, tam brzmieniowo nic i nigdzie nie kosiło, jak pomyślisz dlaczego to zrozumiesz. Zajrzyj na stronę lampizatora i do zakladki "o nas" zobaczysz zaplecze. Krytykować sobie można do woli, Fikus takimi się nie przejmuje. https://www.lampizatorpoland.com/ 3 godziny temu, Wing0 napisał: Powinny tam byc specjalnie nawijane trafa pod tego producenta, najwyzszej klasy kondensatory, rezystory japonskie, selekcjonowane lamy na płytkach robionych na zamówienie. A nie są? trafa Ogonowskiego to najbardziej cenione trafa, otwórz jakiś chiński i nie tylko chiński DAC, ciekawe, czy zobaczysz tam kondy Mundorfa itp. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu 26 minut temu, DiBatonio napisał: Zajrzyj na stronę lampizatora i do zakladki "o nas" zobaczysz zaplecze. https://www.lampizatorpoland.com/about-us Panie, to jest warsztat mechaniczny. Nadaje się do gięcia blach 😁 Odpisz, cytując
Recommended Posts