Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@maciek72  LBX porządny sklep, sprzedają raczej budżetowy sprzęt,ale kable z konfekcją tego CrossTecha naprawdę w porządku. Plusem jest też dobry kontakt . Jak kupowałem u nich standy to sami dzwonili na jakim są etapie produkcji i przyszedł solidny sprzęt, też produkcji CrossTecha.

Napisano

Kolega @cymes chyba coś myli,LBX to sklep,a kable sprzedają polskiego CrossTecha i Klotz z konfekcją CrossTecha. Tego drugiego mam od twoich tygodni w domu, jest miękki jak na koncentryka ,a konfekcja dobrze wygląda. Cennik też przystępny.

Napisano
2 minuty temu, DiBatonio napisał:

Ten Polski Cross Tech to chińskie wtyczunie wątpliwej jakości

Sam ostatnio pisałeś, że praktycznie wszystko teraz jest poniekąd chińskie 😁. Kolega @maciek72 może sobie ściągnąć przez net i ocenić samodzielnie ,czy ta jakość mu odpowiada, bo cena z pewnością nie jest rozbojem.  Sądząc po zaproponowanym cenniku nie zamierza wydawać majątku.

Napisano
3 minuty temu, Nowy75 napisał:

Sam ostatnio pisałeś, że praktycznie wszystko teraz jest poniekąd chińskie 😁

Mowa była o urządzeniach.

Z wtykami wszelkiej maści są jeszcze Japońce 😉

6 minut temu, Nowy75 napisał:

Sądząc po zaproponowanym cenniku nie zamierza wydawać majątku.

Tutaj zgoda, ma być tanio, to niech będzie.

Napisano

Raczej tak 🤭

2 godziny temu, cymes napisał:

Srebro w cenie i prestiż...LoRad-2_5-SPC_stripped-cable_1024.png.webp.d488c983f6ff8d384c9ad9e33e0b4041.webp

A tą fajnie się robi z wykorzystaniem tej czarnej szmatki zwanej ekranem 😉

Sensowne wtyki i jakoś to zagra, pewno lepiej od komputerowego z pudełka.

Znam tę supre-robiłem komuś, ale na wrednych wtykach, miałem też Furutcha FP-314Ag II na wtykach Viborga Cu - moim zdaniem lepszy,  nawet kiedyś mnie zaskoczył w pewnej konfiguracji.

Forutechom już dawno podziękowałem i nie ma u mnie tej marki, w kondycjonerze jedynie gniazda tablicowe ncf zostały.

Kablom Furutcha podziękowałem. 😉

Napisano (edytowany)
8 godzin temu, DiBatonio napisał:

Ten Polski Cross Tech to chińskie wtyczunie wątpliwej jakości

Wyglądają całkiem ładnie a to czasem ważniejsze. Niestety tak jest z wieloma produktami różnych branż - chiński klon z polską etykietą można sobie kupić za podwójną cenę.

@maciek72 jak ma nie być drogo

https://a.aliexpress.com/_EIJZJI0

Edytowano przez cymes
Napisano
9 godzin temu, DiBatonio napisał:

Znam tę supre-robiłem komuś, ale na wrednych wtykach,

Mam tą Suprę jako zasilanie listwy. Na wtykach Supry , zresztą też mam do nich pewną uwagę dotyczącą zamykania dwóch połówek wtyków. Sześć lat kabel przewodzi prąd więc innych

uwag nie mam :)

9 godzin temu, DiBatonio napisał:

Forutechom już dawno podziękowałem

Kiedyś już o tym pisaliśmy. Do kabli jakichkolwiek Furutecha nic nie mam , ale wtyki ? Obojętnie czy RCA, czy TRS, czy jack to jakaś porażka :)

Napisano

Witam,
Czy ktoś z Was miał do czynienia z kondycjonerem Taga Harmony PC-8000DC i nowymi kablami Taga Harmony GTPC-TS?
Myślę nad wymianą moich kabli Solid Core Audio No. 6, a te Tagi podobają mi się wizualnie. Zastanawiam się również nad kupnem wspomnianego kondycjonera, ponieważ czasami — szczególnie w weekendy — zaczynają buczeć transformatory w moich końcówkach mocy. Moja listwa Gigawatt PF-1 to tylko zwykła listwa bez blokady DC, więc zastanawiam się, czy PC-8000DC mógłby tu pomóc.
Nie mogę znaleźć zbyt wielu opinii użytkowników na temat tych produktów, więc byłbym wdzięczny za Wasze doświadczenia.

Napisano (edytowany)

Nie sądzę by Taga Harmony pomogła na buczące trafa, chociaż kto wie...

Zamiana Solid Core Audio No. 6 na Taga Harmony GTPC-TS, jest jak w tym powiedzeniu "zamienił stryjek siekierkę na kijek"

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
12 godzin temu, maciek72 napisał:

Czy kolega @Mar_Wal może , to potwierdzić ?

Nie układają się zbyt łatwo, to fakt. Jak nie weźmiesz za długich (a robią co 25cm od 0,5m, więc można dobrać), to da radą to fajnie poukładać. ale tak, są sztywne.

Napisano
26 minut temu, DiBatonio napisał:

Zamiana Solid Core Audio No. 6 na Taga Harmony GTPC-TS, jest jak w tym powiedzeniu "zamienił stryjek siekierkę na kijek"

To traktuje jako wizualny aspekt. Ten kolor pomarańczowy bardziej mi się podoba. Nie doszukuje się innych aspektów z recenzji.