KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, cymes napisał: Nic nie dodaje, nie maskuje, purysta, wiernie odtwarza? Ale wierność względem czego? Nie słucham raczej muzyki opartej o żywe instrumenty więc porównania nie mam. A to jak np Pink Floyd z Alanem Parasonsem słyszeli w studio The Dark side of the moon, wiedzą tylko oni 😉. 1 godzinę temu, BlaBla napisał: Gdzieś na głęboko schowanej karteczce mam wpisane ATC SCM 20SL. Zdaje się, że mój serdeczny kolega Michał @soberowy ich słuchał. Może zechce coś więcej powiedzieć. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, KrólKiczu napisał: Ale wierność względem czego? Nie słucham raczej muzyki opartej o żywe instrumenty więc porównania nie mam. A to jak np Pink Floyd z Alanem Parasonsem słyszeli w studio The Dark side of the moon, wiedzą tylko oni Od tygodnia z racji DBX-a siedzę na forach realizatorów dźwięku. Ale jaja , co chłopaki robią mija się w dużej mierze z oczekiwaniami audiofili. Główne założenie jest jedno , ma wszędzie brzmieć dobrze i tyle. 2 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, BlaBla napisał: Gdzieś na głęboko schowanej karteczce mam wpisane ATC SCM 20SL. Czy tu należy się spodziewać podobieństwa tylko w mniejszej skali? Tak wynika z opisów - przejrzystość! Taki kierunek mnie kusi. Słuchałem ATC SCM 40 i 20SL w tym samym pomieszczeniu i zdecydowanie wybrałbym te pierwsze. 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 22 minuty temu, KrólKiczu napisał: Ale wierność względem czego? Ok to inaczej, bardziej precyzyjne od PMC ? Odpisz, cytując
soberowy Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 29 minut temu, KrólKiczu napisał: Jak właściciel zgodzi się wyjawić tajemnice to napiszę 🙂. To żadna tajemnica, Creek 4330 - prawdopodobnie najlepszy brytyjski wzmacniacz . A na poważnie to można spotkać się z opiniami, że brakuje mu basu. I tak i nie. Według mnie bas w Creeku 4330 to raczej kontrola i szybkość niż masywność. Jest sprężysty, dobrze różnicowany, bez podbicia i lania się. Raczej dla osób, które cenią precyzję. Na dniach może uda się go porównać z innym bardzo popularnym na forum brytyjczykiem Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 24 minuty temu, KrólKiczu napisał: Ale wierność względem czego? Nie słucham raczej muzyki opartej o żywe instrumenty więc porównania nie mam. A to jak np Pink Floyd z Alanem Parasonsem słyszeli w studio The Dark side of the moon, wiedzą tylko oni 😉 Dokładnie 👍. Nawet jak pójdziemy na koncert to jutro ten sam wykonawca może już zagrać go (koncert) inaczej. Wierność w odtwarzaniu muzyki u nas w chałupach nie istnieje. Możemy do tego dążyć.... takie gonienie 🐇😉.... Ale i tak najczęściej szukamy, dobieramy pod swój gust i upodobania. I BARDZO DOBRZE ✌️ 3 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 43 minuty temu, KrólKiczu napisał: Zdaje się, że mój serdeczny kolega Michał @soberowy ich słuchał. Może zechce coś więcej powiedzieć. Miałem przyjemność ich posłuchać. Moim skromnym zdaniem grają bardzo czytelnie, raczej monitorująco jak angażująco. Bardziej mi się podobały w towarzystwie czarnej płyty ze średniej półki gramofonem od bardzo drogiego Lumina z Tidalem. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, KrólKiczu napisał: ATC SCM 40. I wiem, że na pierwszy rzut oka wyglądają na potężne kolumny podłogowe, jednak ze względu na zamkniętą budę, nie zabijają basem Jak mają zabijać jak tam jest głośniczek 6.5", zejście -6 dB na 48 Hz i czułość 85 dB? A na wagę 31 kg, to chyba cegieł nakładli 😉 https://atc.audio/hi-fi/loudspeakers/entry-series/scm40/ 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: A to jak np Pink Floyd z Alanem Parasonsem słyszeli w studio The Dark side of the moon, wiedzą tylko oni 😉. Grunt że mieli porządne głośniki 🤔 52 minuty temu, soberowy napisał: Creek 4330 - prawdopodobnie najlepszy brytyjski wzmacniacz Chyba że Cambridge Audio A500 🤔 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu 1 godzinę temu, pairtick napisał: Jak mają zabijać jak tam jest głośniczek 6.5", zejście -6 dB na 48 Hz i czułość 85 dB? A na wagę 31 kg, to chyba cegieł nakładli 😉 https://atc.audio/hi-fi/loudspeakers/entry-series/scm40/ Grunt że mieli porządne głośniki 🤔 Chyba że Cambridge Audio A500 🤔 Czyli co? Tylko Tannoye prawdę Ci powiedzą? Odpisz, cytując
Recommended Posts