blueguitars80 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Forumowicze. Potrzebuję rady jakich kolumn warto posłuchać z moim wzmacniaczem - Vincent 237 MKII do pomieszczenia jak w tytule:). Mają zastąpić Klipsch RP8000F II. Te grają u mnie od 3 lat, jedyne które - moim zdaniem - były w stanie wypełnić to pomieszczenie za kwotę 7k. Sprawdzają się kinie i muzyce z solidną podstawą basową, ale w rocku, bluesie niestety to już nie jest. Chcę czego do niemęczącego grania bez zmiany wzmacniacza. Wstępnie na odsłuch idą Heco Celan Revolution 9, Pylony Diamondy 30 MkII, Klipsch RF7, może jeszcze MA Silver 500 (miałem kiedyś magnata mr780 z MA bronze 6 i pomieszczeniu o połowę mniejszym i całkiem fajnie to grało) albo Audiovector QR5. Czy jesteście w stanie polecić coś jeszcze wartego rozważenie w budżecie do 14-15k. Chciałbym też jednak kolumnę o ciut mniejszej skuteczności - szum lampy przy tak wysokiej jak w klipschach, przy cichym słuchaniu - a takie lub umiarkowanie głośne lubię najbardziej - bywa czasem denerwujący, Z góry dzięki za cenne rady:) Edytowano 2 godziny temu przez blueguitars80 Odpisz, cytując
Recommended Posts