TAtomicus Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Witam Czy pomiędzy kablem głośnikowym Klotz LY225S, a cieńszym LY125S będzie jakaś różnica w odsłuchu? długość kabla 2x4,5m. I pytanie dodatkowe - czy kable głośnikowe rzeczywiście powinne być dokładnie tej samej długości? Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Różnicy nie będzie. Kable mogą być różnej długości. W końcu prędkość przesyłu energii to prawie prędkość światła tj. 3x10 do potęgi 8 m/s, także nie masz szans zorientować się, że któryś kabel będzie krótszy. Gdyby różnica w długości kabli wynosiła 10 000 km, to może różnicę byś wyłapał. Ale chyba i tutaj byś jej nie wyłapał. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 22 minuty temu Napisano 22 minuty temu (edytowany) 43 minuty temu, terracan1929 napisał: Gdyby różnica w długości kabli wynosiła 10 000 km, to może różnicę byś wyłapał. Ale chyba i tutaj byś jej nie wyłapał. Dla kabla długości 10 000 km (i grubości takiej jak te modele Klotza), jego rezystancja wystrzeliłaby w kosmos. Edytowano 19 minut temu przez Rafał S Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 18 minut temu Napisano 18 minut temu @TAtomicus czy usłyszysz różnicę tego nikt nie wie 😁. Osobiście przeprowadziłem test kabli głośnikowych dwóch różnych producentów o dwóch różnych przekrojach,4 mam i 1,35 mm. Różnic nie usłyszałem, więc przestałem się tym zajmować. Jedni powiedzą,że mam kiepski słuch,inni , że źle przeprowadziłem test,albo ,że mam za kiepski sprzęt, żeby pokazał różnice brzmienia. Są i tacy ,którzy powiedzą,że nic nie usłyszałem,bo nie ma żadnej różnicy. Do tej pory nie wiem,kto ma rację 😁. . Kup którykolwiek,a jak kiedyś będziesz miał czas i chęci, możesz sobie zorganizować inny do porównań. Jeśli coś usłyszysz zostaw ten , który Ci się bardziej podoba dźwiękowo. Odpisz, cytując
Recommended Posts