Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
15 minut temu, DiBatonio napisał:

Pamietasz jak wrzuciłem w  "stopkę" co tam u mnie stoi,

Mógłbyś nie przypominać . Do dzisiaj to rozkminiam :) 

6 minut temu, Wing0 napisał:

co to, a 99% nie słyszało także ten tego moge udawać ze nieźle to gra

Ja też do tego doszedłem. Kupujesz niszowe z niszowych i nikt Ci nie podskoczy, możesz pisać co chcesz , stąd np. DBX :) 

A jutro będę robił obudowę do trafa na 100 V z mufy przejściowej BMP / cokolwiek to znaczy/, nikt takiej nie ma :) 

Napisano

U mnie ProAc gra bez suba. Kolega muzyk od którego kupiłem wzmak dal mi suba w gratisie . Gdy usłyszał ProAci stwierdził , że do słuchania muzyki sub jest niepotrzebny.  Włączam go tylko do ciężkiego rocka ido filmów

Napisano
1 minutę temu, Slawko69 napisał:

U mnie ProAc gra bez suba. Kolega muzyk od którego kupiłem wzmak dal mi suba w gratisie . Gdy usłyszał ProAci stwierdził , że do słuchania muzyki sub jest niepotrzebny.  Włączam go tylko do ciężkiego rocka ido filmów

D2ki suba nie potrzebują jak się zadba o inne rzeczy, spokojnie mogłyby zagrać w ponad 20m². 

Z tymi subami wiecej pier.... ustawiania i mierzenia, że ja podziękuję 🤭

Napisano
5 minut temu, Slawko69 napisał:

Jaki model proac i jaki wzmac?

Napisano (edytowany)
33 minuty temu, tomek4446 napisał:

Mógłbyś nie przypominać . Do dzisiaj to rozkminiam

Moge jeszcze raz włożyć kij w mrowisko, zrobię zrzut zakładki "o mnie" i się skończy babci sra..e 😁😁😁

A kilka rzeczy doszło chyba 😁

4 minuty temu, tomek4446 napisał:

Nie wiesz co dobre :) Mówię Ci , sub lepszy niż krzyżówki :) 

A jeszcze lepsze dwa suby, albo cztery.

8 minut temu, Mprezi napisał:

Jaki model proac i jaki wzmac?

Ja bym miał wiecej pytań, ale nie chcę zaczynać 🤭

A ProAczki chyba D2 R kolega posiada.

Edytowano przez DiBatonio
Napisano

@DiBatonio wszystko jest w miarę skrupulatnie obmierzone,do odsłuchu używam już tylko miarki taśmowej,ale wcześniej w użyciu były i laser i dalmierz.  Dla ułatwienia sobie życia ustaliłem zwyczajnie pewne stałe punkty od których , lub do których odmierzam miarką .  Mam znajomego, który twierdzi, że wystarczy , że przesunie kolumnę o milimetr i już to słyszy, trochę wątpię 😁. Mierzę każdorazowo, sprawdzając wcześniej punkty stałe wg których są ustawione kluczowe meble,szafka RTV i kanapa. Tylko tyle. Jeśli jednak odmierzam od osi,to jak róg podstawy standu ma stanąć na 125 centymetrze to staje,a jeśli tam jakiś ułamek umknie oku ,to i uchu  też. Przynajmniej u mnie 😁

Napisano
14 minut temu, DiBatonio napisał:

D2ki suba nie potrzebują jak się zadba o inne rzeczy, spokojnie mogłyby zagrać w ponad 20m². 

Z tymi subami wiecej pier.... ustawiania i mierzenia, że ja podziękuję 🤭

Albo dokupic sobie Ta E88. Skubany strasznie ciagnie bas do dołu.

Z subami jest fajna zabawa. Mnie sie spodobalo. I jak sie nie jest tak skrupulatnym jak Tomek to od razu zagra. Albo prawie od razu ;)

Napisano (edytowany)
8 minut temu, Nowy75 napisał:

Mam znajomego, który twierdzi, że wystarczy , że przesunie kolumnę o milimetr i już to słyszy, trochę wątpię 😁.

A ja nie wątpię,  ja kiedyś wyczaiłem, że coś nie tak mi grało i to bym powiedział wręcz zbyt pięknie 😁

Okazało się, że jedna kolumienka o 5mm była nie halo i nie teges.

Tak, że ten.

P.S.

Założę się, że Umik-1 i REW by się nie skapnęły o te 5mm 😛

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
4 minuty temu, audiowit napisał:

Z subami jest fajna zabawa. Mnie sie spodobalo. I jak sie nie jest tak skrupulatnym jak Tomek to od razu zagra. Albo prawie od razu ;)

Witek, ja nie mam ani chęci,  ani czasu, ani miejsca na suby. A RELe hmmm...

Nie chce mi się, wolę słuchać muzyki,  ostatnio częściej po nocach przez słuchawki, ale zawsze coś. 

Napisano (edytowany)

Czas wolny? A co to?

Podobno miarą sukcesu czlowieka jest ilość wolnego czasu. To u mnie cos poszlo nie tak.

W dobie, kiedy u mnie w branży nie jest rożowo muszę czesto odmawiać. Chcieli brac probki mojej sliny na klona ;)

Edytowano przez audiowit
Napisano

@DiBatonio 5mm to już poważne przesunięcie 😁. A serio,  kiedyś nieco na odlew ustawiłem fotel do środka tej nóżki od szafki RTV i coś słyszę,nie jest równo. Podniosłem dupsko,a na środku fotela mam takie klipsy, które mają się zgrywać ze środkiem tej nóżki od szafki, patrzę,a tu klips trochę "uciekł" , wyrównałem i gut. Zmierzyłem go teraz specjalnie dla Ciebie,ma 23 mm średnicy 😁. Więc mogę przyjąć,że w cm już słyszę 😁 . Choć chyba o całego klipsa nie ucieklo.