Xaxs xaxs Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Dzień dobry, obecnie mój salonik 25m jest wyposażony w zestaw: NAD c316bee v2 TRIANGLE BOREA BR03 + ISO-PUCK mini WiiM Ultra Melodika MD2R10G, Melodika MDSC1525g szukam większej rozdzielczości, detali, mocy, emocji. Muzyka to w przeważającej ilość metal i rock grany z Tidala i tu pomysł padł na zakup Atoll am100 signature. Co o tym myślicie? Edytowano 2 godziny temu przez Xaxs xaxs Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Atoll am100 signature to końcówka mocy. Nie wiem czy pomoże we wszystkich aspektach, których szukasz. Odpisz, cytując
Xaxs xaxs Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) 5 minut temu, Chmarski napisał: Atoll am100 signature to końcówka mocy. Nie wiem czy pomoże we wszystkich aspektach, których szukasz. WiiM mógł byt robić za przedwzmacniacz i TRIANGLE dostały by tyle mocy aby zagrać jak umieją najlepiej (bynajmniej nam tak nadzieję), nie wiem jak bardzo NAD je ogranicza. Atoll może by postał dłużej, przy ewentualnej wymianie kolumn za jakiś czas... Edytowano 2 godziny temu przez Xaxs xaxs Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, Xaxs xaxs napisał: w szukam większej rozdzielczości, detali, mocy. Za rozdzielczość i detale odpowiadają bardziej kolumny niż wzmacniacz. I masz do wyboru opcje tańszą i droższą. Tańsza jest taka , że wysuwasz kolumny w kierunku punktu odsłuchu i słuchasz czy nie przybyło detali. Ogólnie bawisz się pozycjonowaniem. Opcja droższa , zmieniasz kolumny. Co do mocy , to ten NAD ma jej aż nadto jeżeli chodzi o te paczki. Odpisz, cytując
Xaxs xaxs Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Za rozdzielczość i detale odpowiadają bardziej kolumny niż wzmacniacz. I masz do wyboru opcje tańszą i droższą. Tańsza jest taka , że wysuwasz kolumny w kierunku punktu odsłuchu i słuchasz czy nie przybyło detali. Ogólnie bawisz się pozycjonowaniem. Opcja droższa , zmieniasz kolumny. Co do mocy , to ten NAD ma jej aż nadto jeżeli chodzi o te paczki. W mojej sytuacji lokalowej monitory to puki co max, i przedni bas obowiązkowy. Zmiana kolumn to też od razu chyba wymiana NAD? Atol serio uważasz że wystarczy dla niech (obecne). Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @Xaxs xaxs Twoje Triangle mają 90 db , a wzmacniacz moc 40 W na kanał. Właśnie słucham muzyki w 23 m2 na kolumnach 87,5 dB skuteczności z lampy 40 W i gałkę volume mam na godz.10. Mam jeszcze spory zapas. Jak kupisz mocniejszy wzmacniacz, to będzie głośniej , ale czy lepiej ? Rozumiem , że masz ograniczenia co do ustawienia kolumn. Ale o ile masz je na standach, to w ramach eksperymentu ustaw je ok. 1,4 metra od miejsca z którego słuchasz i zobacz co się stanie z dźwiękiem. To nic nie kosztuje , a poznasz możliwości swojego systemu. Zobaczysz czy winny jest sprzęt , czy akustyka pokoju i obecne miejsce ustawienia kolumn. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 19 minut temu, tomek4446 napisał: Za rozdzielczość i detale odpowiadają bardziej kolumny niż wzmacniacz A ja powiem, że to i to, a może i jeszcze coś by się znalazło. 33 minuty temu, Xaxs xaxs napisał: Melodika MD2R10G, Melodika MDSC1525g szukam większej rozdzielczości, detali, mocy, emocji. Muzyka to w przeważającej ilość metal i rock grany z Tidala i tu pomysł padł na zakup Atoll am100 signature. Co o tym myślicie? To zamień te Melodiki na inne przewody, jak poszukasz, to znajdziesz tu na tym forum, że te kabelki przymulają. Wiem co powie Tomek i jemu podobni, ale tymi kabelkami właśnie gasisz to na czym Ci zależy, pożycz z TopówHifi, albo innego salonu zestaw innych kabelków, zrozumiesz o czym mówię. Ale poprawnego ustawienia glosnikow bagatelizować nie można. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, DiBatonio napisał: A ja powiem, że to i to, a może i jeszcze coś by się znalazło. Wiem , że zmiennych jest sporo , ale od czegoś trzeba zacząć , by rozmowa nie stała się czysto akademickim rozważaniem Metal i Rock to już wyzwanie , z plumkaniem byłoby łatwiej @Xaxs xaxs podaj jakiś utwór/płytę której najczęściej słuchasz. Mam osobiście ambiwalentny stosunek do realizacji płyt z metalem czy rockiem. Sprawdziłbym jak to u mnie słychać. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, tomek4446 napisał: Metal i Rock to już wyzwanie , z plumkaniem byłoby łatwiej Prawda 😊 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 13 minut temu, DiBatonio napisał: Wiem co powie Tomek i jemu podobni, ale tymi kabelkami właśnie gasisz to na czym Ci zależy Prorok ? Sam chciałeś to ja zaproponuje jako głośnikowy https://ledison.com.pl/product-pol-22150-Przewod-kabel-alarmowy-domofonowy-YTDY-8x0-5-bialy.html?query_id=2 i jest tyle detali , że mucha nie siada Odpisz, cytując
Xaxs xaxs Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 10 minut temu, tomek4446 napisał: Wiem , że zmiennych jest sporo , ale od czegoś trzeba zacząć , by rozmowa nie stała się czysto akademickim rozważaniem Metal i Rock to już wyzwanie , z plumkaniem byłoby łatwiej @Xaxs xaxs podaj jakiś utwór/płytę której najczęściej słuchasz. Mam osobiście ambiwalentny stosunek do realizacji płyt z metalem czy rockiem. Sprawdziłbym jak to u mnie słychać. Blind Guardian, Mastodon, Tool, Luxtorpeda, Megadeth, Soen, Iron Maiden, Riverside, Amorphis, Bring Me the Horizoin, In flames, Aicd Drinkers To ten Atol całkowicie nie ma sensu waszym zdaniem? Przewody z Melodica na jakie? temat rzeka... eh 28 minut temu, DiBatonio napisał: pożycz z TopówHifi ale na co? w kable to się jeszcze zbytnio nie bawiłem... Edytowano 1 godzinę temu przez Xaxs xaxs 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 14 minut temu, Xaxs xaxs napisał: ale na co? w kable to się jeszcze zbytnio nie bawiłem... Doradzą Tobie, głośnikowy jakiś AQ rocket, albo Real Cable i podobnie interkonekty. Nie kosztują majątku, a będziesz miał punkt odniesienia, bo Melodika to może się odnajdzie w jazgoczących systemach audio. A NAD do jazgotliwych wzmacniaczy nie należy. 15 minut temu, tomek4446 napisał: Sam chciałeś to ja zaproponuje jako głośnikowy https://ledison.com.pl/product-pol-22150-Przewod-kabel-alarmowy-domofonowy-YTDY-8x0-5-bialy.html?query_id=2 i jest tyle detali , że mucha nie siada Wiedziałem 😂😂😂 Na pewno lepszy od Melodiki. 😛 Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 59 minut temu, Xaxs xaxs napisał: WiiM mógł byt robić za przedwzmacniacz i TRIANGLE dostały by tyle mocy aby zagrać jak umieją najlepiej Ale to kiepski przedwzmacniacz. RCA Melodiki najpierw - spróbuj cokolwiek innego. Głośnikowe nie psują aż tak. Wiim spróbuj ustawić na około 90 % głośności. Miałem In100se i nie grał źle ale był kapryśny co do głośników, z niektórymi super z niektórymi słabiutko. 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Melodika to może się odnajdzie w jazgoczących systemach audio. U mnie nie zamulała a wręcz wyostrzała Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, marcinmarcin napisał: U mnie nie zamulała a wręcz wyostrzała A o ile klas Ci wyostrzała? 😁😁😁 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cześć WiiM Ultra nie sprawdza się najlepiej jako przedwzmacniacz. Szukając lepszej rozdizelczości sprawdziłbym Cambridge CXA81 mkII. Taniej, nieco cieplej, Audiolab 6000A MKII To będzie fajny skok względem obecnego Nada. W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu 51 minut temu, Xaxs xaxs napisał: Blind Guardian, Mastodon, Tool, Luxtorpeda, Megadeth, Soen, Iron Maiden, Riverside, Amorphis, Bring Me the Horizoin, In flames, Aicd Drinkers Ok. Ale abyśmy mieli 1:1 potrzebuję jeden utwór którejś z tych grup. Mam Tidala ,więc można będzie mówić o tym samym. Są za duże rozbieżności w realizacjach płyt nawet w ramach tej samej kapeli by mieć jakiś punkt odniesienia. 45 minut temu, DiBatonio napisał: Wiedziałem No co ? Takiego detalu to nawet w Nordoście Valhalli nie znajdziesz jak w tym kabelku 15 minut temu, Q21 napisał: WiiM Ultra nie sprawdza się najlepiej jako przedwzmacniacz. 60 stron o objawieniu stulecia i się nie sprawdza ? A może czegoś nie dosłyszałem ? Odpisz, cytując
Xaxs xaxs Napisano 48 minut temu Autor Napisano 48 minut temu (edytowany) 25 minut temu, Q21 napisał: Cześć WiiM Ultra nie sprawdza się najlepiej jako przedwzmacniacz. Szukając lepszej rozdizelczości sprawdziłbym Cambridge CXA81 mkII. Taniej, nieco cieplej, Audiolab 6000A MKII To będzie fajny skok względem obecnego Nada. W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Myślałem o tym, ale oba to kombajny (mam wrażenie że płace za rzeczy których nie do końca chce), a ten WiiM w sumie jest i leży na półce. Nie wiem jak by się sprawdził jako przedwzmacniacz (z opinie powyżej sceptyczne), ale jako stremer już chyba na spokojnie więc potrzebuje chyba mocy i ewentualnie przedwzmacniacza. NAD którego mam obecnie taką rolę pełni ale nie wiem czy nie ogranicza moich kolumn... Edytowano 44 minuty temu przez Xaxs xaxs Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu 48 minut temu, DiBatonio napisał: A o ile klas Ci wyostrzała? 😁😁😁 heh no nie było tragedii ale dobrze też Odpisz, cytując
Recommended Posts