MCHammer2022 Napisano wczoraj o 16:12 Napisano wczoraj o 16:12 (edytowany) Kupiłem sobie na olx taki sprzęt. W latach 90. miałem dużo niższy model Sony, bo taki ze zdjęcia kosztował ciężkie pieniądze. Full wypas. Edytowano wczoraj o 16:19 przez MCHammer2022 1 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowany) Ja mialem coś takiego. Chyba byly 3 egz w pl. Wydany z okazji 20 lecia walkmana. Full wypas. Zdjęcie z neta. Mojego mi ukradli Nawet teraz kosztuje ciezkie pieniadze. Okaz kolekcjonerski. Edytowano 21 godzin temu przez audiowit 1 Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu (edytowany) 7 godzin temu, audiowit napisał: Nawet teraz kosztuje ciezkie pieniadze W latach 90. sprzęt Sony to było coś - solidny i drogi. Sony miało nawet swoje własne salony firmowe (w dużych miastach nawet kilka salonów) z telewizorami, kamerami, magnetowidami, sprzętem audio. Produkty leżały w szklanych, zamkniętych gablotach, klienci nie mogli ich dotykać, towar podawał sprzedawca. Ogólnie pachniało luksusem. Edytowano 13 godzin temu przez MCHammer2022 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) Ja swoje dwa Trinitrony kupowałem w jakimś mało ekskluzywnym półhurcie na Głogowskiej przy Dworcu Zachodnim w Poznaniu (1991 lub 1992 r.).Ale sprzęt klasa. Jeden nawet jeszcze działa! Oczywiście w towarzystwie magnetowidu. Edytowano 12 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując
Rega Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) 3 godziny temu, MCHammer2022 napisał: Produkty leżały w szklanych, zamkniętych gablotach, klienci nie mogli ich dotykać, towar podawał sprzedawca. Ogólnie pachniało luksusem. I za ten luksus kazali sobie drogo płacić. W 2010 kupowałem flagowca HX900 - za 46 cali życzyli sobie prawie 13 tys. Zadnych zniżek dla uczestników programów lojalnościowych. Wcześniej kupowałem u nich kilka produktów. Kupiłem tego HX900, ale nie u nich. Kilkadziesiąt km dalej - z linii niemieckiej. Zapłąciłęm prawie 5 tys taniej. Działał bezusterkowo 15 lat. Wymieniłem na następnego Sony. Edytowano 10 godzin temu przez Rega Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu (edytowany) 3 godziny temu, Kraft napisał: na Głogowskiej przy Dworcu Zachodnim w Poznaniu A ja walkmana WM-FX36 kupiłem na Półwiejskiej - walkman z megasem, dolby B i radiem stereo - odlot! 💣💣💣 A 14-calowego Trinitrona na Głogowskiej przy Rynku Łazarskim. Edytowano 9 godzin temu przez MCHammer2022 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 4 godziny temu, MCHammer2022 napisał: W latach 90. sprzęt Sony to było coś - solidny i drogi. Sony miało nawet swoje własne salony firmowe (w dużych miastach nawet kilka salonów) z telewizorami, kamerami, magnetowidami, sprzętem audio. Produkty leżały w szklanych, zamkniętych gablotach, klienci nie mogli ich dotykać, towar podawał sprzedawca. Ogólnie pachniało luksusem. No to wlaśnie w takim salonie go kupowalem. Byly 2 szt rzucone na Wawę i 1 na Krk. 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 3 godziny temu, Kraft napisał: Ja swoje dwa Trinitrony kupowałem w jakimś mało ekskluzywnym półhurcie na Głogowskiej przy Dworcu Zachodnim w Poznaniu (1991 lub 1992 r.).Ale sprzęt klasa. Jeden nawet jeszcze działa! Oczywiście w towarzystwie magnetowidu. Sprzęt audio rozumiem trzymać z tamtych czasow ale bańki i vhs? Przecież obecne oledy są o niebo lepsze i przyjemniejsze do ogladania. Trinitrona mialem oczywiscie ale z ulga wymienilem na plazme Panasa. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu A jesli chodzi o obrazy Sony to obecnie pracuję na.... Przed chwilą, Kraft napisał: Magia fizycznego nośnika. Rozumiem, choc do nosnikow filmow nie mam takiego sentymentu jak do muzyki. 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Akurat w tym przypadku analog nie jest atutem. Nie przeklada sie to ani na rozpietosć tonalną, wiernosć kolorow czy rozdzielczość. Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu (edytowany) 21 minut temu, audiowit napisał: ale bańki i vhs? Trinitrona używałem do 2015r., potem Sony LED. Ale tamten Trinitron miał w swojej małej obudowie o wiele mocniejsze głośniki niż obecne wynalazki. Już nawet chciałem sobie kupić jakiegoś soundbara ale ostatecznie szkoda mi jest kasy. 19 minut temu, Kraft napisał: Magia fizycznego nośnika. No właśnie. Zapuściłem tego walkmana po 30 latach przerwy od analogu i mam wrażenie, że głębia dobrze nagranych kaset jest większa niż CD. Edytowano 8 godzin temu przez MCHammer2022 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu A dla mnie szum tasmy jest nie do zaakceptowania i jej cieplo i głebia są mgłą. Telewizorow z podswietleniem led narazię nie akceptuję. Idzie to do przodu, ale jeszcze nie. Oledy bardziej naturalne. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Fajne były wyższe modele walkmanów-z radiem i programowaniem kilku stacji oraz z Dolby B i C, a na dokładkę-dość cienkie. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 godzin temu, audiowit napisał: Sprzęt audio rozumiem trzymać z tamtych czasow ale bańki i vhs? Przecież obecne oledy są o niebo lepsze i przyjemniejsze do ogladania. Trinitrona mialem oczywiscie ale z ulga wymienilem na plazme Panasa. Telewizor CRT jest niezbędny do wiernej obsługi starych konsol do gier, które były pieczołowicie projektowane pod te technologie. Nie wspominając o zerowym input lag. Te wielkie piksele wyglądają fatalnie na każdym nowoczesnym ekranie. BTW ktoś ma 14-calowego Trinitronka? Byłbym chętny do zakupu, idealny dla malutkiego retro kącika i żona nie prześwięci. Odpisz, cytując
Recommended Posts