kaczadupa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Moje uszanowanie. Dzięki uprzejmości Audiofast Polska, oficjalnego dystrybutora produktów marki Gryphon mam OGROMNĄ przyjemność poznać u siebie Gryfa Diablo 120. Ogólnie to zabawna sytuacja z całym wypożyczeniem bo zadzwoniłem z zapytaniem o sporo tańszy wzmacniacz ale po przedstawieniu się, Panowie z Salonu stwierdzili, że w moim przypadku żadna „drobnica” nie zda egzaminu i zaproponowali na okres świąteczny przedmiotowy wzmacniacz. Oczywiście bardzo dziękuję za umożliwienie testów i czekam na paletę z Diablo 120. Recenzja naszego Audio jest bardzo pozytywna. Mamy otrzymać kapitalną dynamikę ale i barwę. Zapraszam do dyskusji. Edytowano 2 godziny temu przez kaczadupa 2 1 Odpisz, cytując
muda44 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Diablo nie znam, miałem od nowości Atillę i ten rozgrzewał się kilkadziesiąt minut, po czym było słychać kliknięcie przekaźnika ( ków ) i wtedy zaczynał lepiej grać. Być może też tak tu jest i warto na to zwrócić uwagę. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, kaczadupa napisał: Zapraszam do dyskusji. Adam , Gryphon od zawsze był moim marzeniem. To znaczy od jakiś 25 lat jak pierwszy raz ZOBACZYŁEM i posłuchałem wzmacniacz tej marki w Best Audio. Potem nadeszły odsłuchy lawiny sprzętu , był taki czas , że 4 razy w m-cu byłem na odsłuchach w jakimś salonie audio w Polsce. Taka faza. Osłuchałem się więc ze sprzętem z wyższej i tej wysokiej półki. I jak byłem x lat temu na pierwszym swoim AVS , to już wrażenie z odsłuchu systemu Gryphona nieco zbladło. Faktem jest , iż nigdy nie miałem okazji posłuchać tego sprzętu w warunkach domowych. Pamiętam , że któryś z kolegów z Forum posiadał Gryphona i Graalem się nie okazał. Bardzo jestem ciekaw Twojej opinii. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Opinia mojego Kolegi (pozdrawiam), który posiada set starego, dobrego Naima (wartości ok. 120kzł razem z zasilaczami i źródłem Naima) jest bardzo pozytywna. Kiedyś zachęcał mnie by kupić Diablo 120 w ciemno. Akurat była okazja kupić używkę na gwarancji za 28kzł. W ciemno oczywiście nic nie kupię (w takiej kwocie). Wg niego Naim gra szybciej, ma większego kopa na wyższym basie ale i Diablo 120 nic tu nie brakowało. Za to Diablo 120 miał zdecydowanie ładniejsze, bardziej otwarte i napowietrzone wysokie tony. Tu różnica na korzyść Gryfa była bardzo wyraźna. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 13 minut temu, muda44 napisał: Diablo nie znam, miałem od nowości Atillę i ten rozgrzewał się kilkadziesiąt minut, po czym było słychać kliknięcie przekaźnika ( ków ) i wtedy zaczynał lepiej grać. Być może też tak tu jest i warto na to zwrócić uwagę. Potwierdzam, przez pierwsze 15 min to trochę surowe granie, musi złapać temperaturę, a grzeje się mocno - wtedy też osiąga swoje parametry „ przelotowe”. Piszę o Atilli, aczkolwiek z uwagi na bliźniaczą budowę wewnętrzną pewnie będzie miało to zastosowanie i dla Diablo 120. 1 Odpisz, cytując
muda44 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Moim zdaniem Diablo 120 do monitorów jak te SCM 7 to jak strzelać z armaty do komara Ciekawe doświadczenie będzie, ja natomiast jestem zwolennikiem dużych kolumn, najlepiej o wyższej sprawności i z łagodnym przebiegiem charakterystyki impedancji. Wtedy smoki do napędzania nie są potrzebne 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Ciężko się nie zgodzić, potencjał dynamiki i skali z pewnością nie zostanie wykorzystany ale jak jest możliwość posłuchać to czemu nie. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Słuchałem Gryphona Atilli również z małymi monitorami - Harbeth P3, Dynaudio Focus 110, Sonus Faber Lumina 1. I choć wiadomo, że skrzydeł nie rozwinął w pełni, to jednak uzysk z jego energii i pełni grania powodował, że monitory te grały lepiej, w sumie najlepiej jak potrafiły. 2 Odpisz, cytując
muda44 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Zgadzam się z Wami, Gryphon wyciśnie tu ostatnie soki i będzie lepiej niż ze słabym wzmacniaczem jeżeli chodzi o skalę, dynamikę, rozmach. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 54 minuty temu, kaczadupa napisał: czekam na paletę z Diablo 120. Jestem ciekaw Twoich wrażeń. Kiedy się go spodziewasz? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Jutro. Czwartek i piątek wziąłem wolne w robocie. Akurat długi weekend więc fajnie pasuje. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
muda44 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Jak nowy to niestety musi się wygrzać. Tutaj robi to różnicę. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Nieee. Demo. Niestety tylko z pamięci (możliwa pomyłka) ale ciekawe czy dam radę usłyszeć jakieś różnice charakteru brzmienia w stosunku do wzmacniacza Avid Accent. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 47 minut temu Napisano 47 minut temu To zalezy czy te wzmacniacze zostaly poprawnie skonstruowane, bo jak wiemy te poprawnie skonstruowane zagrają tak samo 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 25 minut temu Napisano 25 minut temu 41 minut temu, muda44 napisał: Jak nowy to niestety musi się wygrzać. Tutaj robi to różnicę. Wiem , że nie powinienem , ale to wygrzewanie wszystkiego w audio , to już staje się lekką przesadą. A co do Gryphona to np. wg. mojego serwisanta, który trochę tego przerzucił robiąc serwis dla salonów audio , Gryphon skończył się równo z rokiem 2000 Odpisz, cytując
Recommended Posts