DiBatonio Napisano Niedziela o 20:45 Napisano Niedziela o 20:45 Dnia 14.02.2026 o 19:18, Rega napisał: A kto Ci nabajał , że wymiana kondensatorów jest konieczna. A już zaraz wszystkich?. Dnia 14.02.2026 o 19:18, Rega napisał: mój sześćdziesiecioletni, lampowy Fisher, wymagał JEDYNIE wymiany kilku kondensatorów sprzęgających. To wszystko Otóż to. Zazwyczaj w wiekowych sprzętach zwłaszcza wzmacniaczach nie trzymają parametrów kondy elektrolityczne, najczęściej też przez wieloletnią ekspozycję na podwyższoną temperaturę otoczenia. Pewno, że wszystkich nie trzeba wymieniać, ale pomierzyć warto. 😉 Pzdr Odpisz, cytując
audiowit Napisano Niedziela o 20:55 Napisano Niedziela o 20:55 Nie wiem co masz na mysli ale my tu w PL w zlotowkach placimy. W Meksyku funty macie? Czy tak jak gorale na migracji w $ rozmawiacie ;). Baton, chcialbym żeby moje nowsze sprzety tak dobrze wytrzymaly probe czasu jak te stare. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Niedziela o 21:01 Napisano Niedziela o 21:01 5 minut temu, audiowit napisał: Baton, chcialbym żeby moje nowsze sprzety tak dobrze wytrzymaly probe czasu jak te stare. Domyślam się, tym bardziej, że Twoje stare sprzęty są wysokich lotów 😉 jak to pre Sonyacza. 👍 Odpisz, cytując
audiowit Napisano Niedziela o 21:14 Napisano Niedziela o 21:14 Co nie zaszkodzi i tak wyslac go na serwis. Pan Adam się ucieszy. Bedzie mogl sobie znow trochę pogadać ;). 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Niedziela o 21:54 Napisano Niedziela o 21:54 (edytowany) 40 minut temu, audiowit napisał: Co nie zaszkodzi i tak wyslac go na serwis. Pan Adam się ucieszy. Bedzie mogl sobie znow trochę pogadać ;). Pan Adam ? 🤔 A to serwisant jakiś ? 😁😁😁 Edytowano Niedziela o 21:55 przez DiBatonio Odpisz, cytując
audiowit Napisano Poniedziałek o 11:01 Napisano Poniedziałek o 11:01 Tak. Już oswojony Odpisz, cytując
Rega Napisano wczoraj o 08:34 Napisano wczoraj o 08:34 (edytowany) Najlepiej mieć takiego oswojonego. I nawet za serwis zapłacić mu więcej niż potrzeba. Przynajmniej ,,serwisant prawdę ci powie'' Bez wróżenia. A , że czasem trzeba trochę poczekać, no cóż, dobrzy fachowcy są zarobieni. I mają też swoje życie i swoje rodziny. Edytowano wczoraj o 08:42 przez Rega 3 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Moj Denon wrócił z sanatorium, a może ze szpitala....?😂. Praktycznie nowy sprzęt, a tu wymiana lasera - zwykły pech, czy wadliwe rozwiązanie na etapie projektu/produkcji? Czas pokaże. Dzisiaj od rana ganiałem kuriera po okolicy, żeby mi tego nie woził cały dzień, przewalając z kąta w kąt w zmrożonej budzie.... Już się ogrzał i gra. 2 1 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, BlaBla napisał: Moj Denon wrócił z sanatorium, a może ze szpitala....?😂. Praktycznie nowy sprzęt, a tu wymiana lasera - zwykły pech, czy wadliwe rozwiązanie na etapie projektu/produkcji? Czas pokaże. Dzisiaj od rana ganiałem kuriera po okolicy, żeby mi tego nie woził cały dzień, przewalając z kąta w kąt w zmrożonej budzie.... Już się ogrzał i gra. Odbiegając od tematu audio, zacną pozycję widzę no dolnej półce, mowa o "Historii filozofii" pana Tatarkiewicza 🙂 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 12 minut temu, Raf_raf napisał: Odbiegając od tematu audio, zacną pozycję widzę no dolnej półce, mowa o "Historii filozofii" pana Tatarkiewicza 🙂 👍, ciekawsza od historii IO....🤣 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, BlaBla napisał: wymiana lasera - zwykły pech, czy wadliwe rozwiązanie na etapie projektu/produkcji? Czas Znak czasów,skoro jesteśmy przy filozofii😁. Koledzy na forum twierdzą,że cedeki dziś a dawniej to dwa różne światy w temacie trwałości,dlatego wielu trzyma w systemach różne antyki z dostępnymi częściami zamiennymi. Z drugiej strony nie spotkałem się z większym narzekaniem na Denona. Inna rzecz,że w cenie dcd 3000 oczekiwania posiadacza mają prawo być większe. 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dokładnie, choć w zasadzie wszystko co kupujemy powinno działać i sie nie psuć. Juz tak drogie zabawki powinny działać bez problemu . Taka sytuację miałem z Gato Audio odtwarzaczem, odeslalem do sklepu, choć mialem ochotę go zatrzymać. Odpisz, cytując
Sipo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, BlaBla napisał: Moj Denon wrócił z sanatorium, a może ze szpitala Wygląda jak nowy, warto było pacjenta leczyć. Mam w tej chwili 2 klocki w serwisie i zalegają tam już od ponad pol roku. Trace powoli cierpliwość ale co mam zrobić, to jedyny serwisant jakiego mam. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @Sipo a jaki jest powód,serwisant powolny,zapracowany,czy szuka części? Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Sipo napisał: Wygląda jak nowy, warto było pacjenta leczyć. Bo jest nowy! 😅 Pociesza mnie własny przypadek: kupiłem w styczniu 2006 nowiutką Hondę Civic tzw. "ufo". Byłem pierwszy w Poznaniu 😎. Ludzie się na ulicy zatrzymywali żeby chwilę popatrzeć... 😂. Po miesiącu czy dwóch padła klima! Reklamacja, serwis, dwa tygodnie tramwajem jeździłem.... załamka. A potem nią 12 lat jeździłem i nie wydarzyło się nic. A teraz moj stary nim jeździ, auto ma 20 lat i nadal nie wydarzyło się nic. Nawet laczka przez 20 lat nie złapaliśmy. Także tego.... 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @Nowy75Pewnie tych " klocków" szuka, co to miał naprawić.😁 Edytowano 1 godzinę temu przez Artur Brol 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Nowy75 napisał: @Sipo a jaki jest powód,serwisant powolny,zapracowany,czy szuka części? Jedno i drugie. Nie chce go za bardzo naciskać bo ma humory:) A zależy mi bo jeden amplituner zamiaruje podarować bratu z okazji kupna mieszkania. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @Sipo no to nie naciskaj tylko wyczekaj na jego dobry dzień, żeby zadać pytanie...😁 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Artur Brol napisał: Poszukać innego? Doszły mnie słuchy o jednym takim, kolega własnie dzisiaj zostawił wzmacniacz do przeglądu, pożyjemy zobaczymy. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) O, może coś z tego będzie. Zawsze dobrze mieć więcej niż jedno miejsce, do którego można z zabawkami się udać. Gdyby nie te humory... Edytowano 1 godzinę temu przez Artur Brol Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu A polecacie jakiś serwis/serwisanta w Krakowie lub okolicy? Pytam tak na wszelki wypadek 😃 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu Pod Krakowem mieszka pan Krzysztof (Reduktor Szumu). Odpisz, cytując
Recommended Posts