RoRo Napisano 9 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2009 Według mnie nie było tak źle jak przedstawił to Dioniz, całkiem ciekawy byl pokaz na żywo w Trimexie - ale szkoda, że gral tylko jeden zestaw, a słabsze kolumny były za tło...Poza tym co do REGI - trzeba było poprawić pomieszczenie odsłuchowe (zabrakło tego...) i jednak troche ciszej grać (nawet mimo oporów zwiedzających) i moim zdaniem lepiej zagrał komplet XINDAKa (choć niewątpliwie C-06 jest dużo słabszy od dwukrotnie droższego odtwarzacza REGI) na stoisku Polpaka. Cytat Pioneer równie dobrze mógłby położyć stertę katalogów i nie zawracać sobie głowy żałosnym stoiskiem Fajny i celny tekst ... Również w całej rozciągłości popieram zdanie odnosnie prezentacji ANSAE. Cytat Jeśli nic się nie zmieni za rok znowu będzie mniej osób a za 5 lat nie będzie sensu tego robić. tu również uważam, że nie było tak źle... I jeśli kolejne AudioShow dojdzie do skutku to i zwiedzający się znajdą. Tylkok czemu niektóre firmy potrafia przygotowywać stosiko przez parę dni i dostrajać sprzęt, a inne robią to jakby z marszu, usprawiedliwiając się trudnymi warunkami panującymi w hotelu. Dla mnie to tak, jakbym sprzedawal samochód w idealnym stanie - ale brudny i nieumyty... - czyli gol samobójczy...Natomiast każdy ocenia AudioShow z własnej perspektywy i to jest piękne, a polemika będzie chyba nie na miejscu bo możemy mieć inne oczekiwania. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 9 listopada 2009 Udostępnij Napisano 9 listopada 2009 Miło oglądać zdjęcia i czytać Wasze odczucia!Cieszę się, iż dobrze się bawiliście!Co do monitorów WLMa wszyscy słuchacze raportują, że były one wspomagane subami. To by tłumaczyło ich "polot" RoRo!Czy wstępniak jest oznaką, że na firmamencie audio pojawiła się nowa - jasno świecąca gwiazda - tzw. supernowa??? Nic nie pisaliście o K2, Martinach Loganach, Magnepanach oraz najwyższych Dynaudio ? Dźwięk nie był wart uwagi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 9 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2009 Bert, przyznam się bez bicia - w tym roku mocno wybiórczo chodziłem po AudioShow - ale za to w jakim towarzystwie!!! Dlatego parę firm się nie załapało, a niektóre sale wizytowałem dwukrotnie. Poza tym nawet nie brałem swoich płytek do odsłuchów.Niestety nie zrealizowałem swoich planów - np. miałem podkreśloną wizytę u Thieli. Ale mocno wziąłem sobie do serca prośbę Hybyrda o fotki JMlaba ...Koło WLMa chodziliśmy z Januszem mocno dookoła, szukając suba ... Najchętniej poszedłbym tropem kabla i sprawa byłaby wyjaśniona (bo sub na scianie naprzeciw wejścia nawet nie drgnął, ale przy oknie za zasłonką nie sprawdzałem). Poza tym źródłem był komp, a nasza lampowa trójka miała bardzo mocne podejrzenia co do użytych reglacji dźwięku - bo tryb direct to nie był! Pamiętam dość dobrze jakie niskie tony można uzyskać z podobnej wielkości Totem Mitte (na zblliżonej powierzchni)- więc tu było jednak coś dziwnego. A poza tym po trochę dłuższym odsłuchu pewnie pojawiłyby się oznaki przemęczenia takim graniem.Jak już jestesmy przy stosunkowo niedużych kolumnach - możemy wrócić do systemu REGA, bo opinie słuchających były bardzo różne. Wydaje mi się że powodem mógl być np. dobór słuchanych przez zwiedzających płyt CD i poziomy głośności, bo dobrze pamiętam jak w 20metrowym pokoju grał ten zestaw przy normalnym ustawieniu.PozdrawiamPS. Wstępniak był propozycją nie do odrzucenia - pamiętasz co pisałem o przyslugującym mi trzykrotnym czasie z Olą! edit: fotki systemu WLM zamieściłem 5 postów niżej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 9 listopada 2009 Udostępnij Napisano 9 listopada 2009 Miło się to czyta działa a wyobraźnię!! jak cholera Super Świetnie Dziękuje Wam za super sprawozdaniaNo i jeszcze Romanowi..za to... http://audio.com.pl/newsy-sprzetowe/audioshow-2009-za-nami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 9 listopada 2009 Udostępnij Napisano 9 listopada 2009 Cytat Niestety nie zrealizowałem swoich planów - np. miałem podkreśloną wizytę u Thieli. Ale mocno wziąłem sobie do serca prośbę Hybyrda o fotki JMlaba ... Eh Roman ! Nie wiedzialem, ze moja prosbe potraktowales az tak serio. Az mi sie glupio zrobilo . Bardzo Ci dziekuje za fotki ! Adres mailowy juz wysylam na priv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dioniz Napisano 9 listopada 2009 Udostępnij Napisano 9 listopada 2009 Ja też szukalem suba przy WLM'ach i nie dość że nie znalazłem to jeszcze zrobiłem akcję z ulotką która spada na ziemie żeby zajrzeć za roll-up pod oknem, bo przeczuwałem że tam moze coś stać- nie stało. WLM jest moim faworytem tegorocznego AS, ale przyznam bez bicia że też po 5-10 minutach miałem wrażenie że jest za głosno... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 9 listopada 2009 Udostępnij Napisano 9 listopada 2009 Co do WLM widzę, że wielu z nas ma podobne odczucia. Wcześniej wspomniałem, że również z Kolegami szukaliśmy tego grającego suba Dioniz podobnie jak Ty Audionet (czyli Janusz) szukał tego suba, bo ten stojący po prawej stronie o wys. mniej więcej 70 - 80 cm był "martwy". Janusz nie krepując się, wręcz ostentacyjnie podszedł pod okno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 10 listopada 2009 Udostępnij Napisano 10 listopada 2009 Olu_be!Czyżby znajomość z WSTW (Wielce Szanownym Twórcą Wstępniaków) spowodowała, iż obróbka zdjęć trwa trochę dłużej Bowiem nie znalazłem jak dotychczas obiecanego piktoralu A może po prostu nie potrafię szukać we właściwym miejscu?Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2009 Teraz trochę fotek dotyczących systemu WLM... widać też między kolumnami podłogowymi duzy sub - który był naszym podejrzanym odnośnie mocnego basu. Pokój tylko lekko wytłumiony, kawal wolnej powierzchni - no i komputer jako źródło sygnału...PozdrawiamPS. Bert - trochę więcej cierpliwości Przecież Ola dostała zadanie osaczania Spine Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2009 BALTLAB Epoca IIITegoroczna nowość wreszcie na fotkach...Był wystawiony na stoisku producenta wraz z kolumnami Sundial oraz CD Wadia, oraz w innej sali promował kolumny Quasarius (razem z CD Yamahy i czystym prądem Gigawata). Na razie na fotlkach poniżej Epoca III u Baltlaba. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2009 fotki Baltlaba w poprzednim poście zajęły już dopuszczalne 1MB, więc ciąg dalszy i kolumny Sundial.. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 11 listopada 2009 Udostępnij Napisano 11 listopada 2009 Cytat Cytat Odnośnie reszty to mile zaskoczyło mnie stanowisko PolPaku, chodzi mi o pokój z produktami KODY, TAGI i Xindaka. Przesłuchałem Xindaka z monitorami ??? (nie wiem co to było, ale budżetówka pełną gębą) i efekt był zadziwiająco dobry. Pacio Zagrały monitory widoczne przy zestawie (ciemne drewno, widoczne również na fotce z tyłu i z nóżką podstawki), a to wcale nie była budżetówka pełną gębą - ale niezłe monitory XINDAKa!!! Może w takich normalnych warunkach to już nie jest klasa budżetowa, ale patrząc przez pryzmat całego AS to chyba każdy zestaw do 10k zł można takim nazwać Cytat Nic nie pisaliście o K2, Martinach Loganach, Magnepanach oraz najwyższych Dynaudio ? Dźwięk nie był wart uwagi? Ja coś tam wspominałem o JBLu i Dynaudio. Krótko, ale było Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 11 listopada 2009 Udostępnij Napisano 11 listopada 2009 Wiecie co koledzy i koleżanki , może tak ni w gruszkę ni w pietruszkę , ale zazdroszczę wam tego Audio Show ,że nie musicie nigdzie jechać tylko macie tą imprezę prawie pod nosem. Mówię oczywiście o tych co mieszkają w Warszawie i okolicach. Może w przyszłym roku się skuszę i w końcu się na nią wybiorę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 11 listopada 2009 Udostępnij Napisano 11 listopada 2009 cooledit nie tylko dla Ciebie jest to barierą.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 11 listopada 2009 Udostępnij Napisano 11 listopada 2009 Podobno dla chcącego nie ma nic trudnego. Jeżdżę co roku 300 parę kilometrw do Bolkowa na imprezę to chyba nic się nie stanie jak podobną odległość pokonam w inną stronę Polski. Może jeszcze ktoś się ze mną załapie na wycieczkę i będzie weselej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 12 listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 listopada 2009 Ja prawie co roku jeżdżę ze Szczecina i nigdy jeszcze nie żałowałem że na wystawę przyjechałem. Człowiek,popatrzy posłucha pogada z innymi maniakami dobrego dźwięku . Spotka się ze znajomymi z forum.Jest super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 12 listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 listopada 2009 I o to również w tym wszystkim chodzi. Spotkania z Kolegami "zarażonymi audiofilizmem" wzbogacają, pozwala na podzielenie się bezpośrednio swoimi poglądami, dają przeświadczenie, że nie jesteśmy sami na tej "drodze", którą obraliśmy, że stoją za tym żywi ludzie, ze swoimi problemami. Ale górnolotnie z rana napisałem. Janusznieźle "załomotały" te tuby Avantgarde Acoustic napędzane lampką Ayon Triton 360. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 12 listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 listopada 2009 No to mam nadzieję ,że na przyszłym Audio Show uda nam się spotkać I mam nadziejeż, że również z muzycznym gościem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 12 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2009 Ktoś wspomniał o AYONach ... więc troch fotek Lampy AYON Orion i Mercury (stały z tyłu, nie były podłączone) Lampy AYON - triody - Crossfire (inetgra) oraz monobloki Vulcan, zestaw Polaris, odtwarzacz CD 6 kolumny Avantgarde Acoustic Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 12 listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 listopada 2009 Avantgarde'y śmiesznie wyglądały w tym pokoju hotelowym, jak się zajrzało przez drzwi to na wysokości oczu nic tylko tuby Po zmierzchu (przy tym słabym oświetleniu) jak tam byłem naprawdę wyglądało to zabawnie, pokój zmniejszał się przy tych kolumnach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 12 listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 listopada 2009 Pacio masz ciekawe spostrzeżenia .Pierwszy raz widziałeś głośniku tubowe ? Fakt naprawdę są spore ale czy śmieszne?Ale trzeba przyznać że grały bardzo dobrze .Byłem w tym pokoju dwa razy.I gdyby nie brak miejsca mógłbym rozpatrywać te kolumny do swojego zestawu. Jak sądzę koledze Belfrowi też się podobały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 12 listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 listopada 2009 Chyba pierwszy raz widziałem tuby z prawdziwego zdarzenia, oczywiście zdawałem sobie sprawę, że są duże i wcale mnie to nie śmieszy. Chodziło mi tylko o to, że patrząc na nie w tym pokoju wyglądało to dość nieproporcjonalnie, szczególnie jak przeszedłem np. z pokoju REGI Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 12 listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 listopada 2009 No tuby i kolumienki Regi to dwie skrajności .Pierwszy raz słuchałem kolumn tubowych tego producenta w Berlinie na Funkausstelung ,tam były napędzane 1 watowym wzmacniaczem lampowym ,chcieli podkreślić niesamowitą efektywność tego typu konstrukcji.Wracając do tego co koledzy pisali wcześniej ,dopiero dziś mogłem poczytać ich wypowiedzi .Naprawdę intensywnie szukałem suba w pokoju z małymi WLM-ami nie znalazłem choć specjalnie po to tam wróciłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 12 listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 listopada 2009 No chyba nie wierzysz w "taki" bas bez "wspomagania" ze skrzynek 10 litrowych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dioniz Napisano 12 listopada 2009 Udostępnij Napisano 12 listopada 2009 Ja do tego stopnia jestem "zarażony" tymi wlm'ami że postanowiłem je zdobyć na kilka dni i sprawdzić w moich warunkach, bo z odpowiednim ustawieniem przeczuwam że mogłyby to być moje docelowe kolumny. Chociaż podejrzewam, że bez lampy i z w miarę neutralnym źródłem nie wydobędą aż takiego dużego dźwięku. Poczekamy, zobaczymy... )) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts